Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky,
jsme zvyklí přes zimu dělat domácí jogurt - mléko (takové to v láhvi plnotučné) + jogurt s živými kulturami (holandie apod.) to dát na noc na topení a ráno je jogurt na světě.
Malé pomalu začínám jogurt zkoušet i kvůli zácpám, zatím jí chutná. POdle mě tenhle domácí je v podstatě namnožená holandie a neměl by být v ničem problém ne? Samosebou je potřeba to spotřebovat do týdne atd.
Díky
Já si netroufnu v tomto fundovaně radit, selským rozumem bych si myslela totéž co ty… Snad se někdo ozve…
Ale jdu s dotazem - můžeš prosímtě blbuvzdorně napsat, jak ho přesně děláš? Já jsem jogurt zkoušela dvakrát a pokaždé to dopadlo tragicky - no jako prostě nic se nestalo, ráno jsem měla stále nenamnožený jogurt smíchaný s mlékem
Díky…
Anguo jasně je to jednoduchý
![]()
Důležitý je koupit mlíko v láhvi ne v krabici. Takže takovéto co má trvanlivost třeba jen týden. Z toho v krabici to nefunguje asi tam je všechno zabité
. Na jedno mlíko kupuju jeden bílý jogurt s živými kulturami - u nás holandie. Večer smíchám dám na topení a za cca 12 hodin je hotovo.
Pokud bys chtěla mít sladký jogurt tak se tam dá přidat i salko. Já míchám pak s domácí marmoškou.
Doufám že je to dostatečně blbuvzdorné a snad se už zadaří, zrovna dnes jsem sundala jeden z topení
Jo a ještě v těhu mi fungoval jako zaručený protahovák na zácpu ![]()
Taky dotaz na výrobu…
To mléko neohřeješ??? Za studena teda smícháš a dáš na teplý radiátor? Jak je to moc husté? Jde to pak s té láhve.
A ještě jeden. Odkdy bych ho mohla dát Lindě? Má 8 měsíců?
Panuško, díky… To je fakt jednoduché. Já jsem to dělala vždycky z ohřívaného a tam asi musí být nějaká správná teplota nebo nevím…
Toto určitě zkusím.
Jo a mléko plnotučné se dívám… Ty krabicové trvanlivé jsou pěkně hnusné, to vůbec nekupuju, to není mléko
![]()
Mavo přesně tak smíchám studené, neohřívám, ale naleju to do misky ne do lahve a hotové z té misky buď přendám do skleniček,a le většinou to v ní dám do lednice a pak jen odebírám. Co se týče hustoty tak to je o tom jak dlouho to na topení necháš. Já jsem třeba dnes dala večer v 6 a sundala ráno v 8 a je to hustší než klasický jogurt ale zase ne moc. Chce to vyzkoušet co komu vyhovuje.
Co se týče toho použití pro dceru tak to je důvod proč jsem diskusi zakládala.Taky bych to malé chtěla dát, ale nevím zda v tom není nějaký háček. ![]()
uz dlouho planuji vyrobu domaciho jogurtu zkusit.
Jeste dotaz na pomer Panusko- je to teda 1l mlicka a jak velkou tu holandii do toho, tu obyc malou nebo tu vetsi, tusim 500g?
![]()
diky
jinak myslim ze prckum to klidne dat muzete nic zavadnyho tam neni, a pokud uz normalne jogurty jedi.. ![]()
Tady píšou , že jogurt 7-8 měsíc http://pidisrpnatka.webgarden.cz/…dite-uz-muze
možná to zkusíme.
Synovi bílí jogurt chutnal skoro do 3 let. Nic jiného neznal, než do něj ve školce nacpali bobíka
ano poměr je 1l mléka a malá holandie. Já jsem teď s bílým jogurtem začala dávám půl jogurtu a do toho nastrouhané jablko. Malé to šmakuje takže ho asi zkusím. ![]()
Tohle by mě taky zajímalo, mě i v CARU upozorňovali v rámci stimulace před umělým, abych domácí jogurty vynechala, že to není úplně bezpečné
![]()
Ty jo,taky to vyzkousim..jeste jeden dotaz,jak moc teply,ma byt radiator?Staci pustit na pul,aby byl opravdu jen teply?
Eemii já to dávám v kuchyni kde máme sice topení dvě ale pouštíme jen jedno malé a to jede naplno. Ale myslím si že když pojede na půl a bude aspoň teplé tak to taky půjde, jen to asi bude trvat dýl ![]()
jsem ráda, že jsem vás „receptem“ potěšila ale ještě by mě zajímalo jestli se to může dát těm dětem
![]()
já dělám jogurt z krabicovýho (vím, že je to horší kvalita, ale manžel ho pije skoro místo vody, za čerstvý bych se nedoplatila) ![]()
Mléko ohřeju tak, že je jen vlažné, tj ještě se z něj nekouří a udržím v něm prst, nasypu 2 pol.lž. sušeného mléka, dobře rozmíchám a přeleju do keramického džbánu, dám malý choceňský, přikryju to utěrkou a dám pod peřinu (obvykle přes noc, nebo ráno dám pod peřinu a po těch 6hod je hotovo)
Mám z toho pak nádherně hustý a moc dobrý jogurt.
A Mavo - díky tvýmu receptu dělám actimel a má obrovský úspěch a běda, jak doma chybí ![]()
kdo neví, tak se dělá stejně jako jogurt jen se nezahušťuje (dávám 1 lahvičku na 1,5l)
Holky potřebovala bych radu.
Dnes jsem dělala první domácí jogurt v jogurtovači. Po šesti hodinách jsem jej vyndala a nahoře na tom jogurtu je jakoby nažloutá voda a zhruba 0,5 - 1 cm jogurtu je takový hrudkovatý.
Tak teď nevím co bylo špatně a jestli je to vůbec poživatelné, případně co s tou vodou?
@kocicka18 píše:špatně to není, já ji tam měla většinou po delším skladování, myslím, že je to syrovátka
Holky potřebovala bych radu.
Dnes jsem dělala první domácí jogurt v jogurtovači. Po šesti hodinách jsem jej vyndala a nahoře na tom jogurtu je jakoby nažloutá voda a zhruba 0,5 - 1 cm jogurtu je takový hrudkovatý.
Tak teď nevím co bylo špatně a jestli je to vůbec poživatelné, případně co s tou vodou?