Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Syrovátka se mi taky na jogurtu dělá, a to že je hrudkovatý nevadí, to se občas stane když se špatně rozmíchá jogurt s mlékem v základu
Ahoj, můžu se zeptat zda je lepší investovat do jogurtovače? Máme podlahové topení, s tím toho moc nevzládnu..
Jedině že bych zkusila ten fígl mléko ohřát, vše zamíchat a dát na noc pod peřinu.. co myslíte? Děkuji za rady.. ![]()
@LauJak dělala jsem obé - ale pod peřinou jen na chatě, páč doma žádnou peřinu obětovat jogurtu nemůžu
Takže mám jogurtovač - úplně nejobyčejnější a za 5 hodin je hotovo, ale jak říkám i v peřinách to lze, jen je to přes noc.. Jo a lze dělat i v troubě, dáš na plech ve skleničkách a teplota kolem 40C, sama jsem to ale ještě nezkoušela…
Moc děkuji
Tak to budu muset promyslet. Nejdřív to asi zkusím pod peřinou a potom pokud mě to chytne, tak koupím jogurtovač.
Můžu se ještě zeptat? Nemám ráda neslazené jogurty.. Takže budu dělat jogurt se Salkem.. Mám 1 litr mlíka, to trochu ohřeji, smíchám s jogurtem Hollandia a Salkem (celou konzervou?) a dám na noc do misky pod tu peřinu? Je to ok? Ta miska má být uzavřená uzávěrem nebo stačí něčím přiklopit? Děkuji za případné rady a omlouvám se pokud se ptám úplně jako lama..:)
@LauJak jej, tak ze salkem to nedělám, tak to budeš muset zkusit vygooglit
Já dělám - litr plnotučného mléka - jedno zda krabicák, či lahev, ohřeji na 40-45C - teplota je dost důležitá páč teplota nad 45 a pod 40 ty správné bakterie který přemění mléko na jogurt zahubí, dám 2 lžíce sušeného mléka (aby byl hustší - zkoušela jsem UM, ale bylo to tekutější - tak asi větší dávkování) no a naočkuji 2 lžicemi jakéhokoliv bílého jogurtu..důkladně promíchat a nalévám do skleniček s víčky - i když jsem to dělala pod peřinou - ale myslím že to půjde i třeba do plastové misky s víčkem… tak snad jsem ti trochu pomohla ![]()
Jé, děkuji moc
Já trubka jsem si koupila ze zvyku polotučné mléko.. Tak to jsem v háji. To asi nemá smysl to dělat, že? Sušené mléko taky nemám.. Ale na první pokus to bude řidčí, nedá se nic dělat..
@LauJak hele má, taky jsem ho dělala párkrát z polo, každopádně je to první pokus, mě se podařil tenkráte až na počtvrtý
Budeš z toho mít jogurtový nápoj nooo
Pak dej vědět jak se to zdařilo ![]()
Ok, jdu to tedy zkusit..
A tu Hollandii mám dát do 1 litru celý, že? Uf, to jsem zvědavá.. ![]()
@LauJak kdepáá stačí dvě, tři polévkové lžíce - hodně štěstííí ![]()
A jéje.. takže první chyba.. Jsem tam frkla tu Hollandiu celou
No, tak já dám zítra vědět.. ![]()
Jogurtovac nemame, mleko ohreju, promicham s jogurtem a soupnu do trouby predehrate na 50 stupnu. Troubu vypnu a sklenicky tam par hodin necham. Jogurt je vyborny.