Nespavec??-změní se to?

13114
28.9.09 12:43

Nespavec??-změní se to?

Chtěla bych se zeptat maminek, které měly nespavé děti, kdy došlo k obratu k lepšímu??? Naše malá trpí na reflux, vrací se jí mlíčko ze žaludku do jícnu, takže toho moc nenaspí. Dopoledne maximálně 20-30minut v kuse a odpoledne, když spí hodku a půl, tak jsme štastní!!!
Je hodně zvyklá být na rukou, chodím s ní po bytě a houpám jí, tak je spokojená, sice se taky budí(asi tím, jak se jí to mlíko vrací), ale hned zase zaspí, ale nespí tvrdě, takže jak ji položím do postýlky je do 5 minut vzhůru. Moc nepláče, ale to nošení je záhul. Dneska jsem ji měla na rukách tři hodiny, takže jsem stále o půl jedné v pyžamu a ještě jsem nesnídala. Mám strach, že budeme mít nespavé dítě a proto bych ráda věděla, kdy nastane zlom????? Jinak v noci spinká docela dobře, ale trvá ji než zaspí, včera usnula až po 23 hodině :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5255
28.9.09 12:54

derida:ahoj,tak já moc neporadím,ale jsem ráda,že nejsem sama,kdo má nespavé dítko :wink: Malé bude 5 měsíce a pořád spí 3krát za den po 30-40 minutách,v noci se budí na jídlo pořád 3krát,takže fakt síla,k tomu stejně jako ty starší syn no někdy je to na mašli,co? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
28.9.09 13:03

Ahoj, taky nejdu s radou, ale s útěchou, že v tom nejsi sama. Ondra spí - když mám štěstí - dvakrát denně, dopoledne tak 20 minut a odpoledne cca 30 - 40, když vydrží hodinu, chodím se na něj dívat, jestli ještě žije. Jako úplně malé miminko měl silnou žloutenku a byl maličký, tak spal pořád, o to větší to pro mě po šestinedělí byla pecka, když zavedl nespací režim. A teprve poslední asi týden občas usne v postýlce, jinak musím unosit. Nepomáhá ani ježdění s kočárem, v pátek jsem po obědě chodila tři hodiny venku a spal 15 minut!!!. Tentýž den dopoledne vůbec…
PS. Nejak mi nejde metřík, Ondrovi je 7 a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
28.9.09 13:06

Ve dne kostěj hodinu a půl ani náhodou. on spí tak max půl hoďky, ale zato hodněkrát denně.
jinak se mu to taky děsně vrací, sice se nezblije jak doga, ale když večer spí, tak každou chviličku slyším zažbluňkání a pak kokrhání, jak si čistí krk. Zvažuji dáívat nutriton před spaním, bojím se, aby se nezadusil.

ona ti po té jedenácté spí až do rána?
kostěj měl jednu periodu dlouhého spánku, 6-7 hodin, která ale bohužel začíná mezi sedmou a osmou večer - spal tak do jedné, do dvou a pak už jel po třech - bohužel, když jsme zkusila posunout mu to dlouhé sopaní na později tím, že jsem ho v deset budila na kojení, tak stejně vstával stejně - takže chodím spát v osm večer s ním

teď ale mam asi zas nějakou laktační krizi, málo přibral a poslední dvě noci se budí hned po třech hodinách

a manžel tvrdí, že mu nemám dávat tolik pít, že má koliky z toho a že si pak nemám stěžovat, že řve ..... a že prej byl hodnej, než jsem zjistila, že málo přibral a začala ho nutit pít (protože shodou okolností byl víkend, manžel byl doma a všiml si, že kostěj nebřečí jen večer)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.9.09 13:19

Derido,Pudli,se spánkem neporadím,malý spal celé dny i noci (ted je mu rok),ale zvracel pořád (reflux).Jestli pil hodně nebo málo,bylo to úplně jedno!Nebylo to žádné ublinkávání,prostě zvracel,ale příbíral dost dobře (kojila jsem).Denně jsem ho převlíkala třeba i 15krát (opravdu jen přes den,v noci nezvracel) a to mi věřte,byla jsem na nervy,nemělo to konce.Přestalo to okolo 8 měsíce,poo zavedení pevné stravy.Jarka

• Citovat
  • Upravit
13114
28.9.09 17:04

Pudli, kdyby spala od té 11 až do rána, tak mi to ani nevadí, že nespí přes den :) . V noci spí nejdýl 4-5 hodin v kuse, ale někdy ji stačí v leže nakojit a usne okamžitě(nechám si ji vždy v posteli), někdy ale po kojení musím tak půl hodiny nosit na rukou.
Holky, dneska spala v poledne 15 minut, pak jsme se rozhodli, že ji uspíme v autě v autosedačce a že si zajdeme na oběd, tak jsme 20 minut jezdili, spala krásně, jen jsme ji vytáhli z auta, oči jak tenisáky :evil: Odpoledne spala 10 minut, jinak spí jen na rukou :evil: Jsem z toho už totálně vyřízená. Mojí švagrové malá jen jí a spí, je o tři dny starší než naše. My musíme nejdřív uspat na rukou, pak ji šupnu do kočárku a když máme štěstí tak půl hodiny v kočáře spí, jakmile se vzbudí, je řev!!! HOdně lidí mě talčí, at najedu na UM, že pak bude spát hezky, ale já bych raději kojila a hlavně není to záruka, že pak bude spát.
Pudli, krom kolik, máme stejné problémy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
28.9.09 17:44

Deri ja mam mozna navic zase laktacni krizi - prsa splaskly, kostej dneska napil 60, 80, ale taky stovku, tak nevim, kdy bude ten pravycas zacit rozmrazovat zasoby na mrazaku, radej bych to rozkojila …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.9.09 18:02

Ty ho vážíš při každém pití??? Naše malá zase poslední dva dny pije co dvě hodiny, že by růstový spurt??? Je to práce s těma mrnatama a to já už mám druhé, ale přijdu si jako prvomatka. Davídek byl proti Klaudi zlatej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
28.9.09 18:15

hele ja ho chtela vazit 1× tydne, ale kdyz jsem mu v sobotu navazila jen o 140g vic, tak jsem zacala kontrolovat krmne davky. v noci ovsem ne, na to jsem lina.
jo a mam silene nepresnou vahu, 20g neni zadna hodnota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
28.9.09 20:31

Taky neporadím, ale Danečkovi bude za chvilku 5 měsíců naspí přes den dohromady tak hodinu a půl, většinou spinká 3× až 4× po 20-30min., víc tomu nedá. Zvykla jsem si. Je pravda, že spinká krásně v noci, usíná mezi 19-20hod. a budí se ráno mezi 5 - 6.30hod. na mlíčko a pak ještě na dvě hodiny usne a vstává mezi 8-9hod. ráno. Přes den tomu spánku už moc nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.9.09 20:48

Laky, kdyby mi malá spala takhle hezky v noci, tak mi ty dny ani neva. Ještě mám dotaz, malá je skoro pořád na rukou, tak alespon nepláče. Může se už takhle malé mimi naučit na chování?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
28.9.09 21:13

Derido, já si myslím, že takhle malé mimi se na chování naučit ještě nemůže. Danečka jsem taky ze začátku pořád chovala, jinak mi neusnul. Kolikrát jsem chovala i do půl třetí do rána, než usnul. Takhle krásně, jak jsem psala předtím, mi Daneček spinká tak od ukončeného druhého měsíce. První dva měsíce jsem ho pořád nosila a chovala, dokud zase neusnul, protože jakmile jsem ho položila, tak brečel. Pak se to na přelomu druhého a třetího měsíce zlomilo a maličký mi začal takhle krásně spinkat, Teď jen položím do postýlky, dám dudu, plínku, aby se mohl muchlat, plyšáka, nejlíp teďka i peřinu přes hlavu a spinkáme. Mě přišlo, že když byl takhle maličký a položila jsem ho, že se cítil najednou hodně opuštěně, protože do té doby byl v bříšku a najednou nemá to teplo a těsno a kontakt. Teprve když se trošku rozkoukal na světě, tak si už trošku vystačí sám. Já myslím, že se to zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
28.9.09 21:29
Pudloslava píše:
kostěj měl jednu periodu dlouhého spánku, 6-7 hodin, která ale bohužel začíná mezi sedmou a osmou večer - spal tak do jedné, do dvou a pak už jel po třech

Promiň, ale mě to dost pobavilo :lol: . Jestli spí takhle, tak je ZLATÝ :wink: !!! Až nastane spurt, může se klidně stát, že bude místo do jedné, dvou, spát do desíti, jedenácti, a pak se budit po hodině, hodině a půl (a jsou na tom holky i hůř 8O ). Jó, jak já jsem svého času nyvě vzpomínala na ty sladké večery, kdy jsem měla volno od osmi do půlnoci. Houby.
A jestli usíná takhle brzo… to si můžeš pohoršit opravdu fest.

Derido - spravit se to může, pokud je to způsobené nějakými zdravotními obtížemi, jako je pálení žáhy nebo koliky.
Ale to nošení… nošení každopádně. Ale na rukou??? Neeee :lol: . Jestli Ti ještě neupadly, tak klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.9.09 21:58

Lentilko, je pravda, že ruce kolikrát bolej fest, ale střídáme se s manželem a nanny. Takže chvilkama i spočnu :) Pořídila jsem si na malou nosítko, ale vůbec se jí tam nelíbí, řve v něm jak tur, uvažovala jsem i o šátku, ale nevím, to nosítko je podobné šátku, jen je přes jedno rameno. Kočár totiž u nás také nepřipadá v úvahu, jen vyjedem, tak řve. Ted řešíme s manželem to chování, manžel je zá:,–(ně proti, prej ji mám nechat v postýlce, dávat dudlík a třepat po zadečku, ale ona pláče, takže ji stejně vždy vezmu a uspím na rukou. Venku manžel nebo nanny vozí kočár a já malou tahám na rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.09 22:08

Ahojky,
mám 5 měsíční dceru a taky nám nespala,dala si přes den 3× po 45 minutách a to bylo vše.Tak do 3 měsíců měla večerní koliky a to prvních 14dní jenom řvala a řvala.No a dneska už je to fajn.Dopoledne hoďku,odpoledně hoďku a půl až dvě a navečer ještě půl hoďky.Večer usíná už sama,ale taky jsme chovaly a vozily v košíku.
Myslím,že to je strašně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky