Pomáhají vaši chlapi s miminkem?

81
24.9.09 18:36

pomáhajú vaši chlapi s mimčom?

Keď som sa bavila s kamarátkou o tom, či sa jej muž angažuje v starostlivosti o mimčo, prišla som na to, že existujú chlapi, čo prídu domov z práce a od toho momentu „preberajú službu“ (teda asi až po večeri :wink: ) - hrajú sa s deťmi, kúpu ich a prípadne aj uspávajú… Niektorí pomáhajú i v noci, keď mimčo vystrája a iní zase radšej spia v druhej miestnosti.
Ja osobne považujem za najvačší vyjednávací úspech, že jeden deň z víkendu, keď sa náš malý definitívne ráno o šiestej zobudí, tak sa stará tatko a ja si konečne možem trochu oddýchnuť :D no ale inak zatiaľ žiadna sláva.
Tak si myslím, že je zaujímavé porovnať, ako je to inde - či vyjednávať ďalej, alebo byť spokojná s tým, čo je :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
24.9.09 18:51

Jasněže tatínek pomáhá - tedy pomáhá… Jsou to jeho děti stejně jako moje - takže jaképak pomáhá. stará se stejně jako já.

Náš taťka koupe, přebaluje, já čtu pohádku a chystám večeři, někdy je to naopak a víkendu fungujeme oba na střídačku. Máme v budoucnu v plánu nechat holky s tátou jeden den v týdnu obstarávat jídlo, ale to asi až budu zpátky v práci, jinak teď jsem vrchní provianťák já.

Tento týden se doma prakticky nesejdeme - teď máme taťku na služebce, přijede v pátek a to si jen předáme děti a já ihned odjíždím na tři dny pryč. A pak nám zase jede taťka pryč. Uvidíme se příští pátek… Vůbec nemám strach, že by to s holkama nezvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
24.9.09 18:52

ahoj
manžel přebíral noční služby,když jsme přešli na nutrilon - pokud byl teda v noci doma, protože často není.

A když byla malá miminko a batole, tak jsme měli sjednáno toto: abychom měli trochu čas každý sám na sebe (protože opravdu malá byla a je hodně náročná!) - tak jsme si vždycky během odpoledne vyhradili: teď ji budeš hodinu zabavovat Ty, a já si budu odpočívat, a potom jsme se to zase na další hodinu vystřídali. Musím říct, že tohle bylo opravdu moc příjemný!!!

Jinak koupání atd. - k tomu malá manžela moc nepustí. Jinak mi pomáhal s krmením kašičkou, a poslední dobou se malá od něj nechá uspat - respektive přečíst večer pohádku (donedávna toto bylo na mně). Prostě manžel se snaží - ale chce to dělat, takže jsem ho nějak netlačila…

můj švagr například co pamatuju, tak nedělal nic, a ségra ani netlačila… a padala na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
24.9.09 18:56

Ahoj,
já mám teda teď už 4letou dceru, ale když byla mimčo,batole… tak nikdy nic, chlap přišel domů o holce nechtěl ani slyšet a ještě jsem poslouchala kecy jak je unavený ( přišel domů v 15 hod.). V noci nevstal nikdy, nekoupal nikdy a dokonce dceru ani nepochoval…
Smutný co, tak si važte chlapů co pomáhají aspoň trochu a mají o dítko zájem.
Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
24.9.09 19:10

Když přijde manžel z práce tak se Elišse věnuje co to dá.Pomáhá koupat,zatím s mojí asistencí,přebalí,nakrmí.Nejradši s ní ale „blbne“.Nemůžu si tedy stěžovat a ani k tomu nemám důvod. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.9.09 19:15

Od zacatku se male venoval,prebaloval,koupal,krmil-proste delal vse co maminka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.9.09 19:17

Nedělá nc soustavného, ale pomáhá. Uvaří, podělí se se mnou o úklid, když potřebuju odfuk, tak si Matýska vezme, někdy i bez říkání. Blbne s ním, Mates se s ním nasměje mnohem víc jak se mnou. Koupe jen na přání.

A 1.12. bude první zatěžkávací zkouška, jdu se svým tátou opery na Prodanou nevěstu, tak budou večer sami doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.09 19:31

Hmm, tak přebalit umí, koupeme společně, když je doma (zatím tak 3 x do týdne) sám by to asi taky zmáknul, ale problém je, že tatínek je furt někde v čudu, no staví barák, je v práci, pak buď jede nakoupit matroš, nebo má schůzku s dodavateli / řemeslníky, občas jde na večer plavat, většinou se dostane domu až v 7 večer a teď je zase někde na schůzi družstva co máme byt :twisted: takže proti tomu nemůžu nic říct, dělá vše přeci jen pro rodinu akorát já jsem furt sama samička :-( Ale kdyby byl doma, tak by se zapojil rád, to zas jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
24.9.09 20:03

Me to teda prijde uplne prirozene a nedokazu si predstavit, ze bych to mela v domacnosti zarizene jinak. Kdyz jeste deti nebyly, tak manzel varil a nakupoval, protoze jsem chodila pozde z prace, takze jsem uz jen dosedla k veceri. O ostatni jsme se taky spravedlive delili.
S detma pomaha maximalne, kdyz dorazi z prace, tak je prebere a ja muzu zacit varit, sednout k netu…, odpoledne je rozhodne zaprazenejsi nez ja a ja uspavam malyho Tomika a pak uz mam klid (na ty hromady bordelu…) a on jeste pak uspava Emcu.
Do niceho ho nemusim nutit, rano vynda nadobi z mycky, odnese odpadky, do pradla teda nedela vubec, ale zase ma na starosti ty odpady, luxovani a vsechno mozne.
Kdyz si predstavim, jak by vypadala nase domacnost bez toho, aby mi pomahal - cca do 21.30 kazdy den kmitame a stejne je tu permanentne sileny borcus - tak nevim nevim, to by asi druhy mimi tak brzo nebylo…
Naprosto nechapu, jak se to da zvladat jinde, kde manzel chodi pozde nebo nepomaha nebo nemaji babicku/chuvu/pomocnici v domacnosti
(konec chvaloreci na manzilka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
24.9.09 20:51

Pomáhá, ale ze začátku to bylo krušnější něco si vybojovat. S druhým dítětem je to ještě mnohem lepší. Netlač na pilu, ať ho moc neotrávíš, třeba bude ten typ, co si začne děcka užívat kolem 3/4 roku, až je s děckem větší sranda a dá se s ním vyhrát. U nás to tak bylo. Ale je jasné, že si musíš odpočinout, takže chvíle hlídání večer a o víkendu dlouhá vycházka, aby ses dospala, je základ! Držím palce. :D
Jinak u nás nepředám koupání a přebalování malé, ani kdybych se rozkrájela. Koupe ale většího - zase asi proto, že už je s ním domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
24.9.09 22:06

Ahojte,tak já taky musím svého muže pochválit,protože o děti(máme 2) se stará od narození úplně stejně jako já.Není činnost,kterou bych dělala já a on ne,poradí si absolutně se vším.Můžu s klidným svědomím opustit dům na celý den a vím,že všechno bude v pohodě.Vím,že takových mužských moc není, a proto jsem ráda,že máme zrovna takovýho šikovnýho taťku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
24.9.09 22:14

Ahoj,
tak u nás pomoc s miminkem u obou dětí absolutně nulová :x Rok mi trvalo, než jsem manžela donutila, aby syna konečně i on vykoupal, půl roku, aby ho přebalil … Ani teď se k dětem moc nemá a prakticky se jim dobrovolně nevěnuje (jen když ho donutím).
Dceru asi 6× za její život přebalil a v tom spočívá veškerá jeho pomoc. Takže mám děti na krku 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Bez nich jsem jen na 2 hodiny za 2-4 týdny.
A že by se někdy stalo, aby manžel ráno v 6 hodin přebral do své péče aspoň jedno dítě, abych se mohla v klidu prospat - to nehrozí. Naopak o víkendech se sám vypeleší až po 10. hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
24.9.09 22:55

Ahoj,
já taky musím manžela pochválit. Od miminka se o malou dokáže postarat, krom kojení :lol: . Od prvního dne co je malá doma z porodnice,tak pokud se manža nezdrží v práci, koupe. Přebalování ani hlídáni, abych si uklidila není problém. Jelikož malá vstává před šestou ,tak s ní vstává a mě něchá ještě tak hodinku pospat. O víkendu se střídáme. Bere to jako naprosto přirozenou věc, že je to i jeho dítě. Zatím jsem ještě neslyšela, já chodím do práce, ty se starej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
24.9.09 23:49

Taky se hlasim k tem stastnym. Dite jsme chteli oba, tak se o nej taky oba starame. Manzel je v tom opravdu uzasnej. Nedovedu si predstavit delat vsechno sama, to bychom asi ani vic deti nemeli 8O :oops: Nocni vstavani zvladal lip nez ja, nosil maleho na kojeni, stridali jsme se v nocnim chovani. O vikendech me v prevazne vetsine nechal vyspat. Vecere a koupani ma na starosti taky on (ja vse nachystam, ale krmeni a koupani je na nem ). A hlavne, Stepan s nim ma diky tomu uzasny vztah, tatu miluje a nema problem s nim zustat sam. Moje mamka rika, ze ma vlastne dve mamy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.9.09 00:11

Tak náš ta´tka se taky stará. Ráno dcera vstává mezi 7-8 hod,partner chodí do práce až v l0:30,takže dopoledne trávíme všichni tak nějak „provozně“ - společně chystáme snídani,poklízíme,řádíme v posteli… A večer taťka přichází v 18:30 a přebírá službu až do 21hod,kdy jde prcek spát :D
Malá nebyla kojená,takže i u miminka jsme drželi noční služby. Když jsem byla na operaci,tak tu spolu týden řádili (no, na úklid poněkud pozapomněli,ale hlavně že přežili :lol: ),když zas byla v nemocnici dcera,tak jsme se u ní po 12ti hodinách střídali (neb já bych tam sama zešílela) atd atd. Jak říkám,lepšího tatínka pro děti jsem si vybrat nemohla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí