Pomáhají vaši chlapi s miminkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
25.9.09 00:18

Taky musim chválit.O malého se stará od narození skvěle,teda jen pokud se jedná o kočárkování nebo jinej spusob venčení.Venku s ním vydrží bejt klidně 5 hodin,až kolikrát volám at už jsou domu.domac si spolu prohlíží knížky atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.09 00:44

Mno, musím říct, že už polevil. První měsíc byl nadšený, dělal všecko možné. Umí teda všecko, ale dělá jen na požádání, s kočárkem šel ven sám od sebe asi 2× - z toho jednou jen na lavičku před barák. V noci nevstává (ale neumí kojit, tak je to pochopitelné, nic víc třeba není - ani bych to po něm nechtěla, ráno vstává do práce), o víkendu ráno vstane buď zároveň s náma nebo později. Občas ho to chytne a přebalí, pravidelnou činnost má svlékání před koupáním a odnos do vany - tam si pohraje, počvachtá a předává na umytí mně.

Jinak si ale s malým pohraje, Samík ho zbožňuje. Taky nutno dodat, že je Samča pohodové mimino, takže zas tak práce s ním nemám, vyspaná celkem jsem, na hubu nepadám… Stačilo by mi, kdyby chodil jednou týdně na dvouhodinovou procházku :lol: Dýl stejně nemůže - kvůli kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.9.09 08:22

Andrusko a Deimosko, teda holky Vase pany tvorstva bych asi majzla necim po hlave.

Muj manzel se taky do pece nehrnul, ale zapojila jsem ho postupne. Hlavne mi pomahal i tim, ze kdyz se narodila mensi, tak se hodne venoval starsi, vzal ji treba sam do kina nebo na vystavu, do divadla - ac dle jeho slov - to tam vzdycky pretrpel. S mensi mi pomuze tim, ze ji vezme do kocarku a se starsi holkou treba vyrazi na hriste. O vikendu se taky stridame a to nase batole vstava kolem pul sedme, druhy s ni jde do obyvaku (manzel si tam jeste zdrimne, kdyz si mala hraje v ohradce).

Holky a jak se zapoji manzel, kdyz treba marodite? Pokud si teda dovolite tu drzost onemocnet… Takhle jeden soused si stezoval v hospode, ze musi brzo domu, pac si zena vymyslela chripku a prej ji nic neni, o deti se behem dne starat musi, tak jak chripka ze jo - tak toho bych povesila za neco do pruvanu… Nedejboze treba aby byla matka hospitalizovana v nemocnici..

No ale to jsem odbocila. V podstate - nas pomaha, ale musim si o pomoct umet rict. Ze prijde z prace a automaticky prebira deti, to ne. Ma psychicky a casove dost narocne povolani, takze to po nem ani nemuzu chtit. Navic nas i slusne zaopatri, takze by mi bylo blbe po prichodu z prace kolem sedme mu dat dve rozjivenkyne na krk. Pomuze mi tim, ze prijde, holky ho ovesi a ja muzu v klidu pripravit veceri a koupani. Pak si k nim treba sedne do koupelny a ja zas muzu v klidu uklidit po jidle a pripravit spani a tak. Hanka

• Citovat
  • Upravit
1837
25.9.09 08:41

Ahoj,
můj manžel má časově dost náročnou práci, ale když je doma, tak pomáhá. Po koupání si bere mladší a usuší jí, namaže, dá plínu… Ukládáme spolu, uspávání ani jedna nevyžaduje.
Pokud se o někam spolu chystáme tatínek oblíká, chystá pití atd.
Když jsem byla v porodnici s mladší, tatínek se o Nikolku postaral včetně vaření. No občas to byla legrace. Tatínek zvládá prakticky všechno kromě česání culíčků, takže Nikolka mívala na návštěvách na hlavě ledacos :lol: S oblíkáním si taky hlavu nelámali, tak nejednou přišla Nikolka v holinkách a teplákách na písek :lol: No, snaha byla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.9.09 08:58

Ahoj,

já si nemůžu na manžela stěžovat. Od narození se mnou stával i v noci a přebaloval. Každý večer koupe a hraje si s ním hned jak přijde z práce. Když jsem si potřebovala odpočinout, vzal malýho na procházku a já mohla spát. Po narození si vzal 14 dní volno, aby s námi mohl být. A to mi pomohlo úplně nejvíc. Ale kamarádka ta má úplný opak. Její manžel akorát rozhoduje do jaké školky jeho dítě bude chodit, ale s ničím jí nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
25.9.09 10:26

Můj manžel je super, od narození uměl kromě kojení úplně všchno, co se s miminkem dělá, i uspával, když měl Matýsek řvoucí období. Dokonce byl doma přes 3 týdny, když se malej narodil …
Teď už se ty dovednosti přeci jen trochu ztrácejí, protože už to nedělá tak často a už mi dokonce i odmítnul něco udělat - konkrétně dát Matýskovi kaši, protože u toho má vždycky hysteráky.
Ale jinak koupe, přebaluje, obden vstává ráno k Matýskovi a já se dospím (střídáme se a nemůžu si ten systém vynachválit). V noci tedy vždycky vstávám já, ale kojím, tak je to jasné, navíc přeci jen mám pořád ještě možnost si přes den lehnout … manžel ne, ten musí být v práci, tak se musí i vyspat. …
Jo a každý týden si vezmu v sobotu „volno“ a buď zmizím do města nebo si doma šiju a tatínek se komplet stará. Když jsem pryč, tak bývám pryč i na 4 až 5 hodin.
Jo a teď si tak uvědomuju, že tatínek občas sabotuje procházky, to se mu fakt nechce, ale kvůli tomu sepořád dohadujeme, takže až čas ukáže, jak to dopadne :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.9.09 10:38

Žel bohu stále čekám, kdy můj muž prozří, debatu už jsme o tom měli.
Po 3/4 roce se to začíná lepšit, s malým je sranda, tak si vyhrají, když je manžel doma a spolu chodíme na procházky,toť vše, čas bohužel není, bude za rok až dostavíme (stavíme svépomoci). Prostě to musím překousnout a ten rok vydržet, malýho jsme chtěli oba, ale je to náročnější, plačtivé mimčo i v noci, takže spí se mnou a stále přes den často chovám, s kamarádkou jezdíme ven.

Co vím z okolí, tak je to tak půl napůl, buď pomáhají nebo ne. Hlavně nenutit nebo se chlap sekne a neudělá nic, to také důvěrně znám :?

P.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
25.9.09 10:44

Tak já musím taky našeho taťku chválit. Popravdě jsem zpočátku nečekala, že si troufne malé novorozené miminko pochovat, přebalit… Je to chlap jako hora, tak to k němu nějak nešlo :-( Na Adámka se ale moc těšil a nakonec zvládl od počátku všechno, tedy krom kojení:-) Sice trošku brblal nad pokakanou plínkou, ale to už je teď taky v pohodě. Je schopný sám vykoupat, přebalit, nakrmit (udělat nutrilon, příkrmy jsme zatím nezkoušeli), jít na procházku, zabavit, uspat…

Noční vstávání je ale na mě. Popravdě ho moc není, Adam spí celou noc, ale čas od času se přece jen na mléko vzbudí. Taťku k tomu nevyžaduju, ani jsem nikdy nechtěla - je řidič z povolání a potřebuje se pořádně vyspat. Z počátku vstávat chtěl, ale já ho hned zahnala do postele :)

Musím ale říct, že nevaří ani neuklízí, zato zastane vše kolem domu a auta, jezdí s námi na nákupy. Takže v tomto ohledu si nemůžu vůbec stěžovat :-) Ty tatínky, co se o svá dítka nezajímaj, moc nechápu. Ale holky, třeba se to změní, až děti povyrostou, budou víc komunikovat… Někteří chlapi prostě na malá miminka nejsou…

„Volno“ si neberu nikdy. Max o víkendu jde s malým na procházku, ale tot vše. Ani mi to nevadí. Po porodu doma nebyl - nevyžadovala jsem to, neb bydlíme s mými rodiči, takže mi mamka pomohla, když jsem potřebovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.9.09 11:15

Muj manzel je skvely, po prichodu z prace si malou prebira - jde s ni ven, nakrmi, vykoupe, uspi. O vikendu se taky vicemene stara on… Ted uz mala neji v noci, ale driv ji delal mliko, protoze mu nedelalo potize se vzbudit a usnout, narozdil od me..
Rano da male mliko - v sest, kdyz vstava do prace + prebali, takze mala se probudi az v osm, takze parada :-))
Je to skvele, mit chlapa, ktery se postara a je na nej spolehnuti.
(az si nekdy pripadam hloupe, ze skoro nic nedelam..)
 popo

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.9.09 11:17

tak to u nás je to naprosto odlišné, od mimina jsem nikoho nepotřebovala, spala i přes den 8 hodin a mela jsem neskutečný leháro, spíš jsem příbuzný nutila aby se mnou hráli hry atd. Nikdy jsem tatku nebudila, má toho dost, a hlavně se mi malá budí jen jednou. jinak si s ní hraje, hlídá, já jdu do kina atd, ale nechtěla bych po něm koupat, dyŤ to mám za 5 minut, a přebalim ji za 2 minuty :)
Takže u nás je to asi fakt jiný, a hlavně si hrozně ráda hraje sama, takže já o ní nevím a dost se nudím, už aby bylo další mimčo a zažiju ten mazec a frmol:), takže manžel je z nás nadšenej, domů se těší a spěchá, jelikož máme těžkou pohodu ahooooooooooj holkyyyyy

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.9.09 12:15

Ahojky,tak mi to nedá si taky nepostěžovat. :twisted: :( :( Ten náš taťka nám taky moc nepomáhá,občas ho přimutim,aby malou aspoň přebalil,ale to je řečí okolo,že než to furt poslouchat tak si to radši udělám sama!!Jak sem vždycky záviděla kamarádce,kdy její přítel bez problémů pomáhal aj malýho pohlídal a mohla si jít na chvíli odfouknout!!Chjo já si ani nepamatuju kdy sem si byla na chvíli pořádně pokecat.přemejšlím jak to řešit,protože někdy fakt padám únavou na ......smůla je,že babičky máme taky daleko,takže je to na mě :cry: nemáte některá nějaký fígl jak toho tátu aspoň trochu přimět,aby se víc staral nebo je to marný???? :roll: Musím podotknout,že teda nedělá žádnou extra náročnou práci,ale stejně heká jako by každý den fáral.....dík za tipy Christy

• Citovat
  • Upravit
81
25.9.09 13:26

Páni, ja som tušila že to bude zaujímavé… :)
Asi ak chlapa nemožeme donútiť (to je fakt kontra-produktívne) tak ich musíme nejak „nakormidlovať“ tým správnym smerom…kamarátka toho svojho motivovala tak že keď sa chlap stará o mimčo úplne od malička, vytvorí si s ním tak pevný vzťah, vybuduje si ten správny základ na celý život - a párkrát túto tému nenápadne nadhadzovala, a on sa chytil. A vytvára si vzťah :D :D
Keď som to povedala tomu svojmu, tak odvtedy sa s malým oveľa častejšie hráva, cvičí s ním, hojdá ho… asi musí byť chlap presvedčený, že to prinesie niečo aj jemu, a potom to robí dobrovolne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
25.9.09 13:39
Romik píše:
Ahoj,
můj manžel má časově dost náročnou práci, ale když je doma, tak pomáhá. Po koupání si bere mladší a usuší jí, namaže, dá plínu… Ukládáme spolu, uspávání ani jedna nevyžaduje.
Pokud se o někam spolu chystáme tatínek oblíká, chystá pití atd.
Když jsem byla v porodnici s mladší, tatínek se o Nikolku postaral včetně vaření. No občas to byla legrace. Tatínek zvládá prakticky všechno kromě česání culíčků, takže Nikolka mívala na návštěvách na hlavě ledacos :lol: S oblíkáním si taky hlavu nelámali, tak nejednou přišla Nikolka v holinkách a teplákách na písek :lol: No, snaha byla…

Romiku , asi máme společného tatínka :wink: . Vlastně ne, ten náš už ty culíčky docela zvládá (ale má delší trénink, dcerce bylo 5), zato dřív s česáním taky statečně bojoval. Dokonce se přeli s jedním tatínkem ve školce, kdo to ráno zvládl lépe :D . S tím oblíkáním je to ale pořád špatné, vždycky s napětím očekávám (spíš tedy trnu hrůzou), jak děti vymódí, než pro mě přijedou :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.10.09 12:02

tak my máme toho taťku dost líného. Už od narození hlásá, že si s Lukynem bude blbnout, až s ním něco bude. Dobrovolně ho do ruky nevezme (tedy,teď už občas jo, ale Luky musí hodně křičet a já být daleko :wink: ). Teď na čtyřech měsících se Luky zasekl a u taťky začal histerčit. Jak ho táta vezme do ruky, tak on šííííleně ječí. Dana to dost sebralo, že ho Luky odmítá, tak jsem mu na to řekla, ať se nediví, že ho skoro nezná, takže konečně začíná přebalovat (když požádám), převlékat (opět když požádám) a pomáhá koupat (nosí vaničku a když koupu, tak si s Lukym povídá). Ale jinak je to bída třená s nouzí a já doufám, že se začne víc angažovat. Luky je hrozně náročné miminko a já se nemůžu v klidu ani vysprchovat, protože tatínek ho neumí uklidnit a utišit. Můj bratr má roční dvojčata (nebyla narozdíl od Lukyho kojená) a jeho přítelkyně si mohla jít už třetí měsíc s holkama na tah až do rána, bratr dvojčata krásně zvládá sám no a ten náš taťka nezvládne ani jedno :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.5.11 12:45

Tedy holky jak to tady čtu,co já bych dala za takového taťku,co by mě v péči vystřídal,ten můj mi jen furt říká,že není uklizeno,uvařeno,a o malou se ani neumí postarat,jednou ji přebalil a nakrmil když jsem potřebovala k doktorovi,jinak nic,mrzí mě to,a zrovna teď jsme se kvůli tomu chytli :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí