Nespavost na konci 7. měsíce těhotenství – co vám pomohlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1760
14.10.08 22:58

Nespavost

Ahoj holky, máte nějaký recept na nespavost? Jsem na konci 7. měsíce a poslední dobou nemůžu spát. I když jsem večer utahaná jako kotě, jak lehnu do postele, tak konec. Někdy nezaberu skoro celou noc. Asi ve skutečnosti chvílema usínám, ale i když nakonec usnu, tak se za chvíli zase vzbudím, protože buď brečí malá, že jí rostou zuby, nebo musím na záchod, nebo mě kope dítě v břiše a někdy i všechno dohromady. Je to na zbláznění a už ze mě začíná být troska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
14.10.08 23:30

Ahoj etosho, co na to říct? Bude hůř :lol: :lol: :lol: Já jsem, obzvlášť teď, při posledním těhotenství padala večer na hubu, lehla jsem, usnula okamžitě, ale zase jsem se budila kolem 2 hod a pak jsem nemohla usnout do rána :( Pila jsem meduňku. Další bylinky (kozlík, třezalka) nejsou v těhotenství vhodné…Schválně jsem ještě teď hledala, co na nespavost v těhotenství, tak jsem kromě teplého mléka (brrrrr!!!) našla ještě homeopatikum Sédatif od firmy Boiron. Stojí cca 60Kč. Držím pěsti, ať se vyspíš. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
14.10.08 23:49

etosha: ahojky tak já mám něco obdobného…v noci nespím skoro vůbec, usínám cca kolem druhé a to jen a pouze u zapnuté televize (manžel šílí, nemáme automatické vypnutí na televizi) pak se probudím tak mezi 4-6 hodinou. Znova usnu až manžel odejde do práce (cca 6:30) a spím tak do deváté. Přes den většinou ležím a „odpočívám“ usínám zas tak na dvě až tři hoďky odpoledne. Mezi dny kdy nedělám nic a kdy lítám (předporodní kurzy, nákupy atd.) není rozdíl. Podle mě už se možná tělo připravuje na to, že po porodu celonoční spánek taky nebude a tělo si musí zvyknout na kratší a průběžné intervaly spánku.

Takže v souhrnu bych neřekla, že trpím nespavostí. Jen to tělo potřebuje prostě spát v jiných intervalech. Dost se v knížkách píše, že dost maminek má ke konci těhotenství problém spát v noci. Takže být tebou zkusím spávat po chvilkách v průběhu dne. Ale je mi jasné, že tohle je rada tak spíš pro prvorodičku než pro tebe…no a jinak bych zkusila buď nějaké homeopatika (po poradě s homeopatem) a nebo u mě třeba zabírá silice relaxační směs z Rossmanu - čichám přímo k lahvičce, v lampě to nezabírá, vždy se hodně uklidním a jsem jakoby „připravena“ na spánek a líp se mi usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.08 23:50

tyyyyjo etosho
tak to jooo, to znam!!!!!

Já se prolévala a prolévala čajem z meduňky. Sypaným, sáčkovaným, sušeným od známé - ke konci těhotenství (což se dá říct, že už se chýlíš) to bylo horší a horší. Připadalo mi, že za to mohl menší „komfort“ v důsledku spaní s balonem :lol: přeci jen, člověk si fakticky nemůže lehnout tak jak chce, a třeba tohleto mě hrozně u spaní ruší.

ale tady jsem zjistila, že mi pomáhaly večerní procházky na čerstvém vzduchu a „rituály“, honosně nazváno - každý večer se ukládat nějakým úplně stejným způsobem. Tělo se potom snáze uvolní a usne.

No a eště sem taky v 8. a 9. měsíci nemohla vylézt z vany. A to jsem měla břicho malý! :oD

• Citovat
  • Upravit
3379
15.10.08 12:46

Ahojky,
já nespím od 4měsíce (nyní jsem 8dní před termínem). Je to někdy fuška. Já bohužel žádný recept neznám. Dle mého je to jedna z neduh v těhotenství, kterou zřejmě nemáme šanci moc ovlivnit :cry: :cry: . Já to doháním přes den. Někdy, když spím třebas 2noci, tak je to pro mě vzácnost :D 8O .
Takže když se vzbudím a nemohu zabrat, tak mým kámošem je lednice. prostě si udělám něco dobrého k jídlu, koukám na TV a pak si jdu lehnout. Někdy využiji čas k úklidu, což je třebas ve 3hodiny legrační :D . No a usínám třebas kolem 5-6hodiny a spím do 10h. No a pak to na mě padne kolem té 14hodiny a to si lehnu.
Je to hrůza, ale musíme to nějak vydržet :cry: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
15.10.08 18:43

Tak já to mám za 4 týdny a už několik týdnů je noční spánek katastrofa. Budím se tak 4× na záchod, kromě toho nad ránem kolem druhé mívám tak dvě tři hodinky bezespánku. Ale u mě je to tlakem, v tuhle dobu mi to vyletí, tlak i puls. Takže si vezmu prášky a ty dvě hoďky čekám než zaberou. Jestli máte tlakoměr, zkus si to v noci změřit (mělo by to být pod 135/85), kdyžtak to řekni doktorovi, něco ti na to dá.

Jo, Yvonne držím palečky a hrozně závidím, mě to přijde nekonečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
7.10.10 17:04

Ahojda, jsem rada ze v tom nejsem sama. Jsem 6 dni pred terminem, a NESPIM. Proste to v noci nejde, prevaluju se, jdu koukat na TV, dnes jsem spala tak 2 hod bych tipla no desny, ja si naivne myslela, ze prave na konci tehu se pekne vyspim a jeste tim naberu silu k porodu. Chaa, tedka jsem o to vic nervozni, jsem rada, ze uvarim lehky obed nebo vyperu. Ikdyz jsem k smrti unavena, proste nezaberu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.10 20:10

Já jsem 29 tt, z úterý na středu jsem byla už ve 4 vzhůru a ne a ne zabrat :-( Ze včerejška na dnešek v pohodě, když nepočítám lítání na wc, tak jsem spala celou noc, až do půl 10, ale to taky není pravidlem. Asi to teď bude častěji, že se vzbudím a nebudu moct zabrat. Ale co v noci dělat? :nevim: Jen se převaluju a stejně je to k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.10 22:22

jo tak já to mám taky tak..posledních 14 dní neusnu před 2 ranní a vstávám když vstává muž do práce okolo 7 a přes den si zdřímnu tak na 1-2 hodky.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.4.16 13:16

nespavost v 17 tt

Ahojky ja mam ten samy problem se spanim. Jsem prvorodicka a mam ted 17+6 a nespavost je pro me hrozne stresujici. Jelikoz jsem se spankem problem nikdy nemela tak to prozivam dost blbe. Jdu si lehnou 21.30 a kolem 22.00 nebo v 23.00 jsem hore. Dalsi muj spanek je maximalne pul hodky a vzbudim se. Tak to pokracuje az do rana, televize, zachod a pul hodka spanku. Na toaletu jdu i kazdou hodinu. Navic se mi v noci spatne dycha i kdyz spim na boku. Ke vsemu jsem alergik takze ted je to jeste horsi. Usnout usnu, ale vzbudi me dychavicnost. Vysetreni na plicnim ok. Tak jak to tady ctu tak asi nejsem jedina. Dokonce uz si nechavam i zehleni na noc, abych se zabavila. Jinak v noci blaznim. Pres den se me bohuzel nedari usnout take. Trva to adi 14 dni a jsem z toho uz na nervy. Unavena jsem, usnout usnu ale celkovy spanek pul hodky. Jen se bojim aby tento stav nepretrvaval az do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí