Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, potřebuji od Vás radu či zkušenosti. Do 5.měsíce jsem Honzíka kojila, pak mu to už ale nestačilo a přešli jsme na Sunar. Chutná mu, ale problém je v tom, že když jsem kojila, spal mi celou noc (od 21:00 do 5-6:00). Teď po UM se mi v noci pořád budí, cca po 2-3 hod.
Nevíte, čím by to mohlo být? Předem moc děkuji za rady ![]()
@LibyB to bývá naopak, ne?
mně napadlo jen, jestli nemáš UM, po kterém ho blí bříško a proto se budí? ![]()
Přesně, vždycky to bývá obráceně… holky co kojí, dávají Sunar na noc, aby jim prcek spal a zbírá to… napadá mě jen jedno. Sunar je takovej hodně smetanovej. Chuťově super, ale může být pro něj těžký a proto se budí. Může ho bolet bříško… zkusila bych jinou značku.
My jsme na UM od narození, 5 měsíční by měl vydržet naše vydrží i 9 hod bez jídla v noci…znamená to jediné, že mu sunar nesedí a je po něm hladový…
No tak to jste mě teda moc nepotěšili, holky
. Objednala jsem si totiž 6 krabic Sunaru do foroty
![]()
Možná bych to nedávala do souvislosti s um, já plně kojila a cca od těch pěti měsíců se mi z dítěte krásně spícího celou noc stalo dítě několikrát se za noc budící, a to aniž by byla nějaká změna v tom, co a kolik toho přes den vypila (stále mm). Každopádně změnu značky bych určitě vyzkoušela, třeba to pomůže.
Nebo mu na noc zkusím nedat kaši…kamarádce po ní synáček taky špatně spal…jestli to není na noc na něj moc syté ![]()
@LibyB no kamarádce se kluk taky po kaši začal budit… tak třeba je to fakt hodně. Ale vím, že kamarádka řikala, že právě Sunar je hodně hustej, tak ho dávám teď taky a je to fakt. Já to ochutnávám a je fakt jak smetana. Občas dělám malým slabší, aby se tak neucpával. Kamarádky holka měla po Sunaru koliky, byl prostě těžkej. Já když dělám nemléčnou kaši na noc, tak tam dám stejně i třeba o 2 doměrky mlíka míň a je to dobrý. ![]()
Tak vyzkouším nedat tu kaši, i když ona je mléčná, přidávám jen vodu
. A to mlíčko taky zkusím slabší, ale mám trošku otesánka, tak aby zase neprotestoval
![]()
Je to fakt, ze mu nestaci…mala mela Nutradefenc…byl super, ale moc hladovy…proste ho to slozeni nezasyti…tak na vecer zkus kasicku, třeba dat jen trochu do mlika… ![]()
Vyzkouším všechno, co mi tady radíte, snad něco z toho zabere
![]()
@LibyB já dávám original sunar a to je úplně něco jinýho než nutradefence. Original je chuťově mnohem lepší a sytější.
Já dávám SUNAR Complex 1, Jeňovi je 5,5 měsíců a má okolo 8kg, takže…
Nerada bych ho přecpávala…
Ty jo, to docela koukám, že by byl po Sunaru hlad?
Já mám 4,5 měsíčního, jí 6× denně -4× kojení, 2× denně UM. Máme Babylove a paráda
Dnes mi spinkal od 19:30 do 6:00
a jindy se budí třeba až ve 4, dřív ne…ale na noc vypije 200 ml jako nic…
Já jsem tu jednou četla, že nějaká holčina to vyřešila tak, že dala o půl odměrky více UM, aby dítě víc zasytila, ale nevím no ![]()
@LibyB tak to abych se hanbou propadla
můj měl ve 4 měsících 7,6 kg
docela mě to vyděsilo, ale on vypadá normálně, prostě kus chlapa no.. doktorkla říkala, že je úplně v pořádku ![]()