Jak posunout spánek tříleťákovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1696
4.7.13 11:06

Jak šoupnout spánek tříleťákovi

Ahoj,
malý už hodně dlouho, asi rok chodí spát v devět. Nejdřív jako mimono chodil spát v sedm, jenže začal vstávat v pět ráno, tak jsem mu to šoupla na osmou, ale za pár měsíců nechtěl usínat ani v osm, a usnul až v devět. Takže teď chodí spát v devět, musím ho furt uspávat, když u něj nejsem, vylézá z postýlky (furt spí v postýlce kvůli nedostatku místa), trvá mu to tak půl hodiny, takže usne i v půl desátý, extrém v deset. Už mě to docela přestává bavit, ráda bych, aby v osm spal, jenže i když ho dám dřív, usne nejdřív v devět. Krom toho s ním spí roční brácha v ložnici (ten chodí spát dřív, tak v půl osmý, ale u něj by snad ještě nebyl problém mu to poposunout), takže nechat ho tam od osmi v postýlce nejde, vzbudil by ho. Spí tedy cca od 9 do 7, přes den od jedný do tří, max půl čtvrtý. Jo v září má chodit do školky, to přece nejde, aby chodil takhle dlouho spát.

Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
4.7.13 11:12

Osobně mi přijde, že spí odpoledne poměrně dost. Zkusila bych ho po obědě budit dřív, aby večer dřív odpadl nebo zrušit odpolední spaní úplně?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
4.7.13 11:13

@statecna.oslice nevím jestli potěším, že v tom nejsi sama…ale u nás je to podobné, akorát roční brácha spí ještě s námi v ložnici, protože to by nespal ještě on v těch devět

u nás je to ale také tím, že starší spí ještě odpoledne a někdy dá i tři hodiny a to se mu pak opravdu nechce spát v osm…já doufám, že ve školce od září to posuneme na tu osmou, to si myslím, že bude optimální…tento stav trvá posledních půl roku, předtím to bylo v pohodě s usínáním právě kolem té osmé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
4.7.13 11:15

@stazka
Je fakt, že když náhodou nespí, tak usne v pohodě i v osm. Ale zas je večer úplně vyřízenej, brečí, že chce spát, nechce ani večeřet. Myslím, že k tomu ještě neni. Kolik hodin přes den by v jeho věku měli spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
4.7.13 11:20

Dcera (viz metrik) spi ted pres prazdniny 21 - 7, po obede ji nechavam max.tak hodinu. Pres skolni rok spi po obede vic, je ze skolky hotova. Nektere deti uz nespi vubec, zalezi na nature. Nebo to zkusit prostridat. Nektere dny nedavat po obede, a nekolikrat za tyden to dohnat poobedovym spanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
4.7.13 11:24

@statecna.oslice no tak pokud když přes den nespí a večer Ti jde spát v poho v osm jen s obrovskou únavou bez večeře, tak bych mu to denní spaní nebrala, ale každopádně postupně zkracovala, až zjistíš, jaká délka vám bude vyhovovat, třeba zkončíte na hodince.
U nás je to složitější, malej chodí spát až mezi 22-23h vždy! A je jedno jestli si přes den dáchne nebo ne! Jsou mu 2 roky. Tak jsem taky zvědavá, jak to jednou s tou školkou dopadne, ale věřím tomu, že se mu to pak změnou situace snad upraví samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
4.7.13 11:25

Mě spí po obědě ty 2-3 hodiny čtyřleťák - některý děti prostě to spaní potřebují víc. Večer chodí tak v osm, budím ho v půl sedmé ráno. Teď, o prázdninách, ho nechávám vzhůru tak do devíti až půl desáté, ráno si to o ten čas natáhne.
Určitě bych nerušila polední spaní, ve třech letech má ještě po obědě spát, nebo alespoň odpočívat. Spíš bych se ho snažila posunout - ukládat dřív nebo budit tak, aby byl tak do dvou nebo do půl třetí už zase vzhůru. Klidně to zkoušej posouvat třeba po 15-20 minutách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
4.7.13 11:31

Zkrátila bych spánek po obědě. Dávala bych spát kolem půl jedné a ve dvě budila. Bude mít delší odpoledne a bude tím pádem večer víc unavený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
4.7.13 11:45

Já bych mu zkrátila to odpolední spaní, večer bude dříve unavený a usne dříve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
4.7.13 11:47
@statecna.oslice píše:
@stazka
Je fakt, že když náhodou nespí, tak usne v pohodě i v osm. Ale zas je večer úplně vyřízenej, brečí, že chce spát, nechce ani večeřet. Myslím, že k tomu ještě neni. Kolik hodin přes den by v jeho věku měli spát?

Opravdu bych mu jen zkrátila, postupně cca na hodinu. Myslím, že rušit úplně by byla blbost - evidentně ho ješětě potřebuje. Toť můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.7.13 12:05

@statecna.oslice proč ho dáváš spát odpoledne? Vynech to spaní a večer ti bude rád usínat v 8.Mám mnohem mladší holku a ta mi už přes den nespí. A když náhodou sama usne, tak mi skáče večer po hlavě do 11 ti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
4.7.13 12:28

@berry4
psala jsem viz výše, když nespí přes den, sice usne v osm, ale je úplně vyřízenej, nechce jíst a jen brečí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
4.7.13 12:29

Zkusim mu to stáhnout do půl třetí, když to nepomůže do dvou, snad to bude mít nějaký efekt a s přítelem budeme mít zas večer sami pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
4.7.13 12:30

@mismurka
teda na co si stěžuju :lol:, v devět, půl desátý je o proti vám paráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
4.7.13 12:31

U nás totéž, vstává teda brzo odjakživa, ať jde spát v kolik chce, tak mezi 5.30 a 6h je hore, mladší to samé. Ještě teda po obědě spí, ale nemusí. Pokud neusne do 13h tak ho nedávám. A pak večer usne kolem 20h. Pokud po obědě spí, tak až 21.30. V zimě spal tak 2× týdně, teď chodíme víc ven, tak spíš je to naopak, že 2× týdně nespí. Já jsem se s tím smířila, že když potřebuje po obědě spát, tak spí a pak jdem spát v podstatě spolu v těch 21.30. On je rád že má večer klid od bráchy a hezky si hraje. Nestresuju se jak a kdy a v kolik spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí