Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naučila jsem ho na látkovou plenku. Ale měnila jsem mu ji, aby ji měl čistou. Usíná s ní dodnes, je mu 2,5 roku.
Oblíbil si plyšovýho méďu. hlava, packy a od toho barevnej čtverec látkovej. miloval ho několik měsíců, cucal mu packu (jen modrou, zelenou ne
) a tak usínal. bez něj ani ránu, takže praní stejné jako u vás, sháněla jsem ho všude a nikde ho neměli. a najednou ze dne na den už ho moc nechce, rozhodně ho nežužlá, spíš před spaním jen prstama probírá tu látku. každopádně už se bez něj obejde i při usínání. a to jsem myslela, že to bude těžká odvykačka.
@omites No doufám, že ještě ve školce nebude požadovat svoji deku
plenu jsem taky zkoušela, ale ta se mu nelíbila.
S autobusem. Vždy a za všech okolností. Máme fanouška do autobusů.
Jo málem bych zapomněla, teď usíná s plastovou červenou lopatkou. má dny, kdy ji nedá z ruky ani při jídle ani při koupání, ani při oblékání
(protahování rukávem miluju.)
@gabi.design píše:
S autobusem. Vždy a za všech okolností. Máme fanouška do autobusů.
off topic, držím palce k porodu ![]()
@111verunka111 píše:
@omites No doufám, že ještě ve školce nebude požadovat svoji dekuplenu jsem taky zkoušela, ale ta se mu nelíbila.
a když jo, ta co se stane?
když ji bude mít rád, tak proč mu ji nedopřát
@111verunka111 Můj dvouleťák nedá bez měkoučké deky (myslím Emitex) ani ránu, bez ní by prostě neusnul, nikdy nepřilnul k žádnému plyšákovi ani k jakékoliv jiné hračce, ale na svou deku nedá dopustit, velmi rád si jí hladí, uklidňuje ho to, někdy si ji vezme i přes den jen tak se s ní pomazlí a zase jí odloží. Brzy jsem zjistila, že bude potřeba 2×, takže jsem ji mazala koupit do obchodu znovu i ve stejné barvě, když je jedna v pračce, musí být po ruce ta druhá ![]()
@omites klidně bych mu jí dopřála, kdyby aspon byla menších rozměrů
![]()
@gabi.design to je hezký
taky gratuluji k blížícímu se porodu ![]()
@Saroya Koukám, že si tak zamiloval lopatku. Věřím, že oblíkání musíš mít v lásce ![]()
Asi v 6.měsíci jsem mu koupila obyč. tygrovanou děku u vietnamců, co jí uviděl se do ní doslova zamiloval
pokaždé s ní usínal večer, ale nějak si začal vyžadovat i přez den. Bez ní prostě neusne. Včera byl taak unavený, tak jsem ho dala do postýlky bez ní(byla v pračce) a řval asi hodinu! Hned jak pračka doprala, tak jsem mu jí šupla a během minutky spal. I v kočárku leda s ní, a zvlášt, když jsou pařáky, tak si jí musí brát ven
máte taky něco s čím vaší prckové usínají a neusnou bez toho?