Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj poradí mi někdo jak na měsíční mimčo, od narození mi v noci spal asi jednou jinak sou to jen probrečené a probdělé noci. Malého nekojím baští každé 3-4 hodiny. Přes den je celkem klidný pospávási ale je i dost vzůru. Jakmile se setmí tak malej začne pofňukávat a postupně řvát..takto to trvá opravdu celou noc spíme tak půl hodiny a pak zase 2 hodiny brečíme. Zkoušela jsem snad všechno, lampičku, i k sobě do postele do lehátka, hlazení, dudlíčky, přidat jídlo jestli nemá hlad a nic…a už si nevím rady Mám ještě 4 letého syna a tak si nemohui dovolit spát s miminkem přes den kdy by to i šlo
No, nevím jestli to pomůže ale já jsem se snažila od začátku zavést režim - přes den jsem se malé hodně věnovala - trénovala na bříšku, cvičila kyčle, povídala, nosila atd. A v noci naopak vše potmě, velmi rychle a potichu - jen přebalit, nakrmit, nepovídat a zase spát - na hraní je den. Od 3 měsíců mi spí skoro celou noc, ale to je i povahou. Takže bych zkusila víc unavit přes den a zavést rituály na noc
Tak u nás to bylo podobné,přez den většinu času prořveme(malý má hodně větry,k tomu mu lezou v 7 týdnech dolní obě jedničky
).Doma mám již jednoho tříleťaka.Spí jen v kočárku,nebo na rukách
Co nás spasilo je šátek,malý tam je spokojený,pěkně tam spí a já mám volné ruce.Já teda taky nekojím,před 3 dny jsme přešli z MM na Um Beba sensitive a ted už mi 2× po sobě,prospal celou noc(8 hodin v kuse).Každý den koupu kolem 7,pak dostane mlíčko,pevně ho zavinu do plínky podle Dr Karpa a malý usíná do chviličky a budí se pak kolem 3 nebo 4.Hodně nám pomohlo i to zavinování.První měsíc malý křičel třeba i do třeti do noci,hrůza.
S tíme režimem to je pravda pravdoucí
Večer rozvicená jen lampička a ticho,v noci se prostě spí a nepovídá,nehraje.Přez den naopak.Miminko pak už bude vědět co a jak ![]()
Chillinka píše:
S tíme režimem to je pravda pravdoucíVečer rozvicená jen lampička a ticho,v noci se prostě spí a nepovídá,nehraje.Přez den naopak.Miminko pak už bude vědět co a jak
to je sice pravda ale jak to tomu miminku vysvětlím že se v noci spí a břes den hraje… ![]()
jestli takhle pláče v noci,nemá koliky?Dáváš něco na bříško?Zkusit vykoupat,pocvičit,namazat bříško Pupíkem,dát kapičky…Ev. pomoct rourkou ![]()
To je moje noční můra,aby dítě nespalo v noci.Takže Tě chápu a lituju.Ale to Ti nepomůže
![]()
jana32 píše:
jestli takhle pláče v noci,nemá koliky?Dáváš něco na bříško?Zkusit vykoupat,pocvičit,namazat bříško Pupíkem,dát kapičky…Ev. pomoct rourkou
To je moje noční můra,aby dítě nespalo v noci.Takže Tě chápu a lituju.Ale to Ti nepomůže![]()
mám kapičky krémíky masíruji a už si nevím rady
tak zkus to pevné zavinutí. případně v knize dr. Karpa „Nejšťastnější miminko v okolí“ jsou ještě další fígle na nespavce.
nám se jinak na bříško osvědčil nahřívací sáček s třešňovými peckami z DM.
Ivuss, mě moje tříměsíční dcerka spí celkem hezky, ale usínala pozdě. Šla jsem na kurz masáží miminek a po masáži spala nádherně (dokonce jednou i 8 hodin v kuse:-), předtím se budila co tři hoďky. Masíruju večer, u toho potichoučku vykládám a snažím se ji uklidnit. A do půl hoďky spí jak dudek. Pokud v okolí takový kurz najdeš, radím vyzkoušet…
já jsem v tomhle věku prcka ještě celý noci pronosila a prochovala, ale tak ve 3 měsících jsme to utli pomocí metody kontrolovaného pláče. Za tři dny to malá pochopila a krásně spinkala s jedním probuzením v noci na kojení.
Myslím, že u měsíčního miminka je to ještě zcela běžné probdělá noc. My jsme to měli do 6-ti týdnu až do 2 měsíců, upravilo se to až pak. Nezoufej, nepotrvá to věčně ![]()
Přeju hodně štěstí a trpělivosti
![]()
ivuss píše:Chillinka píše:to je sice pravda ale jak to tomu miminku vysvětlím že se v noci spí a břes den hraje…
S tíme režimem to je pravda pravdoucíVečer rozvicená jen lampička a ticho,v noci se prostě spí a nepovídá,nehraje.Přez den naopak.Miminko pak už bude vědět co a jak
Měsíčnímu miminku asi dost těžko
Je mi tě líto,měla jsem to s malou asi do šesti neděl to samé,pak se to samo od sebe nějak srovnalo,mám taky pětiletou kočičku,takže vim jak je to vyčerpávající
Přeju hodně sil,fakt nevím jakou radu na to ![]()
jojo říká se hodně že se po 6 nedělích řežim miminku upravý sám, dnes v noci se mi zbudil pouze jednou na mlíčko tak sem se nestačila divit ale myslím že to byla náhoda, dnes už to bude asi to samé
No můžu ti říct, že natálka mi to taky dělala a trvalo to asi 3 měsíce. Vůbec jsem se nevyspala, přesně vím jak ti je. Hodně mi pomohl kojící polštář vždycky večer jsem si je přiložila k prsu a nemusí ani sát bude to mít místo dudlíka. A tak jsem pak usli spolu ikdyž kolikrát ráno jsem měla tak zlomený krk, že jsem nemohla pořádně pohnout s hlavou ale aspoň trošku spánku jsem měla teď už má 2 roky a spinká celou noc. Neboj to přejde držim palce ![]()
tak ono na to aby tak brzy spal přes noc je asi brzy, tak malých mimísků který spí v noci pořádně je fakt málo. nám se to podařilo přesně po 6ti nedělí kdy spal v kuse 6 hodin, ted spí v kuse 10-11hpdin,ale je mu 8 měsíců, časem se to bude jen zlepšovat. nejlepčí je pokud neplače jen si večer , nebo v noci hraje zdekou ručičkama, delat , že tam vubec nejsi, nepovídat a nijak nezabavovat, na to je den.