6ti měsíční mimčo - co umí?

ditrych
12.2.11 21:01

6ti měsíční mimčo

Dobrý večer, maminky.
Mám ted šestiměsíční mimčo, holčičku. Ještě se nechce otáčet na bříško, myslím, že si zafixovala špatný pohyb- prohýbá se v zádíčkách. Nemáte některá maminka podobně staré mimčo a co už umí? Moc Vám všem předem děkuju za příspěvky!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
12.2.11 21:09

Ahojky, tak otáčení jsem tu taky děsně řešila :lol: Naší malé je 6,5 měsíce a otáčí se asi 3 týdny. Trénovali jsme to za nožičku, ale to nepomohlo… Pak jsem jí zkusila dát na maličko nakloněnou podložku, to se dvakrát převalila a teď už jí to jde samo :palec: Jinak toho moc neumí, pořád se řehní a snaží se trochu plazit, ale nejde jí to, posune se tak o 5 cenťáků a pak řve, protože ji to asi unavuje. Jo a začínáme s příkrmama, ale to je naštěstí v pohodě, chutná jí všechno :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
12.2.11 21:14

Moc děkuju za odpověd!

• Citovat
  • Upravit
ditrych
12.2.11 21:16

Tak to jsme na tom podobně jako vy, rehabilitační mi také poradila za nožičku, ale moc nám to nejde. Dětskej doktor pořád říká na vše to je dobrý, v pořádku. Jenže druhý moje dítko má kombinované postižení, tak jsem troc¨šku vynervovaná:)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
12.2.11 21:18

Mám 6-ti měsíční holčičku a přetáčet se ze zad na bříško umí jen přes levou ruku (asi 2 měsíce), na pravou stranu se jí nechce, snažím se jí pomáhat, ale i když jí třeba záměrně dám hračku napravo, raději se překulí doleva a „přeručkuje“ si k té hračce.

Dále se otáčí kolem své vlastní osy (jako hodinová ručička), ale opět jen nalevo, napravo nechce. A taky už se plazí dozadu.

Trápí mě že vše dělá jen na tu levou stranu, za 14 dní jdeme na hodinu cvičení pro děti od 5-8měsíců, kde by nám měli poradit jak jí více pomáhat na tu druhou stranu, tak doufám že nám to pomůže.

Vaše Dr. ti neporadila nějaké fígle?

• Citovat
  • Upravit
ditrych
12.2.11 21:19

Příkrmy ještě nedávám, ale už tedy pomalu začnu, plně kojím a ani se mi do toho nechce.Ty začátky jsou vždycky trochu boj:)

• Citovat
  • Upravit
861
12.2.11 21:19

Tak na tenhle dotaz anonymní být asi nemusíš :-) neboj to je OK, kámoška má o měsíc starší mimi a ještě se nepřetáčí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
12.2.11 21:21

No Dr vůbec, jen motivovat!!!!To ale vím také, jak jsme psala, druhý dítko mám postižené, tak o tom něco vím.Ale mnejvíce mi pomáha rehabilitační.Díky za příspěvek!Bála jsme se že nikdo neodpoví.

• Citovat
  • Upravit
ditrych
12.2.11 21:22

Já vím, že každý dítě je jiný. Naše malá se taky jen řehní, je spokojená, nic jí nechybí:). A tetda trošku couvá, na bříšku je ráda, krásně se vztyčí n arukách

• Citovat
  • Upravit
ditrych
12.2.11 21:23

Petko neboj, to se naučí na obě strany

• Citovat
  • Upravit
ditrych
12.2.11 21:25

Jo a holky, vozíte ve sportáku, nebo ještě v hlubokým?
Kdy začnete se sportákem?

• Citovat
  • Upravit
249
12.2.11 21:26

neboj, moje dcera se otáčela až v 8 měsících. ted jí je 15 a ještě nechodí (sama) a ani jí nenutíme…ono každé dítě to má jinak…neboj a ona začne…dej jí čas… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
12.2.11 21:28

Ahoj, naše holčička má 6,5 měsíců a je celkem lenošná. :lol: Občas se jí povede se přetočit (na nakloněné ploše, za hračkou, v postýlce, když se opře o šprušle). Když ji dám na bříško, tak zvedá prcku, na kolínka a snaží se dopředu. Ale nejvíc ji baví jen tak ležet, žužlat si kousátka a řehtat se a vykřikovat na celé kolo, a to teda umí ze všeho nejlíp. :mrgreen: Začala papat zeleninu (mrkev, brambory, brokolice), chutná jí, už zvládne plnou dávku, na večer už ochutnala pár lžiček kaše, jinak kojím každé 3 hodiny (bohužel i v noci, proto ta kaše). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440

Ahoj neboj nejste vtom sami mi mam 6,5mesice a teprv se zaciname otacet ato jenom na levou stranu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990

Tak nám bude půl roku za 4dny a taky se nepřetočíme :-? byly jsme u neurologa a zatím to teda nechává do 15března(skoro do 7měsíců) tak a pokud se nepřetočí ani pak tak se začne s rehabilitací.Bylo nám řečeno že máme ochablý trup a tím pádem to nezvládne.Dr. mi řekla at jí nenechávám při pasení „rozjeté ruky“ na způsob letadýlka ale mám jí je furt srovnávat aby si ten trup posilila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí