Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, tak otáčení jsem tu taky děsně řešila
Naší malé je 6,5 měsíce a otáčí se asi 3 týdny. Trénovali jsme to za nožičku, ale to nepomohlo… Pak jsem jí zkusila dát na maličko nakloněnou podložku, to se dvakrát převalila a teď už jí to jde samo
Jinak toho moc neumí, pořád se řehní a snaží se trochu plazit, ale nejde jí to, posune se tak o 5 cenťáků a pak řve, protože ji to asi unavuje. Jo a začínáme s příkrmama, ale to je naštěstí v pohodě, chutná jí všechno ![]()
Tak to jsme na tom podobně jako vy, rehabilitační mi také poradila za nožičku, ale moc nám to nejde. Dětskej doktor pořád říká na vše to je dobrý, v pořádku. Jenže druhý moje dítko má kombinované postižení, tak jsem troc¨šku vynervovaná:)
Mám 6-ti měsíční holčičku a přetáčet se ze zad na bříško umí jen přes levou ruku (asi 2 měsíce), na pravou stranu se jí nechce, snažím se jí pomáhat, ale i když jí třeba záměrně dám hračku napravo, raději se překulí doleva a „přeručkuje“ si k té hračce.
Dále se otáčí kolem své vlastní osy (jako hodinová ručička), ale opět jen nalevo, napravo nechce. A taky už se plazí dozadu.
Trápí mě že vše dělá jen na tu levou stranu, za 14 dní jdeme na hodinu cvičení pro děti od 5-8měsíců, kde by nám měli poradit jak jí více pomáhat na tu druhou stranu, tak doufám že nám to pomůže.
Vaše Dr. ti neporadila nějaké fígle?
Příkrmy ještě nedávám, ale už tedy pomalu začnu, plně kojím a ani se mi do toho nechce.Ty začátky jsou vždycky trochu boj:)
Tak na tenhle dotaz anonymní být asi nemusíš
neboj to je OK, kámoška má o měsíc starší mimi a ještě se nepřetáčí.....
No Dr vůbec, jen motivovat!!!!To ale vím také, jak jsme psala, druhý dítko mám postižené, tak o tom něco vím.Ale mnejvíce mi pomáha rehabilitační.Díky za příspěvek!Bála jsme se že nikdo neodpoví.
Já vím, že každý dítě je jiný. Naše malá se taky jen řehní, je spokojená, nic jí nechybí:). A tetda trošku couvá, na bříšku je ráda, krásně se vztyčí n arukách
Jo a holky, vozíte ve sportáku, nebo ještě v hlubokým?
Kdy začnete se sportákem?
neboj, moje dcera se otáčela až v 8 měsících. ted jí je 15 a ještě nechodí (sama) a ani jí nenutíme…ono každé dítě to má jinak…neboj a ona začne…dej jí čas… ![]()
Ahoj, naše holčička má 6,5 měsíců a je celkem lenošná.
Občas se jí povede se přetočit (na nakloněné ploše, za hračkou, v postýlce, když se opře o šprušle). Když ji dám na bříško, tak zvedá prcku, na kolínka a snaží se dopředu. Ale nejvíc ji baví jen tak ležet, žužlat si kousátka a řehtat se a vykřikovat na celé kolo, a to teda umí ze všeho nejlíp.
Začala papat zeleninu (mrkev, brambory, brokolice), chutná jí, už zvládne plnou dávku, na večer už ochutnala pár lžiček kaše, jinak kojím každé 3 hodiny (bohužel i v noci, proto ta kaše). ![]()
Ahoj neboj nejste vtom sami mi mam 6,5mesice a teprv se zaciname otacet ato jenom na levou stranu ![]()
Tak nám bude půl roku za 4dny a taky se nepřetočíme
byly jsme u neurologa a zatím to teda nechává do 15března(skoro do 7měsíců) tak a pokud se nepřetočí ani pak tak se začne s rehabilitací.Bylo nám řečeno že máme ochablý trup a tím pádem to nezvládne.Dr. mi řekla at jí nenechávám při pasení „rozjeté ruky“ na způsob letadýlka ale mám jí je furt srovnávat aby si ten trup posilila
Dobrý večer, maminky.
Mám ted šestiměsíční mimčo, holčičku. Ještě se nechce otáčet na bříško, myslím, že si zafixovala špatný pohyb- prohýbá se v zádíčkách. Nemáte některá maminka podobně staré mimčo a co už umí? Moc Vám všem předem děkuju za příspěvky!!!