6ti měsíční mimčo - co umí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ditrych
13.2.11 10:55
ljubočka píše:
Ahoj my mame stejny problem je nam 6,5m a taky mu to nejde kdyz lezi v postilce tak se chyti prušli pritahne se a pretoci se, nebo staci mu dat jen prst a taky se pritahne a pretoci se par krat se mu povedlo samemu bez pomoci ale neni to zadna slava,nejak mam strach kdyz vidim ze nektere deticky to umi a my ne,jak to delate s tou nozickou? dekuju

No je lepší když to ukáže doktot nebo sestra.Jde o to,že se přetočí např. levé nožička přes pravou, pokrčená v klínku, levá je spíše natažená.a nesmí zaklánět hlavičku,tam můžeš dát ruku pokud bude zklánět

• Citovat
  • Upravit
ditrych
13.2.11 11:06

Já to nedokážu popsat.pokud se to uděla správně, dítě tam hodí ruku a už se dotočí samo, o to jde.Takhle se mu to ukáže a mimčo jen dodělá

• Citovat
  • Upravit
642
13.2.11 14:15
verisek píše:
JInak holky když jsem byla na té neurologii tak mi ta „supr“ doktorka říkala že je naše malá opožděná asi tak o měsíc a půl až dva měsíce ale že to není její chyba ale naše!Tak se mě ptala kde jí jako máme přez den,no tak jsem jí odpověděla že na hrací dece v obýváku.Ta na mě spustila že je to absolutně nevyhovující,že má být v postýlce nebo v ohrádce prostě v nějakám ohraničeném prostoru a pak že hrací deka je do půl roku nežádoucí.A poté mi oznámila že dítě je schopno být 1hodinu samo aniž by o matku jevilo zájem a já jsem s malou v jedné místnosti dá se říce téměř furt (pokud nejdu pověsit prádlo atp)a to je prý ten problém proč se nevyvíjí tak jak by měla.Můžete mi prosím říct co si o tom myslíte :nevim: myslíte že na to má fakt vliv třeba prostor atd?

Ahoj holky, no to si nedovedu představit nechat takhle malé mimi hodinu bez dozoru. :nevim: Já mám teda malou v obýváku v postýlce, ale proto, že si tam hraje starší dcera (3 roky) a nemůžu je pořád hlídat, když vařím apod., jestli by na ni třeba neskočila nebo jí nedala k dosahu nějaké malé předměty. Vidím na ně z kuchyně. Ona si tam hraje s hrkátky, má tam starší sestřičku, takže mě tak často nevolá. :-D První dceru jsem mívala na hracím koberci a v pokrocích mezi holčičkami nevidím žádný podstatný rozdíl. S otáčením apod. začaly stejně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
5.4.13 12:10

Dcera se otáčí už na obě strany, ale posledních pár dnů se pořád prohýbá vzad. leží na zádech, a jde jakoby do mostu. co s tím? moc se jí to nelíbí, ale přitom to dělá pořád a hodně, když se nosí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.4.13 17:54

@ivulineček ahoj :mavam: my tomu doma říkáme „do luku“ anebo že „prkenatí“. Děláva to asi od 5. měsíců ale už jí to pomalo přestává bavit. Tak snad ti pomůže, že v tom nejsi sama :) ale vím, že vojtíte - tak o tom řekni MUDře v poradně a uvidíš, co ti na to řekne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
10.4.13 21:01

@Strasidlinka dekuju za podporu. no me by to bylo i jedno, ale moje mamka plasi. dneska jsme prisly tady s holkama na to, ze by to mohlo byt bricho :nevim:
presly jsme na sunar 2, davam vic prikrmu, pribyly kase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.4.13 21:12

@ivulineček no možné to klidně je.. a jak už jsme se bavily, zkus ty laktobacily, buď jako prášek anebo kapky, vážně tím nic nezkazíš. A pláče u toho? Moji opičku, když bolí bříško tak u toho hodně pláče i v postýlce a hlavně večer a v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
11.4.13 11:36

@Strasidlinka ona se jen krouti, ale celkove moc neplace. davala jsem ji biogaiu, ale protoze se me to nechtelo furt tahat z lednicky, tak jsem se na to vykaslala. davala jsem ji to chvilinku, takze to nemuze byt tim, ze jsem treba prestala. nejaky laktobacilky koupil manzel, ale podle ceny mi to prijde v porovnani s tema predchozima kapkama podezrele levny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
11.4.13 13:32

@ivulineček možná, píšu možná protože nevím, jen zkouší možnosti. Tá naše dělávala můstek normálně v leže na podložce úplně běžně, když ji držíme zádičkama k nám tak tady se propíná a snaží dělat můstek. Zkus to říct MUDře na příští poradně, ale myslím, že kdyby ji bolelo bříško tak by hodně plakala, nemohla usnout a tak. Tak to bylo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
11.4.13 18:52

@Strasidlinka ona se akorat zacala vztekat a hystercit, ale jinak opravdu neplace. k doktorce jdu na prohlidku az za dva mesice, a kvuli tomu se mi nechce cekat tri hodiny s nemocnyma detma v cekarne. konecne jsme zvladly i laringitidu a snad bude uz pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
11.4.13 21:24

@ivulineček myslím, že kdyby ji boleli zádičká, tak by plakala i při doteku a v různých jíných polohách, kdyby bolelo bříško - to už jsem psala, takže myslím, že prostě se propíná, když jsi třeba dlouho na nějakém místě a jí to tam už nebaví (co? nedělá to tehdy?), prostě zkouší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
12.4.13 09:04

@Strasidlinka ona to dela pri krmeni, jen tak, kdyz lezi, obcas, kdyz ji chovame… nema ani casovou stabilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
12.4.13 09:17

Ahoj, tak ti řeknu že všechno je inviduální..Kamošky malá má 7m a začala pást koníky před měsícem, neotáčí se, neřechtá…Můj malý 5,5měsíce se přetáčí od 3m na bříško, tento týden se naučil i na záda. už si umí žužlat nožičky, uchopit chrastítko a stojí sám na gauči (drží se polštáře) a plazí se..No plazí…na bříšku nazvedává prdelku a přitom se nožkama odráží dopředu..ale já mám teda hrozně divoké mimino, neumí být v klidu a v léhátku mě vůbec nevydrží..Zase druhá kamarádka může maličkého v klidu nechat položeného a vůbec se nepřetočí, klidas :)…Od třetí jsou zase mladší jak my a už sami sedí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
12.4.13 09:43

@Denisa313 tak to koukám 8o super!!! :lol: každé miminko je jiné, já se nestresuji, jako lhala bych kdybych napsala: že bych nebyla ráda, kdyby toho neuměla víc, ale jsem spokojená, prostě má svoje tempo :-) Ona to dožene :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
12.4.13 10:18

@Strasidlinka tak náš malý je kus chlapa, má 8kg takže ani jak mini miminko nevypadá :mrgreen: už je takový silnější…ale taky nic neřeším..od mojí obré kamošky klouček je ležák, a musím říct, že jí to klidné miminko závidím… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí