Nespí ve 2letech

101
20.12.14 16:23

Nespí ve 2letech

Maminky, opět zoufalé období. malému budou 2roky, celou dobu chodil spinkat v 8-9, dala jsem ho do postýlky a spinkal. Ted poslední týden, nevím co se děje, ale vyžaduje si mou pozornost při usínání a celém spaní, a chodí spát třeba až v 10-12. Včera dokonce, když šel se mnou až ve 12(do té doby jsem to zkoušela 2× bez úspěchu), tak brečel a řikal asi pul hodiny: Hačí tady a ukazoval na obývák. Zkoušela jsem po dobrým, pohádku, hladit, povídat, dělat že spím nic…Jsem vyřízená. Odpoledne mi taky normálně spal, ale jelikož si umí vylést z postýlky, tak tam musím být zase s ním. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
20.12.14 16:24

Nerostou mu stoličky? Večer to víc vnímají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.12.14 16:32

Koukala jsem do pusiny, ale žádné změny nevidím :/ Když spinkal, byla to jediná doba, kdy jsem mohla uklízet atd..ted jsem s ním 24hodin denně, právě chci přijít na to, jestli je to nečím zpusobené a přejde to v normal, nebo jestli ho mám nutit ten režim co měl bez problémů předtím, spíš mě i trápí, že ve spánku se vyvíjí, roste atd..tak už jsem přemýšlela, že zajdu k dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.12.14 16:34

No ja nevim, prvni syn to taky zkouselv noci, ze ukazoval do obyvaku, jednou jsem ho tam vzala, zacal lezt do ohradky a hrat si, takze jsem mu takove vymysly rychle zatrhla.
Prijde mi, ze to zkousi, co povolis, tys mu teda povolila dost, aby dvoulete dite chodilo spat o pulnoci, to mi prijde jako hodne velky kiks.
Cim dele mu tobudes tolertovat, timhur hoto budes odnaucovat.
A prestehovala bych do velke postele, kdyz vyleze ze zbrlinkove, tak ucit nevylezat zvelke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.12.14 16:38

A co jako doktor udělá? Já bych si šla lehnout s ním. Ani já kontaktní spoluspící matka netoleruji noční výlety z postele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
20.12.14 16:42

Ahoj. Mě to syn (2r) taky před pár dny dělal. Byl nemocný, tak jsem si myslela, že mu není dobře, ale on to opravdu jen na mě zkoušel. Teď přečteme pohádku, zhasnu, sednu si vedle něj, chvíli se v postýlce točí a do deseti minut usíná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.12.14 16:44

Co se rezimu tyka, treba potrebuje trochu posunout vecerku, ale urcite ne o 4 hodiny. To uz pak nechce spat z pretazenosti.
Hledej reseni, za jakych okolnosti je ochoten spat. Jestli potrebuje svetylko, otevrene dvere ci nejake jine prijatelne opatreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.12.14 16:45

Máme to úplně stejně, jen teda o pár měsíců později, malý je dva a čtvrt. Začlo to asi před měsícem, pomáhá nám nenechat ji spát tak dlouho po obědě - po hodině spánku jí budím, a unavit pořádně odpoledne. Chodíme každý den tak 3-4 km procházku, plus blbne doma. Jak vynechám odpolední túru :), tak usíná taky kolem desáté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.12.14 16:45

Já si to myslela…že zkouší, ale já nevím jak na něj :o zkoušela jsem to po dobrém po zlém..Nic. ŘVE A ŘVE. Lehnout s ním, to ano..ale zase známá mám ten problém do 5let malého, že neusne bez ní :o a to zase nechci. Nechci ho nechat dávat spát pozdě, ale nechci aby si zvkl na to usínat se mnou :nevim: známá říkala, že také byla s malou u dr. kvuli spaní, že spaní je pro ně duležité :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.12.14 16:51

Moc děkuji za rady. Jak jsem byla zoufalá, tak už jsem nevěděla co s ním, zkoušela jsem pohádky, svetýlko, otevřené dveře..ale zkusím víc utahat. My byli zvyklý chodit dopo i odpo ven, ale ted furt prší tak je to tak na půl hodky. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.12.14 16:56

@binu Já co jsem koukala tady na miminu na diskuze, tak to má hodně dětí, kolem toho druhého roku. Ale na každýho funguje něco (a na někoho nic :) ). Znám i holky, které odpolední spaní dětem úplně vyřadily, a v pohodě, ale naše ho třeba pořád potřebuje. Ale zkrácení jí nevadilo. No držím palce, v tomhle počasí je to fakt na nic, na sněhu by se děti unavily hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.12.14 17:01

Dnes jsem zkusila také ho nedat spát ;) tak uvidíme večer. :D :D snad to překonáme jako jiná období, ale vždy se sem jdu poradit. Protože už jsem na to byla krátká a veděla že to není ok. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
20.12.14 18:16

Malá tohle taky zkouší, ale až od doby, co bydlíme u mých rodičů. Když večer když jde spát ještě nejsou doma, nebo je nevidí, tak jde úplně v pohodě, v pohodě usne, bez řečí. Zato když je před spaním s nima, nebo je vidí, tak dělá scény, že chce být s nima u obýváku a dělat hájí tam. Oni tam totiž spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
20.12.14 22:42

U nás zabralo dvouletakovi zrušit spaní po obědě tak jednou za 5 dní spí přes oběd ale po 50minutách chodíme budit, protože jinak nám tu v 10večer skáče po hlavě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí