Nespím, přitom jsem unavená

8
1.11.11 10:50

nespím

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Poslední dobou trpím nespavostí. Sice jsem unavená, oči se mi klíží, ale ne a ne zabrat. Někdy usnu až třeba okolo 3 ráno, a to jen na 2-3 hodiny. Přes den se starám o děti, takže je nereálné si odpočinout. Vyzkoušela jsem už různé čaje, kozlíkové kapky ale i pivo, víno. Nic nezabírá. Máte prosím někdo nějakou zkušenost s jinými přírodními přípravky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
1.11.11 11:02
klarusa21 píše:
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Poslední dobou trpím nespavostí. Sice jsem unavená, oči se mi klíží, ale ne a ne zabrat. Někdy usnu až třeba okolo 3 ráno, a to jen na 2-3 hodiny. Přes den se starám o děti, takže je nereálné si odpočinout. Vyzkoušela jsem už různé čaje, kozlíkové kapky ale i pivo, víno. Nic nezabírá. Máte prosím někdo nějakou zkušenost s jinými přírodními přípravky?

Mě pomohly s nespavostí až antidepresiva :zed: Měla jsem šílenou nespavost,pak to vyvrchodilo tím,že jsem asi 5 dní nespala ani sekundu(doma malé dítko,takže taky žádná šance si odpočinout) a pak to se mnou švihlo :roll: Takže špitál a antidepresiva.Celý den jsem byla na nervy,co zas bude večer,že zase nebudu moct spát,byl to prostě začarovaný kruh.PO měsíci se to trochu zlepšilo,tak jsem antidepr. přestala brát,pila každý den večer meduňku a snažila se být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.11.11 11:05

A co děláš před spaním? Myslím, jestli nemáš třeba nějaký problém, který ti běží hlavou pořád dokola? Ve většině případů je nespavost problém pramenící z psychiky. Co zkusit nějakou relaxační nebo meditační praktiku? Úplně stačí lehnout si,vypustit všechno z hlavy, soustředit se na dýchání, prostě vypnout hlavu. Pokud řešíš nějaký problém, zkus automatický psaní nebo automatickou kresbu… Taky je důležitý, jestli nemáš v ložnici třeba přetopeno, špatný polštář, špatnou matraci.. Těch příčin může být spousta. A pokud nevyřešíš příčinu, můžeš pít meduňku na litry a nepomůže ti to… Já špatně spala kvůli matraci, pořídila jsem novou postel a i v osmém měsíci chrupu jako nemluvně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
1.11.11 11:15

Ahoj, mám to samý.Zjistili mi, že se mi fláká hypofýza a nevytváří tolik hormonu Melatoninu, kolik by měla. Prodávají v lékárně ( možná i v nějaké drogeriii ) syntetický Melatonin. Ten mi docela zabíral ( ne hned až tak po 7-10-ti dnech ). Když se mi to pak zlepšilo, užívala jsem kapky Fin Relaxinis. Pak to bylo docela dobrý. Teď teda zase blbě spím, tak na to zase najedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.11.11 11:16

Taky to tak mám, pokud mám v hlavě nějaký problém, konflikt, kostlivce ve skříni, atd. Když jsem měla skluz v tiskárně, když jsem řešila dodavatele, atd. Kolikrát to můžou být jen dosud nepovolené nervy, když dávám spát děti a s tím hoňka okolo koupelny, kuchyně … prostě když douklidím kuchyni a jdu hned spát, tak vím, že je to špatně. Proto tak trvám aspoň na sprše (aspoňaspoňaspoň pět minut!!!), když nemůžu mít každý den relax ve vaně … prostě mít čas vypnout. Ono stačí v noci, když pak vstávám ke klukům a nemůžu spát, dokud si nejsem jista, že už aspoň deset minut fakt spí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
1.11.11 11:42

už kolikrát jsem si říkala, že tu tohle téma založím. Mám to taky tak. Já i vím, čím to je. Prostě jsem vynervená z malýho. Často se budí a já jdu spát s tím, že to ani nemá cenu usínat, když se za chvíli stejně vzbudí. A když se pak vzbudí a usne, tak začnu myslet na to, kolik toho stihnu naspat, než se zase vzbudí, a nemůžu usnout, jak pořád počítám. Pak už je hodně pozdě a já si začnu říkat, když usnu teď, tak třeba ještě 6 hodin celkem zvládnu naspat. A to už tuplem neusnu :nevim:
ale mám to tak nějak střídavě. Třeba týden spim na prd a pak najednou přijde týden a já spim jako bůh…
teď když už nekojim, tak jsem zkoušela alkohol, jenže to pomůže tak akorát na ten první zátah. Když se pak poprvé vzbudim k malýmu, tak stejně usnout nemůžu…
přemýšlím, že bych zkusila se zeptat v lékárně, co by mi na to doporučili… jenže se obávám, že dokud budu mít plnou hlavu sra*ek, tak mi stejně žádnej preparát nepomůže :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
1.11.11 11:50
Jarka K píše:
už kolikrát jsem si říkala, že tu tohle téma založím. Mám to taky tak. Já i vím, čím to je. Prostě jsem vynervená z malýho. Často se budí a já jdu spát s tím, že to ani nemá cenu usínat, když se za chvíli stejně vzbudí. A když se pak vzbudí a usne, tak začnu myslet na to, kolik toho stihnu naspat, než se zase vzbudí, a nemůžu usnout, jak pořád počítám. Pak už je hodně pozdě a já si začnu říkat, když usnu teď, tak třeba ještě 6 hodin celkem zvládnu naspat. A to už tuplem neusnu :nevim:
ale mám to tak nějak střídavě. Třeba týden spim na prd a pak najednou přijde týden a já spim jako bůh… :pocitac:

No jako bych to psala ja,jsem na tom uplne stejne :( Zatim jsem zkousela jen nalejvat se medunkovym cajem,ale to nejak extra nepomaha.....mam tu doma cise prasky na spani,ale jeste jsem si ho nikdy nevzala,mam z toho docela strach,ze bych pak spala jak drevo a neslysela malyho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
1.11.11 12:02
Pajule22 píše:No jako bych to psala ja,jsem na tom uplne stejne :( Zatim jsem zkousela jen nalejvat se medunkovym cajem,ale to nejak extra nepomaha.....mam tu doma cise prasky na spani,ale jeste jsem si ho nikdy nevzala,mam z toho docela strach,ze bych pak spala jak drevo a neslysela malyho :)

jj meduňkový čaj taky piju každý večer… ale nepomáhá. Jakmile začne pracovat mozek, tak je meduňka krátká :-)
a přesně jsem taky myslela na prášky, ale bojim se, že bych pak neslyšela nic. A taky se bojím, že bych pak už nikdy nespala normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
1.11.11 12:05
Jarka K píše:
Pajule22 píše:No jako bych to psala ja,jsem na tom uplne stejne :( Zatim jsem zkousela jen nalejvat se medunkovym cajem,ale to nejak extra nepomaha.....mam tu doma cise prasky na spani,ale jeste jsem si ho nikdy nevzala,mam z toho docela strach,ze bych pak spala jak drevo a neslysela malyho :)
jj meduňkový čaj taky piju každý večer… ale nepomáhá. Jakmile začne pracovat mozek, tak je meduňka krátká :-)
a přesně jsem taky myslela na prášky, ale bojim se, že bych pak neslyšela nic. A taky se bojím, že bych pak už nikdy nespala normálně :nevim:

Ty prášky na spaní jsou návykové,takže to nic dobrého nebude.Vím,že jsem vyzkoušela i nějaké prášky na spaní-přírodní-a nepomohlo to vůbec.Mě teda nepomohly ani ty předepsané mudry.Vzala jsem si ho před spaním,usnout nemohla a když už jsem usla,za hodinu a půl byla vzhůru :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
1.11.11 12:08

Zkuste ten Melatonin. Mě pomohl. + ty kapky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
1.11.11 12:11
Katka86 píše:
Jarka K píše:
a přesně jsem taky myslela na prášky, ale bojim se, že bych pak neslyšela nic. A taky se bojím, že bych pak už nikdy nespala normálně :nevim:
Ty prášky na spaní jsou návykové,takže to nic dobrého nebude.Vím,že jsem vyzkoušela i nějaké prášky na spaní-přírodní-a nepomohlo to vůbec.Mě teda nepomohly ani ty předepsané mudry.Vzala jsem si ho před spaním,usnout nemohla a když už jsem usla,za hodinu a půl byla vzhůru :zed:

co za hodinu a půl… já se občas vzbudim, jakmile si uvědomim, že jsem usnula… to je na budku, fakt :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
1.11.11 12:13
Dajdula píše:

Ten je volne prodejny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
1.11.11 12:15
Pajule22 píše:
Dajdula píše:
Ten je volne prodejny??

Jo, kupovala jsem ho v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
1.11.11 12:21

Hledala bych příčinu nespavosti. Při usínání má nad námi moc podvědomí a nevědomí a někteří lidé, kteří se pohybují hodně v racionální složce vědomí nechtějí tyto podvědomé(nevědomé) věci k sobě pustit a vlastně se jakoby bojí usnout. Pátrej ve svém životě, zaměř se zejména na silné emocionální zážitky a zkus je zpracovat vědomě, protože jsi je patrně odsunula, tzv. vytěsnila hlouběji. Např. jedna paní žije příjemným, klidným životem, ale dříve měla manžela alkoholika a už mnoho let nespí. Hrůzy, které zažívala má bohužel stále v sobě nezpracované, i když si myslí, jak to má už za sebou.
Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
1.11.11 12:34
Jarka K píše:
Katka86 píše:
Jarka K píše:
Ty prášky na spaní jsou návykové,takže to nic dobrého nebude.Vím,že jsem vyzkoušela i nějaké prášky na spaní-přírodní-a nepomohlo to vůbec.Mě teda nepomohly ani ty předepsané mudry.Vzala jsem si ho před spaním,usnout nemohla a když už jsem usla,za hodinu a půl byla vzhůru :zed:
co za hodinu a půl… já se občas vzbudim, jakmile si uvědomim, že jsem usnula… to je na budku, fakt :pocitac:

Já se za hodinu a půl vzbudila po tom co jsem snědla silný prášek na spaní :zed: Jinak mi tvrvalo než jsem usla třeba i 7 h a pak po hodine spánku jsem už byla vzhůru,pak jen ležela no a za chvíli se budil prcek.Fakt je to otřes,když člověk nemůže spát.Nejvíc mě baví můj chlap,ten usne i kdyby mu po hlavě přejížděl tank :-P Lehne,po minutě mi řekne,že nemůže usnout a za další minutu už je tuhý,to bych fakt chtěla zažít :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí