Nespokojenost v nové práci

2.6.22 12:02

Nespokojenost v nové práci

Ahoj holky, píšu Vám s prosbou o radu. Před nedávnem cca 2 měsíce zpět jsem nastoupila do nové práce jako zdravotní sestra, kde jsem začala pracovat na zkrácený úvazek, a většinu služeb byly noční. Denní služby jsem měla dvakrát až třikrát. Teď v červnu jsem přešla na plný. Práce mě baví ale co se týče kolektivu katastrofa. Vadí jim maličkosti typu nechtěně nechaný kelímek a šampuska ve dřezu, talíře na sobě místo vedle sebe apod.. věci z denní služby. Stěžují si pak vedoucí ale mně to neřeknou co dělám za chyby, abych se z toho poučila a věděla na co si dávat příště pozor. Pořád se ještě učím dá se říct a zjišťuju pak věci o kterých ani nevím že mám dělat a ony jsou pak za to na mě naštvané. Jenže mně ty některé věci nikdo neukázal a já jsem tak ani neměla potuchu o tom. Řekne mi to pak vždycky jedna kolegyně. Snažím se, neflákám se ale prostě nevím ještě všechno. Pokaždé si něco najdou a už nevím jak jinak se jim zavděčit. Neměla jsen moc dobré zaškolení. Asi 4 dny jsem dělala osmičky a to ještě na odpolední nebo ranní služby. Bylo to zaškolení na dvojkovou sestru. Pak mě hodili do vody a dělala jsem sama za sebe. Neměla jsem ani pořádné zaškolení na vedoucí sestru služby, jen mi něco málo ukázali a já najednou měla na starost 20 pacientů. Nebylo to tak, že bych měla po ruce sestru, co by mi řekla na co si dávat pozor a co všechno se dělá. Se kterou bych aspoň měsíc nebo dva chodila na služby a co by mě zaučovala tak, jak se to většinou dělá. Zkrátka co by mi fakt stála za zadkem. Samozřejmě i tady si stěžovali co jsem udělala špatně. Předemnou tam pracovala ještě jedna holčina, které jsem ze zvědavosti napsala a prakticky mi potvrdila to stejné. Do práce chodím s nechutí a se žaludeční neurózou. Kolikrát jsou i na mě hnusní když něco nevím, protože to dělám poprvé. Začala jsem i přemýšlet o odchodu dokud jsem ještě ve zkušební době. Bojím se že se to bude stupňovat. Mrzí mě to ale, práce je jinak takhle fajn a i hezký plat mám. Jenže kolektiv dělá hodně a když ani někdo nepozdraví, nepoděkuje nebo nepochválí jen je hnusný a stěžuje si jiným na chyby… Nevím pak co si o tom myslet. Co byste dělali vy?

Příspěvek upraven 04.06.22 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85404
2.6.22 12:12

@danulika100 no a mas moznost si najit nekde neco jinde? Pro me je kolektiv asi nejdulezitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35962
2.6.22 12:15

Šla bych za těmi co mají problém ať to řeknou rovnou tobě a nechodí bonzovat nadřízené jak pančelce ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
2.6.22 12:16

Kelímek je ve dřezu a oni si jdou stěžovat vedoucí? Co to je za ústav?
Ne, v takovém kolektivu bych nezůstala

Kolega mé mámy udělal šílený průser a firmu nechal zbytečně zaplatit miliony. Mám to s ním žehlila, vynadala mu ale žádné chození za šéfem a napráskávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4903
2.6.22 12:28

Promluv si s těmi kolegyněmi, co to dělají, ať chodí za tebou a ne za vedoucí, že budeš za zpětnou vazbu ráda. Že se snažíš, chceš se vše naučit a ony ti to neulehčují. Když by to nepomohlo, šla bych za vedoucí. Když by ani to nepomohlo, dala bych výpověď a hledala lepší práci s lepším kolektivem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.22 12:52

Děkuju všem za radu. Už jsem to tam říkala vedoucí a pak jedné kolegyni co jsem zastihla jestli by mi to mohli říkat když udělám chybu. Přišlo mi, že jí to moc nezajímá tu kolegyni ale ta má spoustu věcí na háku. Byla taky taková v ten moment divná, takže mě taky asi moc nemusí. Je tam druhá nejmladší po mně. Vedoucí jim prý i říkala ať mi to říkají, že to jinak nebudu vědět. Řeší se tam fakt blbosti. Když vidím že někdo zapomněl dolít kelímky nebo teď se mi třeba stalo že nebyl pověšený jídelníček, tak to udělám a neřeším. Kdyby to bylo něco většího, tak neřeknu. Já se třeba i dozvěděla, že prý jsem údajně neměla zamknout jedny dveře, které vedou na druhé oddělení a pak že jsem prý dala mast do blbého šuplíku. Pak když jsem měla vedení, tak jsem nezapsala do denní knihy kdo má směnu další den. Vedení jsem měla tehdy poprvé a tohle mi nikdo neřekl. Asi to chodí vždycky po mně kontrolovat 😂 jen podotknu, že tam máme pacienty, co jsou chodící a většinou se tam léčí se závislostí na alkoholu nebo drogách. Když udělám sebemenší chybu, tak jsem tam nejhorší. Ale když jedna neposbírala špinavé hadry na podlahu a druhá omylem narazila všude do dekursů jiné jméno osoby na podávání léků, tak takové haló nebylo. Ale já zapomenu něco vylít nebo uklidit ze dřezu a už o tom ví vedoucí. Vlastně všichni tam o mých chybách vědí, jen já se to dozvídám jako poslední 😂 😂 😂 není směna kdy bych neslyšela co blbě jsem zase udělala. Přijdu si pak už neschopná a zbytečná.

Příspěvek upraven 02.06.22 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.22 12:54

@blumen Je tu spousta nabídek kde hledají sestry. Takže ano mám naštěstí 😊 akorát tu máme někdy blbé spoje. Auto ani řidičák nemám ale mám to v plánu na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.22 12:55

@Karolína13210 Nejsi daleko od pravdy. Je to psychiatrická nemocnice 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.6.22 15:00

Odešla bych pryč, po nějakých mých zkušenostech bych řekla, že kolektiv je snad fakt nejvíce důležitý. Pokud máš fajn práci, peníze, ale kolegyně slepice… za to mi to nestojí. Takže já už su poučena :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2.6.22 15:47

@shadowbabe Přemýšlím jestli odejít nebo ne. Už jsem psala do jednoho zařízení, jestli neberou. Pár lidí mi řeklo, že se to třeba poddá časem, ale já měla zkušenosti jiné. Vždycky když něco začalo gradovat, tak to bylo horší a horší. Kdyby aspoň nedávali ty své emoce tak najevo. To jde poznat, jak jsou někteří teď divní a zaražení. Byla bych vlastně už druhá v řadě co odejde ve zkušební době 🙃

Příspěvek upraven 02.06.22 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.6.22 16:04
@danulika100 píše:
@shadowbabe Přemýšlím jestli odejít nebo ne. Už jsem psala do jednoho zařízení, jestli neverou. Pár lidí mi řeklo, že se to třeba poddá, ale já měla zkušenosti jiné. Vždycky když něco začalo gradovat, tak to bylo horší a horší. Kdyby aspoň nedávali ty své emoce tak najevo. To jde poznat, jak jsou někteří teď divní a zaražení. Byla bych vlastně už druhá v řadě co odejde ve zkušební době 🙃

Víš, on stačí klidně jenom jeden člověk. Manipulátor, který všechny ovlivní a „štve“ proti tobě. Možná se tam holt jen někomu nehodíš. Prozkoumej okolí a nabídky práce, ve zdravotnictví bys problém mít neměla ;)

• Citovat
  • Upravit
2.6.22 16:16

@shadowbabe s takovým člověkem co s tím vším začal mám mít v sobotu noční. Vůbec se mi tam nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.6.22 16:32
@danulika100 píše:
@shadowbabe s takovým člověkem co s tím vším začal mám mít v sobotu noční. Vůbec se mi tam nechce

Nemysli na to, ber jako optimistický moment vidinu nové práce. Jsi ve zkušebce, takže tě tam pak nebude nic držet. Dělej tak, abys měla svědomí čisté, co se služby a povinností týče :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2.6.22 16:45

@shadowbabe @shadowbabe pokusím se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
2.6.22 17:20

Po předchozích zkušenostech už bych dnes v takové práci vůbec neztrácela čas! A hlavně bych si neničila život a zdraví. Tam to lepší nebude!!! Vedení to zjevně toleruje, nejspíš se s aktéry kamarádíčkuje. Takže když si budeš stěžovat bude to ještě horší.
Neboj všude to takové rozhodně není. A když v další práci natrefíš na super kolektiv budeš si o to víc vyčítat, že jsi se tam ničila tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat