Dvouměsíční výpovědní lhůta, co s tím?

17
1.6.22 07:22

Dvouměsíční výpovědní lhůta, co s tím?

Dobrý den, prosím o radu v práci jsem podala dvouměsíční výpověď, ale zaměstnavatel mě chce propustit co nejdříve, když jsem se ho ještě před tím ptala zda bych mohla odejít dohodou nechtěla mi to dovolit prý dvouměsíční výpovědní lhůta, může mě tedy vyhodit i tak i když už máme podepsanou dvouměsíční výpověď? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21726
1.6.22 07:26

No a není možné se teda domluvit a podepsat dohodu o ukončení poměru? Kor když jsi to tak původně chtěla a nyní by s tím souhlasila i ta druhá strana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.6.22 07:28

Vypovedni hlutu lze zkratit pouze se souhlasem obou stran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
1.6.22 07:28

Jinak pro ukončení dříve ze strany zaměstnavatele by musel být nějaký důvod, třeba hrubé porušení pracovní kázně. Konkrétní výčet najdeš v zákoníku práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.22 07:51

Nemůže tě „vyhodit“, pokud s tím nebudeš souhlasit, na druhou stranu pokud jsi to tak původně chtěla, tak moc nevidím důvod odejít na dohodu dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
1.6.22 08:46

Musí být dohoda na obou stranách, rozvázat prac. poměr můžete klidně hned, ale vyhodit tě dřív prostě jen tak nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
1.6.22 11:05

Presne, jak se pise vyse, pokud chcete oba, podepiste dohodu o ukonceni pracovniho pomeru k datu, na kterem se dohodnete..pokud sis to ty rozmyslela a chces tam ty dve mesice jeste byt tak s tim zamestnavatel nemuze udelat nic…muze ti tak max prestat davat praci, pak budes doma za 100% platu, dokud neubehne dvou mesicni vypovedni lhuta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat