Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj. Mám problém s kojením. Dceru (2týdny) jsem si naučila špatně přisávat. Málo otevře pusu a tím si vezme jen část bradavky do pusy. Nevím jak ji donutit více otevřít pusu?? Když si vezme jen část bradavky, tak není schopná se pořádně napít, podle mě.. Ptž zachvilečku po jídle, už by zase hned jedla. A na poslední kontrole mi moc nepřibrala..
Můžem to ještě napravit? Pomůže změna polohy při kojení?
Nejlépe laktační poradkyni domů. Jinak pusu jí prostě otevři troškou násilí, strč jí tam prst a jakoby zapáči. A vraž tam prso i s dvorcem.
Taky bych byla pro laktační poradkyni domů. Taky jsem si ji pozvala, protože mi přišlo, že se mimčo málo přisaje. Mě pomohlo, že to zkoukla. Jinak teda, jak píše Sibyla0, když otevře pusinku, strči tam větší část, ono se to naučí a pak už umí samo.
Určitě bych vyzkoušela i jiné polohy. Třeba bude jiná vyhovovat víc. Mě se třeba prostřední dcera nebyla ze začátku vůbec schopná přisát vleže.
Najdi si, jak vypadá poloha fotbalového míče - když si u ní miminko šikovně podložíš, tak pak máš obě ruce volné a můžeš mu dobře pomoci.
To přibírání na váze bych nebrala moc vážně. Mě holky ze začátku taky přibívaly jen málo, pak se to zlomilo a nebyl problém přibrat i kilo za měsíc ![]()
@Pettysek píše:
Ahoj. Mám problém s kojením. Dceru (2týdny) jsem si naučila špatně přisávat. Málo otevře pusu a tím si vezme jen část bradavky do pusy. Nevím jak ji donutit více otevřít pusu?? Když si vezme jen část bradavky, tak není schopná se pořádně napít, podle mě.. Ptž zachvilečku po jídle, už by zase hned jedla. A na poslední kontrole mi moc nepřibrala..Můžem to ještě napravit? Pomůže změna polohy při kojení?
ideálně laktační poradkyni.. můj mrňous to na začátku dělal taky, tak jsem mu prostě bradavku vzala a čekala, dokud papulu neotevře pořádně… nejdřív nechápal, ale naučil se ![]()
Ahoj!
Určitě vyzkoušej jiné polohy, jak radí @pavlats .
Pro děti, které se špatně přisávají, je vhodná poloha tanečníka a poloha fotbalová.
Obrázky najdeš na internetu.
Zkus miminku obkroužit horní ret bradavkou. Bradavka při přikládání musí směřovat k hornímu patru miminka. V pusince by měla mít největší část dvorce, hlavně spodní části.
Taky jsem pro laktacku - zkoukne prsa a zhodnoti, minimalne posli laktacce co nejdrive fotku prisati ![]()
nezafungovalo by neco z tohoto popisu http://kojim.webnode.cz/…vne-prisati/ ?