Nesrazitelná teplota!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1943
26.2.12 16:56

já jsem tohle řešila s roční dcerkou před týdnem. Čípky to srazily tak o půl stupně a pořád se to motalo u 40°C. Zábaly srážely asi o 1 °C. V jednu chvíli se dostavila i zimnice. Trvalo to od pátečního ráno do nedělního poledne, pak to kleslo pod 38°C a byl klid. Nevím, co to bylo, možná od zubů. Volala jsem i na pohotovost a tam mi poradili ty zábaly. vždy na půl hodiny udělat zábal a udělat ho i 3× po sobě a teplota by měla klesnout.
Pokud nemá i jiné potíže, tak ti stejně asi nikde nic jiného neporadí, než dávat čípky a zábaly. :nevim:
Vydrž do ráno a zítra zavolej své doktorce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
26.2.12 17:33
mabis píše:
Tatínka vyšli pro nurofen tak jako tak - noc je většinou nejhorší - radši ať vám leží v šuplíku, než to pak improvizovaně řešit ;)

Zábaly se nedoporučují, nám daleko lépe pomohla ta sprška, navíc jsem malé nasypala do vany hračky a jí to nepřišlo jako takové utrpení a hrála si - jen potom rychle obléknout ať neprochladne ;) jinak je i fajn tvarohové zábaly na kotníky a nebo ponožky do octa - sice budete smrdět, ale horkost to taky vytáhne

Na jídlo se vykašli - to dožene až jí bude líp - hlavně at ti pije!!! klidně nahraď nějaké jídlo mlíčkem - pokud jste na UM ;) pokud kojíš radši ji nakoj - hlavně tekutiny at se potí a bacily jdou pryč - na pohotovost stačí zavolat - jinak my těch bacilů už měli a i náš Dr. říká, že vysoké teploty u propuknuté nemoci, jsou prvních 48 hodin normální - takže já bych radši asi počkala do zítra na svého Dr. - ale samo pokud jí to poleze i přes léky na horečku tak bych jela - ale nám teda nikdy moc na pohotovosti nepomohli :(

Jinak u těch léků pokud má míň jak 8kg tak střídat po 4 hodinách, pokud víc můžeš střídat po 3 hodinách ;)

Pom probuzení 36,5 - hurá! Ale stejně má skelé oči a celkově se mi ještě „nezdá“ . No každopádně další důležitá otázka: Mám dát čípek po dalších 6ti hodinách, i když teplota klesla???
Ano? Jinak jasanka, kojim kojim, střídáme to s vlažným bilinkovým čajem… dobře, s jídlem si hlavu nedělám. Teď ještě prosím o odpověď na tohle :kytka: ( a když bude teplota v pořádku i v sedm- mám ji koupat v té vlažné -chladnější- vodě?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
26.2.12 17:40
janet9 píše:
já jsem tohle řešila s roční dcerkou před týdnem. Čípky to srazily tak o půl stupně a pořád se to motalo u 40°C. Zábaly srážely asi o 1 °C. V jednu chvíli se dostavila i zimnice. Trvalo to od pátečního ráno do nedělního poledne, pak to kleslo pod 38°C a byl klid. Nevím, co to bylo, možná od zubů. Volala jsem i na pohotovost a tam mi poradili ty zábaly. vždy na půl hodiny udělat zábal a udělat ho i 3× po sobě a teplota by měla klesnout.
Pokud nemá i jiné potíže, tak ti stejně asi nikde nic jiného neporadí, než dávat čípky a zábaly. :nevim:
Vydrž do ráno a zítra zavolej své doktorce. :kytka:

No já se těch zábalů hrozně bála. Ale to vzal do rukou tatínek :)) A je fakt, že hned po zabalení se uklidnila a vypadala líp, než před zábalem. To měla rudou hlavičku, fakt vařila… po zábalu byla normální… po hodině a půl se zábalem byla zase červená a horká. Teď jen nevím,jestli ten čípek ano nebo ne, když už - aleluja - teplota klesla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.2.12 17:47

ČÍPEK BYCH DALA, POKUD BUDE TEPLOTA NAD 38 PO ODEČTU. POKUD TO BUDE DŘÍV, NEŽ PO 6TI H, Tak stejný, jinaj s jinou účinnou látkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
26.2.12 17:49
Mamkaa píše:
mabis píše:
Tatínka vyšli pro nurofen tak jako tak - noc je většinou nejhorší - radši ať vám leží v šuplíku, než to pak improvizovaně řešit ;)

Zábaly se nedoporučují, nám daleko lépe pomohla ta sprška, navíc jsem malé nasypala do vany hračky a jí to nepřišlo jako takové utrpení a hrála si - jen potom rychle obléknout ať neprochladne ;) jinak je i fajn tvarohové zábaly na kotníky a nebo ponožky do octa - sice budete smrdět, ale horkost to taky vytáhne

Na jídlo se vykašli - to dožene až jí bude líp - hlavně at ti pije!!! klidně nahraď nějaké jídlo mlíčkem - pokud jste na UM ;) pokud kojíš radši ji nakoj - hlavně tekutiny at se potí a bacily jdou pryč - na pohotovost stačí zavolat - jinak my těch bacilů už měli a i náš Dr. říká, že vysoké teploty u propuknuté nemoci, jsou prvních 48 hodin normální - takže já bych radši asi počkala do zítra na svého Dr. - ale samo pokud jí to poleze i přes léky na horečku tak bych jela - ale nám teda nikdy moc na pohotovosti nepomohli :(

Jinak u těch léků pokud má míň jak 8kg tak střídat po 4 hodinách, pokud víc můžeš střídat po 3 hodinách ;)
Pom probuzení 36,5 - hurá! Ale stejně má skelé oči a celkově se mi ještě „nezdá“ . No každopádně další důležitá otázka: Mám dát čípek po dalších 6ti hodinách, i když teplota klesla???
Ano? Jinak jasanka, kojim kojim, střídáme to s vlažným bilinkovým čajem… dobře, s jídlem si hlavu nedělám. Teď ještě prosím o odpověď na tohle :kytka: ( a když bude teplota v pořádku i v sedm- mám ji koupat v té vlažné -chladnější- vodě?)

Podle naši pediatričky,pokud má po odečtení 38,5 a více,čípek dát,jinak nee,prý se stím musí tělíčko vypořádat. Když měla naše malá náběh na angínu,tak doporučila dávat na noc Nurofen-je protizánětlivý a hle-angína se nerozběhla :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
26.2.12 17:55

Čípek i sirupy na horečku se mají podávat až NAD 38°C. Pod 38 se s tím má tělo vypořádat samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.2.12 18:10

Já se řídím i stavem dítěte. pokud je v pohodě, hraje si, není schvácené, vydržím déle i vyšší teplotu léky nedat . Naopak pokud ho něco bolí mebo před spaním, dám i při nižší teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
26.2.12 18:15
Alpaka píše:
Já se řídím i stavem dítěte. pokud je v pohodě, hraje si, není schvácené, vydržím déle i vyšší teplotu léky nedat . Naopak pokud ho něco bolí mebo před spaním, dám i při nižší teplotě.

Taky hodně vsázím na vrozenou intuici maminky… :) Někdy prostě VÍŠ, že je správné něco trošku jiného než tvrdí moudrý lékař a příbalové letáčky :) Stejně- taková radost když po 24hodinách vidíš na teploměru 36.5 .. a teď se mi zdá ,že má čelíčko zase horké… ale usnula. Až se vzbudí, změřím ji… asi jí vypěstuju averzi na teploměr a strach o zadeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
26.2.12 19:02

Holky ti už napsaly ;) do 38 se teplota nasráží - vytváří se přirozená imunita;)
Jinak klidně pokud máš i ty nurofenový čípky, tak hlavně kdyby jí ta eplota vyskočila dřív, tak si pamatuj, že stejnej čípek (po paralenovým paralenovej, po nurofenovým nurofenovej) můžeš dát až po těch 6-8mi hodinách - střídat to můžeš po těch 3-4 hodinách ;) - u těch dětí je totiž nebezpečné předávkování anásledné poškození ledvin :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí