Nešťastné děti - kocary

5374
13.2.23 21:04

Nešťastné děti - kocary

Kolikrát vidím v dopravě malé děcko, které pláče a samo ani pořádně nevi proč. Prostě je mu nepohodlné. Upoutané v jedné poloze, ručičky nebo část těla „prispendlene“ ke kočárku, často pohled od mámy pryč. Ty děti se nemůžou hnout - zkusí si jejich rodice takhle sedět po dobu cesty nebo nákupu? Bez možnosti pohnutí se, protažení? Zlaté hluboké kočárky, kde se dítě může otočit, protáhnout, pohnout, uvelebit… Zlaté kšíry, které umožňovaly tyhle pohyby.
Taky mě trápí, když vidím miminko zaděláne v kočárku skoro jako v rakvi. Někdy to dorazí i černá barva kočárku. Pleny na boudě, takže na dítě se nevidí, boudicka až u noh dítěte, kočárek otočený směrem od rodiče… :think: Zda se mi, že mizí jakési rodicovske i nstinkty. A odborníků se zřejmě nikdo neptá.
Ještě jeden příklad - večer, tma, silnice s provozem. Dospelak a za ním po chodníku asi rocni až dvouletak, mohl být tak 7 metrů za dospelakem, který se ani neohlidl. Kdyby decko napadlo „přecházet“ silnici, potes pánbůh. Zrovna jel autobus. Napadlo mě, že snad i zvířata si svoje mladé hlidaji lip, aniž někoho chci urážet.
Při tom pohledu na připevněné děti v kočárcích mě napadlo, že třeba za x desítek let z nich budou nemocní starousci, kteří budou stejným způsobem uvázání v nějakém zarizeni. Je.mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
13.2.23 21:14

Zbytečný se s tím trápit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22443
13.2.23 21:23

Nepripada mi, ze by deti byly prispendleny v kocarku a nemohly se pohnout. To jsem teda nezaznamenala. Me spis prijde ujete, kdyz je uz celkem teplo a rodicove se vysvleknou do tricka s kratkym rukavem a pritom tlaci kocar s rvoucim ditetem v kombineze ci fusaku. Takto potkavam rodinky celkem casto a rikam si, ze je nenapadne ty deti taky vysvleknout.

Příspěvek upraven 13.02.23 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18619
13.2.23 21:23
@Takco píše:
Kolikrát vidím v dopravě malé děcko, které pláče a samo ani pořádně nevi proč. Prostě je mu nepohodlné. Upoutané v jedné poloze, ručičky nebo část těla „prispendlene“ ke kočárku, často pohled od mámy pryč. Ty děti se nemůžou hnout - zkusí si jejich rodice takhle sedět po dobu cesty nebo nákupu? Bez možnosti pohnutí se, protažení? Zlaté hluboké kočárky, kde se dítě může otočit, protáhnout, pohnout, uvelebit… Zlaté kšíry, které umožňovaly tyhle pohyby.
Taky mě trápí, když vidím miminko zaděláne v kočárku skoro jako v rakvi. Někdy to dorazí i černá barva kočárku. Pleny na boudě, takže na dítě se nevidí, boudicka až u noh dítěte, kočárek otočený směrem od rodiče… :think: Zda se mi, že mizí jakési rodicovske i nstinkty. A odborníků se zřejmě nikdo neptá.
Ještě jeden příklad - večer, tma, silnice s provozem. Dospelak a za ním po chodníku asi rocni až dvouletak, mohl být tak 7 metrů za dospelakem, který se ani neohlidl. Kdyby decko napadlo „přecházet“ silnici, potes pánbůh. Zrovna jel autobus. Napadlo mě, že snad i zvířata si svoje mladé hlidaji lip, aniž někoho chci urážet.
Při tom pohledu na připevněné děti v kočárcích mě napadlo, že třeba za x desítek let z nich budou nemocní starousci, kteří budou stejným způsobem uvázání v nějakém zarizeni. Je.mi to líto.

Já ten plk odcituju než bude smazáno :lol: Jakoze ty mas problémy. Dítě baví cucet ven a ne furt na matku. Ještě ze ty víš, ze to děcko brečí kvůli kočáru :lol: určitě to není hlad, únava, ze mu máma nedala dvacatou krupku atp :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
13.2.23 21:24

@Takco ale tohle bylo, je a bude vždycky. Pokud nevidím týrání, všímám si svých dětí, za ty mám zodpovědnost. A jestli tě to uklidní, tak nic z toho co píšeš, jsem svým dětem nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
13.2.23 21:26
@Oriseka píše:
Nepripada mi, ze by deti byly prispendleny v kocarku a nemohly se pohnout. To jsem teda nezaznamenala. Me spis prijde ujete, kdyz je uz celkem teplo a rodicove se vysvleknou do tricka s kratkym rukavem a pritom tlaci kocar s rvoucim ditetem v kombineze ci fusaku. Takto potkavam rodinky celkem casto a rikam si, ze je nenapadne ty deti taky vysvleknout.Příspěvek upraven 13.02.23 v 21:24

nebo v horku, dítě v kočárku a hozená plína přes celý otvor, ale jak říkám, moje dítě to není, svému bych tohle neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
13.2.23 21:30

@Takco no zase ty staré kočárky taky měly svoje nevýhody. Dřív se taky jezdilo koňským povozem, sice byl člověk na čerstvým vzduchu, ale taky všude nakadino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15208
13.2.23 21:33

@Takco A v kterém roce ty jsi vozila dítě v kočáru, kdy to podle tebe bylo lepší a pohodlnější? V roce 1975? A to ti nebylo líto těch děti v kočárku pred domem kde je matky klidně nechaly samotné a musely je pohoupat náhodní kolemjdoucí aby neplakaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
13.2.23 21:49
@Alušáček píše:
@Takco A v kterém roce ty jsi vozila dítě v kočáru, kdy to podle tebe bylo lepší a pohodlnější? V roce 1975? A to ti nebylo líto těch děti v kočárku pred domem kde je matky klidně nechaly samotné a musely je pohoupat náhodní kolemjdoucí aby neplakaly.

A nebo jesle od půl roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.2.23 21:52

No tak když už se tu otevřelo tohle téma. :mrgreen: Já se v sobotu docela pozastavila nad kočárkem… Snad to popíšu srozumitelně. Korba úplně uzavřená - jak někdo věší v létě plíny - tady to bylo zapnutý normálně kočárkovinou a bylo tam plastový průhledný okýnko. :think: to mi přišlo ujetý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
13.2.23 21:59

Já když jsem kupovala kočárek tak jsem nemohla dlouho žádný najít.. Všechny byly černé a s malou korbickou… Tam bych dítě ve fusaku fakt nedala.. Módu černých kočárků taky nechápu.. V tom autobuse je to jasný kvůli bezpečnosti… To moje tchyně viděla řídit ženskou která měla dítě v nosicce, jako kontakt dobře ale bezpečí na prvním místě… Já bych si nedovolila jezdit pokud bych obě děti neměla dobře upoutane v sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
13.2.23 22:20

Co to je za blbost? Však dospělí se poutají pomoci pasu v autě, a v tom kočárku to není tak napevno. Muže to dite mít povolené nebo tam sedět i bez pasu, záleží na rodiči. Já dvouletaka do kočárku moc nepoutam, sedí tam normálně a blbiny nedělá, tak ani nevypadne a nevyskoci.

A když tak vzpomínáš na staré dobre časy, není ti líto osamělých kojenců a batolat bez mámy v nemocnicích nebo třeba ozdravovnach? Zbytečně nekojenych děti, protože se kojení neoodporovalo a po sestinedeli se máme řeklo, ze má slabé mléko nebo ho má malo a dal se sunar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 22:24

A jak má sedět v kočárku? Mě by přišlo nezodpovědné nemít dítě přípasane. To by klidně mohli vyskočit do silnice a zakutalet se za pod auto.
Taky mám tmavě šedý dočár
Plena na korbičce a autosedačce není zrovna nejchytřejší.
Spíš mi vadí osoby jedoucí s kočárkem po prostředků silnice nebo když se zástavy uprostřed kdlrizovatky a obsluhují dítě. To hořím. Tohle dělá tchýně i když jsou po obou stranách chodníky. Minule mě poslala domu když prý mi to :zed: vadí

• Citovat
  • Upravit
34322
13.2.23 22:30

Tak deti v obchodech a mhd v kocaru breci, protoze jim je vedro. Nebo chteji pochovat nebo nakojit.

A na ksirech jsem je mela, akorat v zime to proste pres tu bundu a fusak uplne nejde.
Cerny kocar nicemu nevadi, pokud je prodysny.

No jo, ja zas kdyz vidim cloveka se psem, 90% tech psu jsou nejak „tyrani“ neznalosti majitele. Co nadelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.2.23 22:35

Tu plenu beru, hodně lidí si neuvědomuje, že ve vedru by měli být spíš ve stínu a vyrazit v době, kdy slunce tolik nepálí a plenu nedal přes celou korbu. Já měla speciální stínidlo. A i tak jsem jezdila spíše brzo poránu nebo navečer.
Kočáry ze sedmdesátek mi nepřijdou vůbec pohodlné a ještě všude ten vixlejvant. Sice omyvatelné, ale divné. Jsem z dvojčat, měli jsme i sporťák, s tím bych fakt nechtěla ani do města :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí