Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Ba412 píše:
Jo ted jsem na to koukala, za 200 kc za hodinu. My to meli zadarmo v ramci pece o tehotne….
Tak jste to mely zadarmo, no a co. My zas mame jinou peci vcetne screeningu ci ultrazvuku.
Ať se vrátím/e ke kočárum.
Bývalý golfky. Skládací těsný látkový kočárek, kde dítě sedělo poměrně nízko. Byly určeny ke krátkému převozu, ne k delsi jízdě. Kvůli zádíčkam. A teď, pokud je tu někdo, kdo se vyzná - vítám -, když je dítě opřené v úzkém kočárku, at uz poosed, nebo pololeh, jeho svaly nepracují, že? A to je taky rozdíl. Dříve se tvrdilo, že delsi opirani dítěte není vhodné. Hlavně když sotva začalo sedět. A děcka usedela v hlubokém bez opirani v pohodě. Když se dítě unavilo, lehlo si nebo se hnulo jinak. Dobře bylo taky to, že se třeba chytlo okrajů korby a učilo se prosazovat tím, ze se přitahovalo.
Na rovinu - děcka byla dřív v lepší kondici, i ta starší. A ted si vemte, že nás většinu života čeká sezení. Tak si říkám, že aspon v tom miminkovskem věku, toho můžeme být ušetření, ne?
To uz je snad lepší dobře ležet než špatně sedět. ![]()
@Alice180 píše:
@Ba412 a víš, že píšeš do diskuze, která svědčí spíše o opaku? A jako příkladem jsou tchýně a babičky, které do výchovy rodičům zasahují. stylem kup ji boty vždyť už leze a neustále opakování kup ji boty, ale prosím tě na jakékoliv vysvětlování. Nebo viz doktorka, který si odfrne a sdělí, že v roce a půl by nekojila. Tam dochází k těm třecím plochám. Ony už vychovávaly, dle te doby, která byla. My teď vychováváme, dle současné. A jako pozastavovat se nad tím a srovnávat to je už z principu přece nesmysl. Stejně jako bagatelizování, že mladým se nic co bylo dřív nelíbí.
já jsem mladá a v roce a půl už bych také nekojila, není to jen mladí x staří, je to věc názoru
@Ba412 píše:
Protoze podle vas mladych bylo tenkrat vse spatne….
Ja bych se dnes na materske asi nudila.
vždyť bys mohla chodit do herniček a do kojeneckého plavání ![]()
nebo vystudovat vysokou, první nebo druhou dle toho, jaký máš základ
@Alice180 píše:
@stinga jo, ale u doktora mi to přijde dost mimo.
no, jasně, kojit můžeš, do kdy chceš,
ale zdravotně už to dítě nepotřebuje, že to hlásá Unicef - tak to je kvůli matkám v Africe, kde mají nulovou hygienu potravin a všeho
Příspěvek upraven 14.02.23 v 21:08
@stinga když mi doktorka řekne, že v roce a půl by nekojila. Když se doporučuje do dvou let?
@Alice180 píše:
@stinga když mi doktorka řekne, že v roce a půl by nekojila. Když se doporučuje do dvou let?
viz výše
@Takco píše:
Bývalý golfky. Skládací těsný látkový kočárek, kde dítě sedělo poměrně nízko. Byly určeny ke krátkému převozu, ne k delsi jízdě. Kvůli zádíčkam. A teď, pokud je tu někdo, kdo se vyzná - vítám -, když je dítě opřené v úzkém kočárku, at uz poosed, nebo pololeh, jeho svaly nepracují, že? A to je taky rozdíl. Dříve se tvrdilo, že delsi opirani dítěte není vhodné. Hlavně když sotva začalo sedět. A děcka usedela v hlubokém bez opirani v pohodě. Když se dítě unavilo, lehlo si nebo se hnulo jinak. Dobře bylo taky to, že se třeba chytlo okrajů korby a učilo se prosazovat tím, ze se přitahovalo.
Na rovinu - děcka byla dřív v lepší kondici, i ta starší. A ted si vemte, že nás většinu života čeká sezení. Tak si říkám, že aspon v tom miminkovskem věku, toho můžeme být ušetření, ne?To uz je snad lepší dobře ležet než špatně sedět.
Deti se nemaji posadit pomoci pritahovani. To je spatne. Maji si sednout samy pres sikmy sed. Posazovani a postavovani a vodeni za ruce je spatne. Nema se to delat. Je to naopak skodlive.
Příspěvek upraven 14.02.23 v 21:48
@stinga znovu u doktorky mi to přijde totálně mimo. Většinou jsem se setkala s podporou a ne z odfrkavanim.
@Takco píše:
Na rovinu - děcka byla dřív v lepší kondici, i ta starší. A ted si vemte, že nás většinu života čeká sezení. Tak si říkám, že aspon v tom miminkovskem věku, toho můžeme být ušetření, ne?To uz je snad lepší dobře ležet než špatně sedět.
Tak tohle je zrovna úplně špatně. Když se dítě přitahuje, svědčí o špatném vývoji a svalové dysbalanci, kterou tím akorát podporuje a míří k vadnému držení těla ![]()
Jinak mně osobně dnešní kočáry taky přijdou špatné. Nikoli tedy kvůli přítomnosti kšír, to tedy považuji za velkou výhodu, že dítě můžu připoutat, mám totiž dítě, které mi klidně vystoupí za jízdy, dokonce se i jednou katapultovalo
. Ale osobně lituji novorozence a malé děti v nehoupacích kočárkách, tyhle malé děti se podle mě mají vozit v houpácích. Mám dva kočárky, jeden houpavý a sourozenecký nehoupavý,.a vždy, když jsem jela tím neodpruženým, tak jsem myslela, že tomu miminku vyklepu duši z těla
. Co se týče sporťáků, myslím, že by měly být všechny polohovatelné do úplného sedu a úplného lehu. Zdaleka všechny nejsou.
Ale ještě tedy doplním - fakt, že existuje v dnešní době sourozenecký kočárek, je naprostá pecka
. I když není odpružený, pořád jsem za něj vděčná
.
@Alice180 píše:
Doktorka zřejmě stará škola. Zajímavé, ze UM se děla snad až pro děti do 3let, to nevim teda k čemu, když se nemá kojit, tak proč by se mělo pít um
Já jsem kojila do 3let dvakrát, u doktoru jsem se nesetkala s negativní reakci. Občas se někdo divil, ale to jen výjimečně. Mě názor ostatních moc nezajímal, stávalo se kdyz bylo dětem kolem roku, tak se sem tam někdo ptal kdy odstavím. Na otázku proč bych měla v roce odstavit, nikdo neměl rozumnou odpověď.
@stinga píše:
já jsem mladá a v roce a půl už bych také nekojila, není to jen mladí x staří, je to věc názoru
Vidis, ja jsem stara a v roce a pul bych kojila, kdybych mohla. Bohuzel jsem castecne kojila jen do 4 mesicu, mozna moje chyba, mozna doba, mozna by se s laktacni poradkyni dalo neco zachranit.
@stinga píše:
vždyť bys mohla chodit do herniček a do kojeneckého plavání
nebo vystudovat vysokou, první nebo druhou dle toho, jaký máš základ
Vysokou jsem na materske mela, v hernickach by mi dite/deti chytly co by mohly (myslim nemoci) a v plavani taky. Obe deti mely spasticke bronchitidy do nastupu do skoly, takz jsem je chranila pred infekci, kazda ryma znamenala problem.