Neštovice

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.3.18 08:22

Neštovice

Dobrý den chtěla bych se zeptat dceři se udělala s pátku na sobotu rýma a jeden pupínek na noze s hlavičkou jako by a dva pupínky na obličejů jak štípance. Myslíte že by to mohli být neštovice dnes ráno se vzbudila a pupínek žádný nepribil teploty zatím taky nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.3.18 08:49

@Petulka 1100 takto měl syn neštovice loni. Měl cca 5 pupínků a k tomu nic. Žádná teplota, rýma… Doktorka to nepoznala. Pak se osypal mladší a bylo to jasné.
Mladší naopak trpí na pupínky, co vypadají jako neštovice. Jak ho něco postipe, tak vypadá jak když má neštovice.
Takže za mě to klidně můžou být neštovice, ale nemusí to být nic.

• Citovat
  • Upravit
2852
11.3.18 09:12

@Petulka 1100 zkuste prohlédnout hlavu, neštovice obvykle začínají ve vlasech, teploty nejsou nutné, některé děti mají velice hladký průběh- pár pupínků, bez teplot, bez rýmy. Mé děti byly osypané hodně, vysoké teploty, rýmu neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.18 09:40

Takhle to má na té nožičce na tvářích dva jako by to byly štípance a ve vlaskach zatím nic nemá tak uvidím do zítra no ale rýmu má velkou a už i kašle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.3.18 10:31

@Petulka 1100 řekla bych, že je to jasná neštovice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.18 11:16
@srpen89 píše:
@Petulka 1100 řekla bych, že je to jasná neštovice :)

Taky si myslím že to bude ono tak uvidím v pondělí u doktorky děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.3.18 12:33

@Petulka 1100 Hele dcera neměla teplotu ani nic, jen jí toto vyskákalo. Ale bylo to tak, že prvních pupínků jsem si všimla v neděli (bylo jich pár, možná hyperaktivní komár, jsem si říkala, i když s neštovicemi jsem počítala) - no a v pondělí už jich bylo tolik, že nebylo o čem. Ony se ještě objevit můžou. A nebo to může být lehký průběh. To bych Ti přála, je vždycky dobré mít za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.3.18 09:59

Moje dcery měly teď neštovice… Jedna dcera 6 let úplně v pohodě. Druhá dcera 2 roky a docela peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.18 09:54

Jak dlouho je horečka u neštovic

Dobrý den, syn má neštovice. Nemá moc pupínků, ale horečku pořád má. Má ji pravidelne 3× za den+ noc a pořád rovnako. Nejdřív zimnice, pak vyleze horečka cca 40°C. To syn prospí, nebo proleží v posteli. Jinak je v pohode, hraje si zlobí atď. Takto má ty horečky už od úterý 13.3. Pupínek se mu udělal poslední v pátek. Jak dlouho může ještě mít horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
19.2.19 18:38

V našem okolí jsou neštovice. Onemocnělo už hodně dětí. Moje děti zatím nic. V kontaktu s detma, které neštovice maji, byly. Pokud by se nakazily od stejného dítěte ve stejnou dobu, projeví se to u nich taky ve stejnou dobu? Nebo je možné, že by se u jednoho dítěte objevily po 2 týdnech a u jednoho po 3 týdnech? Zatím mají všichni dobrý průběh. Čím je to - dobrou imunitou, náhoda …?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
19.2.19 18:58

Nikdo ti neporadí jak by to mohlo probíhat - u nás neštovice ve školce, chodí mi tam tři dcery a přesto se v první fázi nakazili jen dvě - shodně se vysypali po 14 dnech a až od nich to chytla třetí, která se ovšem osypala až 22-tý den, takže krásných 5 týdnů doma. Gratuluji si, že alespoň dvě to měli pohromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 19:58

Holky dotaz, pokud jsme byli před týdnem jeden den s dítětem, kterému se druhý den vyklubal první pupínek a jsou z toho neštovice, jsme teď po týdnu infekční? Čtu že inkubační doba je 10-21 dní, takže teoreticky bychom nemuseli být, že? Nebo jo?

• Citovat
  • Upravit
Janli
21.6.22 20:08

To ti nikdo neřekne. Já to brala tak, že dítě není infekční sedm dní a pak už jsem ho jako infekční brala a nevodila mezi děti. Před prázdninama o neštovice fakt nikdo nestojí.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
21.6.22 20:32

Hod si kostkou… ono to tvoje dítě to ani nemusí dostat… mluvím jako matka dítěte co se s neštovicema setkávalo asi 2 měsíce než je konečně chytlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.22 23:15

Ahoj, to byste tech 21 dni nemohli vyjit ven, kdybys to tak brala. Dcera prinesla nestovice pred necelymi 2 tydny, odkud nevim. Jsou ji 2 roky, do uzavrenych prostoru s detmi nechodime… Dodrzela jsem izolaci vlastne do dneska, kdyz nepocitam 1× jizdu vytahem do garaze a zpet a to i ve chvili, kdy uz mela posledni pupinek zaschly.
Chovala bych se po setkani uplne normalne, mozna bych vyhnula treba rodinne oslave s malymi detmi. Skolku taky pri vyskytu nestovic nezavrou.
Syn dostal nestovice presne 21 dni po 1.zavreni skol kvuli covidu.
Drzim pesti, at nemate zkazeny zacatek prazdnin!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA