Neštovice

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.6.22 10:36
@Janli píše:
To ti nikdo neřekne. Já to brala tak, že dítě není infekční sedm dní a pak už jsem ho jako infekční brala a nevodila mezi děti. Před prázdninama o neštovice fakt nikdo nestojí.

Díky za napsání, koukám že jsem to blbě napsala, ale jde mi o to - jak píšeš, že týden infekční není. Teď přesně týden po kontaktu s nemocným máme sešlost kde potřebujeme být ale jsou tam i děti které bych nerada nakazila. Podle toho co jsem četla si myslím že infekční (samozřejmě pokud se nakazí) bude nejdřív 8.den

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.22 10:39
@ludmilaadamkova píše:
Hod si kostkou… ono to tvoje dítě to ani nemusí dostat… mluvím jako matka dítěte co se s neštovicema setkávalo asi 2 měsíce než je konečně chytlo.

Ano ano, já to blbě napsala, myslela jsem jestli ten týden je bezpečné chodit mezi jiné děti, že infekční (pokud by se nakazil ) bude až nejdřív 8.den

• Citovat
  • Upravit
6061
22.6.22 10:49
@Anonymní píše:
Ano ano, já to blbě napsala, myslela jsem jestli ten týden je bezpečné chodit mezi jiné děti, že infekční (pokud by se nakazil ) bude až nejdřív 8.den

Já bych dokonce řekla, že i později. Do desátého dne bych to považovala za „relativně“ bezpečné. Nejčastěji ten výsev bývá 12.-16. den po kontaktu. Infekční je den před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.12.24 16:12

Holky, jdu pro radu. V pondělí první pupínky. Celkově je naštěstí v pohodě, jen pupínky. Ale dnes jsem zjistila, že za pravým ouškem má bouli.

Je to / může to být k neštovicím?
K Dr zavolám ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.25 10:22

Ahoj, zajímalo by mě, zda jste nějak řešili, že dítě ještě nemělo do 6ti let neštovice? Test na protilátky nebo očkování? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18220
7.8.25 10:28
@Petra93petra píše: Více

Chtěla jsem naockovat na konci prvni tridy, ale sourozenec je přitáhl, takže se to nestihlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.25 15:08

@bertoldina Děkuji, mě právě přijde, že už je všichni v okolí měli a malej pořád nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí