Neštovice a letadlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
361
30.6.12 20:03

Neštovice a letadlo

Kamarádka se synem (3 roky) z Anglie mají za 9 dní přiletět do ČR..letenky mají zaplacené..dovolenou v práci naplánovanou..a dneska se malému objevily neštovice :( S neštovicemi se do letadla nesmí, takže bych potřebovala vědět, jak dlouho neštovice trvají..a potom kdyby teda přijela, tak jak dlouho jsou děti infekční. Protože mám syna (2 roky) a nerada bych aby zrovna v létě dostal neštovice, když se s nimi nesmí na sluníčko. Měly jsme naplánované, jak budeme jezdit s dětmi na výlety a na koupaliště..ach jo :,( Jsem z toho strašně smutná… Děkuji za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
30.6.12 20:20

Řélá se až zaschnou pupínky, tak není infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
30.6.12 20:24

Malá má neštovice a kontrolu máme po 10dnech. :think: Dnes je má šestý den a ještě ji přibyly nové pupínky, které se nalijí a pak zaschnou. Tipuji teda těch 10dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.6.12 20:26

Bohuzel, nejde jen o tom, ze je infekcni dite. Ono je hlavne samo velice ohrozene a nestovicema oslabene! A nasledne komplikace nestovic by byly zbytecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
30.6.12 20:30

Tak jsem našla, že dítě je infekční do odloupnutí krustiček a je to tedy individuální. Může to být až 14dní. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
30.6.12 20:30

Takže chápu dobře, že pokud se mu dnes udělaly první neštovice, tak při velikém štěstí by je za 10 dní mít nemusel a ani nebyl infekční? Já jsem si právě vždycky myslela, že neštovice jsou infekční po dobu výsevu a pak když zmizí tak taky nějakou dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.6.12 20:31
@Klarika píše:
Takže chápu dobře, že pokud se mu dnes udělaly první neštovice, tak při velikém štěstí by je za 10 dní mít nemusel a ani nebyl infekční? Já jsem si právě vždycky myslela, že neštovice jsou infekční po dobu výsevu a pak když zmizí tak taky nějakou dobu..

Po zaschnuti posledniho vyseteho pupinku uz by infekcni nemely byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
30.6.12 20:32

@farska moje děti tu lítají jak dva čerti. Oslabení mě teda nepřijdou je pravda, že každý má jiný průběh. Bohužel si ani trochu neodpočinu a musíme být zavřeni doma. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.6.12 20:33
@29 píše:
@farska moje děti tu lítají jak dva čerti. Oslabení mě teda nepřijdou je pravda, že každý má jiný průběh. Bohužel si ani trochu neodpočinu a musíme být zavřeni doma. :zed:

V techhle vedrech je to zatrest,to ja vim… Ja nemyslim oslabenost jako ze by byli unaveni! Ale jejich imunitni system bojuje. A nakaza necim dalsim by mohla zkratka probihat hur… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
30.6.12 20:33

Ahoj, ja jsem i cetla nekdw clanek v anglickych novinach, kdy nepustli dite do letadla, ktery mel nestovice uz zaschly. pry potreboval dopis od doktora, ze uzneni infekcni.

• Citovat
  • Upravit
29
10219
30.6.12 20:35

Já před chvíli našla, že po odloupnutí posledního stroupku. Takže zaschnutí asi nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
30.6.12 21:20

Je to tak jak píšou ostatní, infekční jsou cca dva dny před výsevem a pak do doby než zaschne poslední pupínek. honzík měl neštovice před třemi týdny a kupodivu to mělo velmi příznivý průběh - tři dny se sypal a v podstatě do týdne měl vše zaschlé, teplotu minimální jen asi dva dny. nemocně nevypadal v podstatě po celou dobu a řádil jak čert.

ale každý ten průběh má jiný, nejsou neobvyklé vysoké teploty trvající týden a těžko to dokážeš dopředu ovlivnit a odhadnout. mazat tekutým pudrem - já do něj dávala pár kapek tea tree oil a i přes rady že se to nemá, jsem denně okoupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí