Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sos-prosim o radu!
Dcerka mala dnes poobede 41,7'C horucku-merane digitalnym teplomerom na čele-ale predtym spala a cela sa zabalila do deky-a vonku 33'C.
Potrebujem ale poradit-v tom šoku som jej dala celú tabletku Panadolu-a na baleni je napisane ze deti 6-15r maju jest pol tabletky.
Neublizila som dcerke?
Ako zrazate vysoku horucku?
Ja som jej dala vlaznu sprchu, nechala som ju len v spodnom pradle a zakryla len plienkou. Na čelo vlazny obklad-studene neznesie.
A ma strasne sny-az bluzni, budi sa cela stuhnuta od strachu.
Poradite mi ako jej pomoct? Dakujem za kazdu radu.
Ps: samozrejme papa ATB, ale sú len á24h a uz dnesnu davku dostala
41,7
to snad ne??? okamžitě bych jí dala do velice vlažné vody a asi volala záchranku
@sophinka přesně tak asi se přehřála, ale volala bych doktorce. víkend na krku, nevim já bych se bála. toť můj názor ![]()
To jsi teda dobra, ze to resim sama, ja bych volala zachranku, nebo jela minimalne sama do nemocnice. To, ze blouzni je samozrejme z horecny, ale asi to neni uplne koser u maleho ditete.
A ona je nemocna, ze bere ATB? A presto dostala takovou to horecku?
A kolik měla třeba hodinu potom co si jí vybalila z té deky? mohla být jen chvilkově uhřátá. první bych se snažila ochladit fyzikálně vlažnou vodou nebo zábalem a pak teprve dávat paralen
Ahoj, hele digitální teplomšr je celkem nah… určitě malá neměla 41,7 To by už vlastně ani nebyla. Já bych určitě zkusila jiný teploměr, rtuťák klasický nebo rychloběžku, nemůžeš si jí někde vypůjčit? A zavolala bych určitě MUDr. K tomu Panadolu, nepíšeš, jak je dcerka stará.
Nad 41 bych taky valila na pohotovost nebo volala rychlou, jestli dojedou. Mám z pohotovosti takovej letáček s radami, jak správně snižovat horečku u dětí, ale nedaří se mi ho najít v online podobě
Každopádně držím palce, ať jde teplota dolů ![]()
@Fassatka píše:
Ahoj, hele digitální teplomšr je celkem nah… určitě malá neměla 41,7 To by už vlastně ani nebyla. Já bych určitě zkusila jiný teploměr, rtuťák klasický nebo rychloběžku, nemůžeš si jí někde vypůjčit? A zavolala bych určitě MUDr. K tomu Panadolu, nepíšeš, jak je dcerka stará.
Predpokladam, ze je ji 6let, jako ma v metriku…Mne to teda prije desive hodne, ikdyz moje dcerka mela take pres 39 horecku z horka.
Proč má antibiotika? Je nemocná? 41,7?? Volej rychlou záchrannou službu. Pokud teploměr neměřil chybně, jde o život.
@Fassatka píše:
má to napsaný v podpisu
jinak tam píše že 6let a 9 měsíců
No rano sme boli u mudry a vyfasovali ATB, vraj viroza. Hned som jej ich nasadila, potom chcela spinkat, potom zjedla aj polievocku, trosku sa hrala a zase zaspinkala. Len som musela ist uspavat synceka, isla som do vedlajsej izby a dcerka tam spinkala. Ako sa prehadzovala, cela za zamotala do deky-preto to prehriatie.
Dala som ju do vane, vlaznou vodou sprchovala aj jej horucka klesla na 38'C.
Bojim sa toho celeho panadolu, ci jej neuskodi.
Zachranku volat-priznam sa ze ma to nenapadlo, asi som blba.
Teraz ma 38,4'C, dostala zas Panadol, spinka-len ma zle sny.
Taky si nemyslím, že malá měla tak vysokou horečku. Ale stejně bych jela s ní do nemocnice. A jak už tu někdo říkal, teploměry na čelo jsou dost nepřesné, měřila bych v zadečku