Horúčka 41,7°C

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1268
29.6.12 23:12

Ahojte, syncek mal zase zachvat-tak som mala co robit, ale stihla som dat dcerke zabaly vlazne do podpazia, na nozky-na cielko-to jej pomohlo. Napila sa, meriam jej kazdu pol hodinu(priblizne). Teraz ma 37,4'C, pokojne spinka, pravidelne dycha. Konecne sa vonku jemne ochladilo, tak je v izbe prijemnejsie.
Vdaka za radu s tou cibulou-to urcite vyskusam.
Velmi som sa na seba nahnevala ze ma nenapadlo zavolat rychlu-hned ako bola prehriata-no v tej chvili som prve myslela len ze ju dam do vane a schladim;potom liek, potom sa chdiatko este aj povracala ked ten liek zle prehltla, tak som rychlo upratovala tu spust lebo to bolo na pol postele-do toho syncek…
Mrzi ma len ked sa diskusia zvrhne na napadanie a urazky-viete, clovek ked je v strese tak kona niekedy cudne ale neznamena to ze je zly… Uz chapem tie mnohe co sa radsej neozvali…
Aj ja som len clovek a nie som zdaleka dokonala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
29.6.12 23:17

:hug: nic si z toho nedelej, nase holka mela krece z teplot a me nenapadlo zavolat zachranku, vybehla jsem s ni na ulici, hupsla do auta, u toho jsem rvala jak jsem se o ni bala a jela do nemocnice vzdalene 30km zvladla jsem to behem deseti minut :oops: a tam ji sanitkou prevazeli, dr rikala, ze jsem mela zavolat rychlou hned a ne se skoro prizabit v aute.
takze ja te naprosto chapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
29.6.12 23:17

Dulezite je, ze uz je ji lepe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
29.6.12 23:21

Vis co, ale ja bych taky treba rychlou nevolala. Mne osobne prjde, ze u nas se vola zachranka casto kvuli hloupostem, nebo vecem proste ne tak zavaznym… pro me je zachranka vyhrazena pro skutecne zavazne pripady, kdyz jde skutecne o zivot…ja bych zkusila srazet a hlavne bych asi neverila tomu teplomeru. Navic, kazdy mame jine dite a jine zkusenosti… u tveho ditete je treba vysoka horecka castejsi a nemusi jit o tak zavazny stav, u jineho by to znamenalo smrt na jazyku… nicmene opakuju, stejne neverim, ze tvoje dite melo takovou teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
29.6.12 23:24

@TornadoLou Běžně takhle nereaguji, ale tady mi to nedá… :think: Nic si z toho nedělej, že tě tu některé tak nepříjemně osočují. Nikdo se se zkušenostmi nenarodil, všichni jsme je přijali až se situacemi, které život přinesl. Vždyť je to tu hlavně od toho, abychom se poradily a navzájem si něčím pomohly. Máš můj obdiv, musí být náročné starat se o takhle malého chlapečka s tak nepříjemnou nemocí. A přitom z tebe srší pokora, klid a optimismus. Držím palce a hlavně, ať je oboum dětem co nejlépe! Hezký večer! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
29.6.12 23:51

Ja se teda jeste pripojim, vzdy je lepsi zavolat doktora a byt treba za blbce.

Ja takhle volala k dceri rychlou pri horecce 40,7. Probudila se a hned mi prisla divna,apaticka.ja se.strasne lekla tak jsem je zavolala a dobre ze tak.mala mela zanet ledvin a zjistily ji hydronefrozu. Kdybych s ni zustala doma tak se na to taky mohlo prijit pozde. U detske dr se.delaji jen min. testy, ve.spitale ji delaly rtg sono moc a krev.

Ohledne teplomeru,orientuju se hlavne dotekem, kdyz se mi to nezda zmerim digitalem. Dotekove teplomery jsou opravdu.jen orientacni, neda.se.podle nich soudit. Nejlepsi jsou rtutaky,ale ty jsou bohuzel uz zakazany a ty novy jsou strasny, koupila.jsem ho a nejde ani zklepat. U digitalu je dulezite menit.baterky,casto se na to zapomina.

Snizovani teploty co mam rady z nemocnice. Pokud je opravdu vysoka teplota tak se daji stridat leky s ucinou latkou paracetamol a ibuprofen po trech hodinach. Zachova se tak rozestup mezi ucinyma latkama 6hodin. Da se to takhle delat cca 24 hodin. Zabaly ji davaly na cele.telo po hodine od cipku. Jeste.zabaly se nesmi davat pokud jsou studene koncetiny. Nejlepsi a nejmene neprijemny mi prijde vana s vodou o trosku chladnejsi nez je telicko a postupne nechat vodu chladnout.i ditetem. Je to na dyl, ale pro dite asi nejlepe zvladnutelne

A jeste k mereni v zadecku dvakrat.jsem takhle 4 letou dcerku zmerila, kdyz jsem si opravdu nebyla jista.

Pardon za preklepy,pisu z mobilu. At je dcerce lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
30.6.12 00:15
@annamat9 píše:
Ja se teda jeste pripojim, vzdy je lepsi zavolat doktora a byt treba za blbce.

Ja takhle volala k dceri rychlou pri horecce 40,7. Probudila se a hned mi prisla divna, apaticka. ja se. strasne lekla tak jsem je zavolala a dobre ze tak. mala mela zanet ledvin a zjistily ji hydronefrozu. Kdybych s ni zustala doma tak se na to taky mohlo prijit pozde. U detske dr se. delaji jen min. testy, ve. spitale ji delaly rtg sono moc a krev.

No, ale s tim se prece dat dojet do nemocnice autem, ne? Pri prevozu autem na zanet ledvin ani hydronefrozu prece nikdo neumre… :nevim: Nezustala bych doma a necekala na rano s apatickym ditetem, ale volat rychlou mi taky prijde prehnane… snad jedine v pripade, ze bych opravdu nemela jak se tam dostat( ale taxi, sousedy nebo kamarady snad ma naprosta vetsina lidi v dosahu, ne?)

Prece nejde o to byt za radsi blbce, ale o to, ze u infarktu, mrtvice nebo dusiciho se ditete, ci opravdu vazne alergicke reakce jde o minuty a zachrana nikde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
30.6.12 00:32

@mroe záchranku jsem volala hlavně z toho důvodu, že jí teplota vylítla rychle a byla apatická, bála jsem se upadnutí do bezvědomí. Jak se to stalo poměrně rychle, tak jsem myslela na sanitu hned.

Já nejsem tip, co by sanitku volal běžně. Jela jsem s ní 2× v životě, jednou se slepákem a podruhé s dcerkou. Ani když jsem rodila tak jsem si sanitu nevolala (to mě přijde hodně zbytečné). Verča pak byla ve špitále ještě 2× s tím, že potřetí tam chytla rotavira. V sobotu nás pustily a v neděli měla šílené průjmy a zvracení. Šly jsme na pohotovost, kde nám daly čípek a řekly, že pokud nezabere tak máme do 3 hodin přijít(bydlíme kousek od špitálu). Nezabral, malá byla celá fialová vpadlé oči. Bála jsem se, že mi umře jak hrozně vypadala, a jela jsem taxíkem. Teď když na to koukám zpětně, tak toho možná i lituju, protože kdybych jela sanitou tak tam pak nečekám od 6ti do 9ti na hospitalizaci (přitom nám dr odpoledne řekla, že pokud se to nezlepší máme přijít k hospitalizaci), když přijedete sanitou máte přednost. Verča pak ztrávila 3 dny na JIP.

A ještě když zavoláte na 155 tak hned nejede sanita, první se to konzultuje s operátorkou, která zváží zda santku poslat. Nejlepší je volat na dětské do nejblyžší nemocnice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.6.12 01:38

Vdaka za mile slova a dobre rady-trosku som zdriemla ale stale dcerku kontrolujem. Spime totiz v jednej izbe a tak mam deti stale pri sebe. Dcerka ma 37,1-37,2'C, spinka, davam jej vodicku. Vyzera uplne v pohode, nestazuje sa na ziadne bolesti.
Povazujem to za dobry znak.
Vsetky metody si pisem na velky papier a prve je tam: VOLAT ked bude zle.
Som zvyknuta spolahnut sa sama na seba-tak ma nenapadne hladat pomoc inde.
Prajem vsetkym dobru noc a hlavne vela zdravia;nech je tu podobnych diskusiii co najmenej.
Ps: tiez pisem z mobilu a stve ma ako dlho mi to trva :-).
A este k tomu teplomeru-rovnaky ma nasa lekarka v ordinacii, je z tych drahsich a „znackovy“ atd-cim chcem povedat ze ked uz clovek vyvali tolko penazi za teplomer;aspon by mohol byt spolahlivy-co zda sa nie je.
Stara dobra ortutova rychlobezka!!! Bohuzial nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.6.12 04:57

Dcerka ma 38,4'C, noc v pohode. Octove ponozky aj obklady na telo odmieta a place;dala som jej Nurofen. Napila sa a spinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.6.12 06:06

Uz ma 37,6'C a chut do jedla, hura!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
30.6.12 09:04

@TornadoLou to mám radost, že je líp :hug: hlavně že začala jíst :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.6.12 09:39

;) ;) ;) jakmile ma chut k jidlu, tak je vyhrano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.6.12 10:29

Huraaa-zaspali sme vsetci, a ked sme sa zobudili-prva veta: Maminka, prosim si papať!!!
A teplota?! 36,7!!! Nurofen mala o 4.00,takze myslim ze uz mame najhorsie za sebou :-).
Tato noc bola jedna z najhorsich, ale uz je dobre :-). Dnes ma byt u nas 38'C-ani nos nevystrcime z domu.
Dakujem vam za podporu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.6.12 10:31
@TornadoLou píše:
Huraaa-zaspali sme vsetci, a ked sme sa zobudili-prva veta: Maminka, prosim si papať!!!
A teplota?! 36,7!!! Nurofen mala o 4.00,takze myslim ze uz mame najhorsie za sebou :-).
Tato noc bola jedna z najhorsich, ale uz je dobre :-). Dnes ma byt u nas 38'C-ani nos nevystrcime z domu.
Dakujem vam za podporu!
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí