Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zlobísek:)) píše:
@sara1000 no víš co, naše malá měla taky horečku a po prášcích jí spadla na 38, ale je pravda že jí byl rok a že sme stejnak asi po 4dnech skončili v nemocnici a ještě vynadáno, že sme měli přijet dřívno jo no teď se mi to kecá
![]()
my sme měli něco jako spálu no. tím nechci zakladatelku strašit to fakt ne. jo a ještě něco zakladatelko zkoušela si jí dávat i třeba jen jahody kompot? prostě se ještě juknout na net co z jídel pomáhá při horečce. tím nic nezkazíš.
Ale ja jsem psala a i radila,ze ja bych jela na pohotovost,nebo minimalne sama autem.Ikdyz chapu,ze zakl.nemuze.Ale urcite bych volala pohotovost.Za radu nic neda.Muze to byt neco co se plizi…Ikdyz to nepreji samozrejme,
No tak, ja bych v prvni rade zahodila digitalni teplomer a zmerila ji normalnim. Digitalni maximalne do zadecku, coz pochybuju ze budes u takhle velkeho ditete praktikovat.
Prepdokladam, ze dcera tak vysokou teplotu nemela, ze mas jen blbej teplomer. protoze to rozhodne neni normalni ani u virozy a necekala bych takovou teplotu ani u prehrati. Jinka bych asi zkousela srazet fyzikalne, panadol i v takove davce by ji jednorazove snad nemel uskodit, ale ohlidej si celkovou denni davku. Pokud skutecne ma pres 41 a neni to jen chyba teplomeru, jela bych do nemocnice, hned jak to pujde. Zachranku bych zatim nevolala, nejdriv bych zkusila ten teplomer. Bylo by docela blby volat zachranku, kvuli tomu, ze nemas doma teplomer, ktery meri skutecnou teplotu…ja po zmereni digitalem jsem zasadne podchlazena, a to mame digital, ktery vyhral nejaky test… stejne jim neverim, merim dospele a starsi dceru normalnim.
Souhlasím s Aluse. Nedokážu pochopit co vše lidi řeší. Misto toho aby zavolaly nějakému odborníkovi. Kolikrát tu jde o život a vy si píšete „Držím pěsti“ v případě zakladatelky bych neváhala volat rychlou. Malou jí odvezou když nemůže kvůli synkovi a nebo si ho může vzít sebou když nemá hlídání a jesli o nic nejde tak bude o 90,– chudší to za zdravé dítě stojí. DRŽÍM PĚSTI
No nevím, zakladatelka píše, že od syna nemůže. Záchranka má za povinnost, Tě vždy odvést do nemocnice, myslím, nebo se pletu?
Dcerka mala zle sny a zo spanku rozpravala hluposti-tolko k tomu bluzneniu.
A co sa tyka tej teploty-bol to digitalny teplomer co takym modrym svetlom meria teplotu -nemyslim si ze je uplne super presny a ze naozaj mala 41,7'C. Urcite bola velmi velmi prehriata-ved bola cela zabalena v deke.
Po tej sprche jej to kleslo, aj normalne sa rozpravala, isla na wc, smiala sa atd.
Ona ma sklony k vyssim horuckam, aj ako babatko mavala 39'C -lekarka mi vtedy povedla ze jej organizmus sa tak vyrovnava s chorobami, ze budu mat u nej rychlejsi priebeh. Je to naozaj tak.
Mava 1-2 dni strasne horucky a potom je rychlo ok.
Prave som jej merala ušnym teplomerom a ma 37,8'C. Asi hodinu po panadole, ked mala 38,7.
Tato zavratna teplota bola u nej o 17.30.
@sara1000 píše:
Ale ja jsem psala a i radila, ze ja bych jela na pohotovost, nebo minimalne sama autem. Ikdyz chapu, ze zakl. nemuze. Ale urcite bych volala pohotovost. Za radu nic neda. Muze to byt neco co se plizi…Ikdyz to nepreji samozrejme,
počkej, já to nemyslela zle to vůbec ne
jé, to já psala jen jak to bylo u nás
to je jasný, že doktor jí řekne více než my tady pokud někdo není sestra či doktor
ještě jednou promiň fakt sem se nechtěla tě dotknout to fakt ne ![]()
Už se v tom začínám malinko ztrácet
Zakladatelka píše každých 20 minut něco jiného.
Zkusila jeste po tom premerit, hned? Ja jsem pred par dny na digitalu namerila taky 41,3, no nastesti jsem zachovala chladnou hlavu a hned pouzila rychlobezku, meril proste spatne, dceri vubec nic nebylo.
pro priste uz neprikryvat, spis nechat na volno a jen prikryt treba prosteradlem, teda pokud nema zimnici, hlavne v tehle vedrech…kdyby to ale melo vyskocit, tak prosim radsi volej sanitu…ja vim ze to mas tezke, ale nekdy jsou situace, kdy se neda nic delat, meli by vas vzit vsechny.
@Fassatka asi lecivy sily na dalku bo co…ja uz v tom mam taky hokej
Dakujem vam za rady, tie jahody vyskusam a teplomer zozeniem klasicky…
Idem zavolat do nemocnice.
Naozaj ma to nenapadlo-pocas dna som riesila este styri syncekove zachvaty a dalsie veci okolo deti-a vlastne preco sa ospravedlnujem…
Prajem pekny vecer.
@suik no u nas jezdi jak velka tak i ta mala kde je jen doktor a ten pokud rozhodne tak by se jelo velkou do nemocnice a pokud neni potreba tak osetri na miste on
Fassatka, Aluse-nepisem nic ineho len situaciu aka bola. Vyjadrit vsetko v dvoch vetach nejde…
@Zlobísek:)) píše:
počkej, já to nemyslela zle to vůbec ne![]()
jé, to já psala jen jak to bylo u nás
to je jasný, že doktor jí řekne více než my tady pokud někdo není sestra či doktor
ještě jednou promiň fakt sem se nechtěla tě dotknout to fakt ne
Uplne v pohode, ja nejsem vztahovacny clovek je mi jasne, ze osobne vse vyzni jinak, nez po psani. Jen jsem to PRO JISTOTU chtela uvest na pravou miru, nerada jsem za blbce ![]()
![]()
@TornadoLou píše:
Dakujem vam za rady, tie jahody vyskusam a teplomer zozeniem klasicky…
Idem zavolat do nemocnice.
Naozaj ma to nenapadlo-pocas dna som riesila este styri syncekove zachvaty a dalsie veci okolo deti-a vlastne preco sa ospravedlnujem…
Prajem pekny vecer.
Nikomu se nemuss omlouvat jsou to tvoje deti preci
Urcite to mas narocne, tak se drzte adej treba vedet, zda je vse ok.
Me to opravdu uprimne zajima ![]()
@sara1000 píše:
Nikomu se nemuss omlouvat jsou to tvoje deti preciUrcite to mas narocne, tak se drzte adej treba vedet, zda je vse ok.
Me to opravdu uprimne zajima
Dakujem ti za tento prispevok, cenim si to.