Horúčka 41,7°C

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
29.6.12 21:40

No zřejmě jsi na ní nic nepozorovala, takže jsi jí asi neublížila. Tohle je opravdu hodně vysoké, minimálně bych zavolala na pohotovost a ptala se jich.

Jinak pozor na srážení horečky, neměla by se srážet nějak dramaticky, protože je tu riziko febrilních křečí. Ty hrozí při prudké změně teploty a to jak směrem nahoru, tak i směrem dolů!
Mám takový dojem, že o víc jak dva stupně by se zaráz srazit nemělo, dala bych si pozor na vlažné koupele a zábaly nebo právě na předávkování antipyretiky (nedávkovala bych dle věku, ale spíš dle váhy)

A fakt bych volala na tu pohotovost, tohle už je fakt šíleně vysoké. Držím palce, ať je brzy dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
29.6.12 21:42

Toho Panadolu bych se nebála, jestli jsi dala další dávku o to později nebo míň ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.6.12 21:42
@Aluse píše:
No to je snad vtip ne???

taky jsem si myslela, že jde o hloupý žert. Vždyť to už je skoro smrtelná teplota, dítě jí mělo v poledne a teď blouzní a maminka místo záchranky řeší na emiminu, jestli jí neublížil paralen v poledne 8o

• Citovat
  • Upravit
6327
29.6.12 21:43

Ty jo tak aspoň že to trochu kleslo, jinak kdyby jí zas vylítla přes prášky nad 39 asi bych opravdu volala záchranku, nebuj nejsi blbá prostě tě to jen v tom šoku nenapadlo. :hug: hlavně ať hodně pije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.12 21:45

Ahoj, já bych určitě zkusila zavolat aspoň do nemocnice a vše zkonzultovala. Taky mi to přijde hodně. Jinak podle nejnovějších studií ae mají dávat zábaly do třísel, tam to sráží horečku nejvíce a nikdy na hrudník a celé tělo, jak tu někdo psal, hrozí šok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.6.12 21:45
@sophinka píše:
taky jsem si myslela, že jde o hloupý žert. Vždyť to už je skoro smrtelná teplota, dítě jí mělo v poledne a teď blouzní a maminka místo záchranky řeší na emiminu, jestli jí neublížil paralen v poledne 8o

Tak kazda maminka je jina. Ja treba jsem spise ta, ktera hned zavola doktorce minimalne a zepta se.
Ale zakladatelko, opravdu bych volala na zachranku, nebo pohotovost aspon pro radu, zda je to normalni. Mne to neprijde, kdyz uz dostala davku atb, aby ji horecka neklesla. A po celem panadolu zase vyletela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
29.6.12 21:46

Dakujem za rady, tie narazky ze je to vtip si nevsimam…
Kym opisem celu situaciu, je tu toho viac-takze znova:
Dcerka je v poriadku-ma sice horucku, ale okolo 38'C. Toto bolo podla mna nahle prehriatie koli tej deke a hicu vonku.
Do nemocnice s nou ist nemozem lebo mam este synceka-on ma epilepsiu a momentalne som na nich este par hodin sama.
Syna nemozem s nikym nechat-jeho zachvaty su velmi dramaticke a nikto z okolia by nezvladol-bez pripravy.
Opakujem ze lieky ma a uziva-len musim pockat kym zaberu.
Prosim o radu ako-tak ako pise Gladys-pomaly a ucinne znizit horucku-aby som jej neublizila.
 Vdaka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.6.12 21:46
@Zlobísek:)) píše:
Ty jo tak aspoň že to trochu kleslo, jinak kdyby jí zas vylítla přes prášky nad 39 asi bych opravdu volala záchranku, nebuj nejsi blbá prostě tě to jen v tom šoku nenapadlo. :hug: hlavně ať hodně pije

Co jsem pochopila, tak po tom celem Panadolu ji ted maminka nmerila opet 38,coz mi neprijde dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.6.12 21:47

@TornadoLou Prosímtě, neřeš takové věci na netu, radši si zavolej do nejbližší nemocnice na dětské, tam ti buď poradí nebo budou chtít malou vidět. Zvlášť, jestli z horečky blouzní ze spaní. Divím se, že malá dostala atb, jestli je to viróza, jsou atb k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
29.6.12 21:48

@sophinka ja se nak furt divim…ale potom co se tady resil pad kojence z postylky na hlavu co s nim ma delat uz se asi nemam cemu divit…ale tady je rada jen jedna a to volat 155

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.6.12 21:49
@TornadoLou píše:
Dakujem za rady, tie narazky ze je to vtip si nevsimam…
Kym opisem celu situaciu, je tu toho viac-takze znova:
Dcerka je v poriadku-ma sice horucku, ale okolo 38'C. Toto bolo podla mna nahle prehriatie koli tej deke a hicu vonku.
Do nemocnice s nou ist nemozem lebo mam este synceka-on ma epilepsiu a momentalne som na nich este par hodin sama.
Syna nemozem s nikym nechat-jeho zachvaty su velmi dramaticke a nikto z okolia by nezvladol-bez pripravy.
Opakujem ze lieky ma a uziva-len musim pockat kym zaberu.
Prosim o radu ako-tak ako pise Gladys-pomaly a ucinne znizit horucku-aby som jej neublizila.
Vdaka

Ja bych asi treba prikryla vlaznou plenou, nebo dala zabaly vlazne(ne studene) na kotniky a zapesti.
Jinak jsem rada, ze je dcerce trochu lepe. Ta vedra jsou hnus. Moje mala se take prehrala a srazela jem vysokou teplotu po 6 hodinach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
29.6.12 21:50

@TornadoLou kdyz zavolas 155 a osvitis situaci ze nemuzes od syna tak ti poslou malou sanitku s doktorem a ta se na malou podiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.12 21:51

Máš to složité. Ale, myslím že to může být vážné. Přála bych ti, aby ne. I když jsi sama (nebo právě proto) volej někam, kde se aspoň poradíš - pohotovost, nemocnice. I když ráno byla v pořádku a má ATB, tak jsou určité nemoci, které mohou dramaticky rychle ohrozit život. Pokud jim budeš volat, tak popiš to, co nám tady, hlavně, že měla ten Panadol. Pokud ti doporučí volat RZ, tak ji volej.

• Citovat
  • Upravit
6327
29.6.12 21:53

@sara1000 no víš co, naše malá měla taky horečku a po prášcích jí spadla na 38, ale je pravda že jí byl rok a že sme stejnak asi po 4dnech skončili v nemocnici a ještě vynadáno, že sme měli přijet dřív :oops: no jo no teď se mi to kecá :oops: :nevim: my sme měli něco jako spálu no. tím nechci zakladatelku strašit to fakt ne. jo a ještě něco zakladatelko zkoušela si jí dávat i třeba jen jahody kompot? prostě se ještě juknout na net co z jídel pomáhá při horečce. tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.6.12 21:54

@TornadoLou jinak k otázce, jak snižovat horečku… určitě antipyretika, pokud jí nezabral Paralen, zkus dát Ibalgin nebo něco s ibuprofenem (ale je tam delší nástup účinku, až hodinu a půl). Jestli jí budeš dávat do vany, voda by měla mít jenom asi o dva stupně míň než tělo. Můžeš zkusit zábaly, na to má každý doktor jiný názor, jestli balit celé tělo nebo jenom končetiny, já jsem spíš pro ty končetiny, už se mi to osvědčilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí