Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To bude upal, když včera strávil 2. hod. na tom nejprudší sluníčku.
Myslím, že je to celkem fuk, ať je to úpal nebo zuby. Léčit ho budeš stejným způsobem - čípky, ochlazování, mazání dásniček (tím nic nezkazíš, ani kdyby to zuby nebyly.
Pokud je to úpal, máte do tří čtyř dnů pokoj.
Zuby můžou trvat delší dobu, ale určitě bych na ně nespoléhala - takže pokud by se do tří dnů stav prcka nezlepšil, šla bych s ním k doktorce.
Ahoj, já asi před týdnem řešila to stejné a taky jsem myslela, že zuby (úpal by mě nenapadl, ale asi je N. na to teplo extrémně citlivá) a byl to opravdu úpal. První dva dny byly nejhorší, pak už to ustupovalo a malá je zase ok.
Ahoj všem. Potřebuju poradit, jak u vás vypadalo prořezáváí zubů? a nebo měl někdo z vás úpal? Včera jsem dala bábě hlídat malýho, protože jsem potřebovala vařit, bohužel od 11 do 13h s ním byla v těch největších hycech na slunku aniž by mu dala dolů boudu na vyvětrání vzduchu a nebo, že by s ním byla střídavě ve stínu. Nenapadlo by mě, že je tak bl*á
, když vychovala 4 děti. Nicméně když jsem ho slyšela brečet už delší dobu vykašlala jsem se na vaření a šla pro něj. Mé zjištění bylo katastrofální..dítě rudý tváře..skleněný oči a od té doby měl horkou hlavu…o 8 hodin později měl teplotu 37,2 a ráno 39.Dávám mu čípky a pomáhají dočasně. Pije normálně i jí.
Četla jsem, že při úpalu jsou děti spavé s nechutenstvím. Tak nevím, jestli jsou to zuby nebo úpal. Už má 6. měsíců a čekáme první klifoně
prostě pořáááád řve a řve a má teplotu. Už jsem z toho unavenááá..co by to mohlo být?