Neštovice - kdy očkovat priorix?

17004
14.1.19 05:45

Nesla - brnkla bych dr., vysvetlila ji to a domluvila se na odklad o tech 14 dni.A ty jsi nevedela, ze kamaradky dite je ma, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
14.1.19 06:04

Určitě ne. Myslím, že inkubacní doba jsou 3tydny. Zrovna priorix je ošemetný a s neštovicemi kor. Odsunutím nic nezkazite, spíš naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.1.19 06:42

Také bych vyčkala a domluvila bych se s lékařem/lékařkou na odkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.1.19 06:45

Pockala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
14.1.19 06:58

Ježíšmarjá, tak to ani omylem. Jasný odklad. Jakékoli očkování a priorix tuplem. Zavolala bych a řekla, že se uvidíme za 3 týdny, když se nic nestane. :palec: Myslím, že jsme takhle taky něco odkládali, kvůli možné nákaze neštovicemi. Školková cedule, ne náš kamarád. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.19 07:37

@wespery tys nevěděla, že jsou u kamarádky neštovice? Jinak samozřejmě odklad, zvlášť u Priorixu. Ať tě fakt ani nenapadne nechat jí to naočkovat, mohla by mít slušný problém. Aniž bych chtěla strašit, neštovice umí být víc než jen běžná dětská nemoc. Takže žádné očkování k tomu, ještě Priorixem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
14.1.19 07:47

když to povíš doktorce, tak by to měla odložit automaticky ona. My takhle měli podezření na kontakt s příušnicema a sama doktorka nám řekla, že očkovat nebude, že počkáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.1.19 08:42

@terinka4444 ne to jsem nevěděla! Je to prťous a rostou mu zuby,takže teplotu jsme přikládaly tomu. Že mu den po naší návštěvě vyraší pupínky jsem opravdu netušila.
Díky holky, taky jsem to chtěla odložit, jen jsem si kvůli té inkubační době 2-3 týdny nebyla úplně jistá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
14.1.19 19:56

Rozhodně počkat, třeba měsíc, pro jistotu. Kdyby náhodou dostal neštovice, tak se říká, že po neštovicích neočkovat cca půl roku. Hodně oslabí imunitu. Oficiálně je daných pár týdnů, ale opatrní doktoři říkají půl roku až rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek