Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nesla - brnkla bych dr., vysvetlila ji to a domluvila se na odklad o tech 14 dni.A ty jsi nevedela, ze kamaradky dite je ma, nebo jak?
Určitě ne. Myslím, že inkubacní doba jsou 3tydny. Zrovna priorix je ošemetný a s neštovicemi kor. Odsunutím nic nezkazite, spíš naopak
Také bych vyčkala a domluvila bych se s lékařem/lékařkou na odkladu.
Ježíšmarjá, tak to ani omylem. Jasný odklad. Jakékoli očkování a priorix tuplem. Zavolala bych a řekla, že se uvidíme za 3 týdny, když se nic nestane.
Myslím, že jsme takhle taky něco odkládali, kvůli možné nákaze neštovicemi. Školková cedule, ne náš kamarád. ![]()
@wespery tys nevěděla, že jsou u kamarádky neštovice? Jinak samozřejmě odklad, zvlášť u Priorixu. Ať tě fakt ani nenapadne nechat jí to naočkovat, mohla by mít slušný problém. Aniž bych chtěla strašit, neštovice umí být víc než jen běžná dětská nemoc. Takže žádné očkování k tomu, ještě Priorixem.
když to povíš doktorce, tak by to měla odložit automaticky ona. My takhle měli podezření na kontakt s příušnicema a sama doktorka nám řekla, že očkovat nebude, že počkáme…
@terinka4444 ne to jsem nevěděla! Je to prťous a rostou mu zuby,takže teplotu jsme přikládaly tomu. Že mu den po naší návštěvě vyraší pupínky jsem opravdu netušila.
Díky holky, taky jsem to chtěla odložit, jen jsem si kvůli té inkubační době 2-3 týdny nebyla úplně jistá ![]()
Rozhodně počkat, třeba měsíc, pro jistotu. Kdyby náhodou dostal neštovice, tak se říká, že po neštovicích neočkovat cca půl roku. Hodně oslabí imunitu. Oficiálně je daných pár týdnů, ale opatrní doktoři říkají půl roku až rok.