Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, málý měl neštovice ve 3měs. chytil to také od staršího ale bylo to ok. Já myslím, že je nebezpečné to mít v očičkách, to se pak musí dát nějaká mast ale přesně nevím. No asi jsem moc nepomohla.
No, vypadá to ošklivě, a u těch očiček se mi to vůbec nelíbí, raději bych zítra zajela zítra k doktorce
, lepší zbytečně než pozdě
Mně se to nelibi, jela bych. S takhle malým špuntem jo. Možná zbytečně, ale jela bych.
Chudinka, musí to pro něj být strašné.
Dcera měla teda až v roce a měla je dost. Ale tohle se mi podle fotek moc nelíbí. K dr bych radsi zašla, přijde mi to na nekterych mistech zanicene.
Ať je malý brzy v poradku ![]()
A to si to tak malé mimco drbe?
Koupila bych hypermangan, udělala světle růžovou lázeň, mimino do ní jen namočila, hned bych vytáhla a velmi opatrně osušit tetraplenou. Žádný gel bych nemazala, nevím co dáváš, ale mohl pupínky jen zbytečně rozmočit. Dítě by mělo být ve volném bavlněném oblečení v suchu. Pokud nemá horečky, tak bych ten průběh brala ještě pořád jako lehký, u nás nesrazitelne čtyřicítky dva dny, řev, syn byl tedy o půl roku starší. A výsev pupínků po stovkách, skoro nebyla vidět normální kůže, všude pupínky.
@Helileli no, jako ten gel se mi zdá divný,, upravu infekční, takže bych jela hned na infekční
a pakk nám zakladatellko prosím napiš, jak jste dopadli
Příspěvek upraven 01.05.18 v 22:27
A teď mě napadlo, aby se to nějak nerozlízalo, asi bych mu raději dala slabé bavlněné rukavice, aby to nemohl tak drbat
![]()
Doktorka na pohotovosti i naše dr. Nám poradila gel na neštovice Virasoothe. Říkali že ho koupat nemám.. Tak proto se ptám, aby jsme něco nezanedbali ![]()
My měli neštovice před 6,5 lety kdy měl syn půl roku, používali jsme tano hermal a koupali v hypermanganu, klidně i 2× denně a sušili fénem. Ty koupele si užíval.
@Adinka1202 píše:
Doktorka na pohotovosti i naše dr. Nám poradila gel na neštovice Virasoothe. Říkali že ho koupat nemám.. Tak proto se ptám, aby jsme něco nezanedbali
Ono na neštovice se doporučuju mraky zaručených postupu, mně přišel nejlepší ten hypermangan. Nemá se koupat dlouho, aby se pupínky nerozmocily, ale jen dítě strčit do vany a opět vytáhnout. Ten hypermangan desinfikuje, pomáhá zaschnuti pupínků. Děti měly fakt stovky pupínků, nic se jim nepodebralo, ani jeden nemají ani jednu jizvičku.
@Helileli píše:
Ono na neštovice se doporučuju mraky zaručených postupu, mně přišel nejlepší ten hypermangan. Nemá se koupat dlouho, aby se pupínky nerozmocily, ale jen dítě strčit do vany a opět vytáhnout. Ten hypermangan desinfikuje, pomáhá zaschnuti pupínků. Děti měly fakt stovky pupínků, nic se jim nepodebralo, ani jeden nemají ani jednu jizvičku.
Dobře hypermangan zkusíme, jde mi hlavně o to jak to má hodně hnisajici a do krve, neskrabe si to..tak vůbec nevím jestli zajet radši na to infekční ![]()
@Adinka1202 píše:
Doktorka na pohotovosti i naše dr. Nám poradila gel na neštovice Virasoothe. Říkali že ho koupat nemám.. Tak proto se ptám, aby jsme něco nezanedbali
Virasoothe je chladivý, ale řekla bych, že hodně rozmočí. Já mazala Imazolem krém pastou a týden nekoupala. Chudinka, má to opravdu hodně ![]()
U nás koupel z hypermanganu a tanno hermal, malé bylo 11 měsíců a toto nám pomohlo.
Syn měl taky neštovice jako miminko, ale naštěstí s mírným průběhem. Nám poradila známá Octenilin wound gel. Není přímo na neštovice, ale neskutečně pomáhal. Je to dezinfekce na hojení ran. Používali jsme od prvních pupinku a pak se to takhle šíleně nerozlezlo. Podobné pupence měl nejstarší syn na místech kde jsme od začátku nemazali. Tak to zkuste. S doktorem neporadím, syn měl boláky i u očí a na pohotovosti mi po telefonu řekli že jezdit rozhodně nemáme
Zdravím,
v pondělí jsme byli u naší Dr. Říkala že to máme mazat gelem ale kdyby jsme spozorovali nějaké změny máme jet na infekční.. Dnes to začalo hodně hnisat a má to tak sedřene že je místy i krev.. Myslíte že je to normální průběh?
setkal se s tím prosím někdo? Přikládám fotografie. Předem děkuji za odpověďi 
V pátek chytil náš 4. Měsíční syn neštovice, chytil je od staršího brášky