Neštovice u 7měsíčního miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
228
16.4.13 21:59

Neštovice u 7 měsíčního miminka??

Maminky, mám dotaz, ségry 3,5 letá dcerka má neštovice, myslíte že bychom si to taky už mohli odbýt, našemu malému je 7 měsíců, není na to ještě moc malý? A nebude mít ode mě protilátky, když ho ještě kojím? Máte některá zkušenosti s průběhem neštovic u takhle malého děťátka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5552
16.4.13 22:03

Ahoj, dcera dostala neštovice od svého staršího bráchy, když jí bylo 6 měsíců, byla plně kojená. Pupínků měla pár na obličeji, ve vláskách, na bříšku a pod plenkama. Zvýšené teploty nebo horečky neměla vůbec. Takže celkově bych průběh zhodnotila jako lehký.
S některými dětmi ale neštovice zamávají. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
16.4.13 22:06

@korunkaa mu nás kluci měli neštovky loni, jeden 5letý a druhý 4-5měsíců, plně kojený. mladší to zvládal v pohodě, 1-2 dny byl trošku nevrlý, měl slabou teplotu a pak v pohodě, užíval si koupele v hypermanganové vodě :lol: jediné ale, co mi říkala doktorka, že nemusí mít 100%imunitu na neštovice, právě proto že byl plně kojený, je to tak 50/50 že si vytvořil protilátky. jo a neštovice rozhází imunitní systém i na půl roku - info od imunologa :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.4.13 22:09

Neštovice nejsou jen nějaká vyrážka, je to poměrně dost zatěžující onemocnění, u malých dětí můžou vzniknout snáz komplikace, osobně bych do toho teda nešla, ideální věk na neštovice je mezi 3 a 6lety, ale ani pak bych dítě nenakazila naschvál, průběh bude třeba zrovna komplikovaný a já bych si pak vyčítala, že je to kvůli mému rozhodnutí.
Někdy včera či předevčírem vyšel deníček právě o jednom takovém komplikovaném průběhu, při čtení vstávají vlasy na hlavě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.13 22:12
@Reee píše:
@korunkaa mu nás kluci měli neštovky loni, jeden 5letý a druhý 4-5měsíců, plně kojený. mladší to zvládal v pohodě, 1-2 dny byl trošku nevrlý, měl slabou teplotu a pak v pohodě, užíval si koupele v hypermanganové vodě :lol: jediné ale, co mi říkala doktorka, že nemusí mít 100%imunitu na neštovice, právě proto že byl plně kojený, je to tak 50/50 že si vytvořil protilátky. jo a neštovice rozhází imunitní systém i na půl roku - info od imunologa :x

takže to znamená, že by je mohl chytnout ještě znova, když by neměl 100% imunitu, no já ho teda ještě kojím, ale už jen max 3 - 4× za den. A jak jste to měli s tou imunitou?? Bylo to vážně poznat, kluci byli častěji nemocný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
16.4.13 22:14

Je malinký, nehroť to. neštovice nejsou jen pár pupínků. rozhodí to imunitu na dost dlouho, osobně znám i případ chlapečka, který skončil v nemocnici na neurologii a učil se znova chodit…
stále nechápu tu snahu mít dítě za každou cenu nemocné…

syn je teda chytil jako plně kojený v 6 měsících, pupínků měl fakt dost, horečky k tomu, zůstaly mu dvě jivy v obličeji. ani netuším kde k nim přišel, protože ve školce, kam jsme chodili pro starší, se objevily neštovice až později. takže to tipuju na mateřské centrum a nebo obchod…
a počítám, že před pubertou mu nechám zkontrolovat hladinu protilátek v krvi a případně ho ještě naočkuju. i tak jsem byla připravená očkovat, jen mě mlaďoch trošku předběhl :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2310
16.4.13 22:19

Nám neštovice přitáhla tehdy 6 letá dcerka, měla je úplně všude, trpěla hrozně a chytila to od ní tehdy 9 měsíční dcerka. Měla pár pupínků a vlastně jinak žádná reakce, bez teplot, bez nějakých projevů, jen byla tečkovaná tekutým pudrem :mrgreen: Pravda je, že po odeznění, asi jak byla oslabená, se jí udělaly asi na 4 místech fleky, vypadalo to jako živé maso, takže jsme dostali nějaké masti a potírali hypermanganem a pak už v pohodě. Ještě asi v 5 letech se jí vrátily neštovice ve formě pásového oparu na rameni ale ten neměl vůbec průběh jako klasický pásový opar, nijak to nemokvalo, nebolelo, pomohl Nurofen asi 10 dnů. Říká se, že když jsou neštovice prodělané takhle brzo a mírně, tak se takto vrací ale pak už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.13 22:21

@nozu já nechci aby byl malý za každou cenu nemocný, to určitě ne, ale já jen že by jsme chtěli druhé miminko a já bych byla jen nerada, aby to chytnul když bych byla těhotná, to by bylo nebezpečné, jak pro mě, tak i pro miminko, tak jsem si myslela, že by si to mohl odbýt už teď, když je ta příležitost, ale dostatečně jste mě přesvědčily že to nemám dělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
16.4.13 22:24

@korunkaa jo, tak s ohledem na další miminko to plně chápu. pro něj by to potenciálně mohlo být nebezpečné. ale fakt ještě počkej. uvidíš, že si je jednou odbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.13 22:26

@nozu dobrá, děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.4.13 22:30

@korunkaa ty jsi neštovice neprodělala, že se jich bojíš v těhotenství? Pokud ne, tak by ses mohla nechat naočkovat, sice žádné očkování není 100%, ale rozhodně by se tím snížila pravděpodobnost, že je případně chytneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
16.4.13 22:41

@korunkaa starší má oslabenou imunitu a další problémy, u něj je znát každá rýma, a mladší má nakročeno podobně i když ne v takové míře. A Ano na celkovém, zdravotním stavu to bylo takové 4 měsíce znát, častěji a rychleji se unavil mnohem víc odpočíval, nechtěl tolik jíst, prostě jako rekonvalescence ale 4měsíční!
jo a mimochdem jsem jeden z mála exemplářů kdo měl v dětství neštovky 2×! a kojená jsme nebyla! takže i prodělání neštovic nezaručí 100% ochranu!

jestli můžu radit, nenechávej schválně dítě nakazit, pokud je neprodělá sám od sebe nech v 10-12letech přeočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
16.4.13 22:46

Nečetla jsem celou diskuzi, ale zůstává mi rozum stát. Tak malé miminko nechat schválně nakazit, co když to neproběhne v pohodě. Neštovice nemusí vždycky proběhnout jako banální dětské onemocnení. Přečti si deníček co včera vyšel právě o neštovicích a následných komplikacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
16.4.13 23:24

Mala mela nestovice v 7M a jsem za to strasne vdecna! i nase doktorka byla rada ;)
pozn. pro ostatni maminky: nakazit schvalne jsme se nenechali
ale kdyby byla tato moznost treba u druheho ditete, sla bych do toho, takze za me, bezte se nakazit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
17.4.13 07:31

Malý, plně kojený je měl taky v 6ti měsících, několik pupínků měl opravdu škaredých a hlubokých, teď je mu rok a snad jizvičky nebudou tak strašné, jak se zprvu zdálo, no a chytil je v poradně. Starší je měli ve 3 a 6ti letech a nejhorší průběh měla tehdy 6ti letá dcera. Jinak synovec měl neštovice 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí