Neštovice v 1.trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
24.5.22 23:15

nestovice v 1.trimestru

Zdravim damy, jdu ubulena s dotazem.. s manzelem se snazime o miminko, ale dostala jsem nestovice., Jako dite jsem je nemela, ani moji sourozenci. Problem je, ze s velkou pravdepodobnosti uz je napeceno, ale mam strach, aby se plod udrzel, a kdyby at neni nejak postizeny. To je tak kdyz vam da kamaradka hlidat deti a pak jen rekne „tys nestovice mela, ze? “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
24.5.22 23:30

:pocitac: Takhle došel kreten s pasovym oparem ke mne a gratuloval mi k těhotenství.

Gynekolog poradi. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
24.5.22 23:58

@zabka90 Asi jsi už vyčetla, že plané neštovice jsou značným rizikem pro plod a mohou způsobit závažné deformace. Gynekolog ti určitě poradí, až se vyléčíš. Drž se a dej vědět, jak jsi dopadla!!!
Osobně doporučuji každému, kdo neštovice neprodělal v dětství, se raději nechat naočkovat. Neštovice u dospělého většinou nemají lehký průběh a pro těhotné nesou opravdu výrazné riziko :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
25.5.22 00:31
@zabka90 píše:
Zdravim damy, jdu ubulena s dotazem.. s manzelem se snazime o miminko, ale dostala jsem nestovice., Jako dite jsem je nemela, ani moji sourozenci. Problem je, ze s velkou pravdepodobnosti uz je napeceno, ale mam strach, aby se plod udrzel, a kdyby at neni nejak postizeny. To je tak kdyz vam da kamaradka hlidat deti a pak jen rekne "tys nestovice mela, ze? "

To je blbý, ale zas 95% lidí je mělo, tak by mě ani nenapadlo předpokládat, že někdo, kdo se nabízí k hlídání, je neměl. :nevim: Mám jednu kamarádku, co je neměla a všude to hlásí s tím, že děti ať se k ní vůbec nepřibližují. :D

Jinak uvidíš, třeba se nic nestane. A i kdyby, zas je výhoda, že jsi na úplném začátku, takže pokud by přecijen byl problém, asi se neuchytí a tím to skončí. Sice to je smutné, ale lepší varianta než mít pak hluché a slepé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8634
25.5.22 06:45

Taky jsem to řešila. Doktorka se vyjadrila tak, že nezbývá než doufat, že nepotratim. A pokud ne, tak opět doufat, že plod bude zdravý, šance prý nic moc. Zakončila to větou, že však. kdyztak půjdu na potrat, no… jsem myslela, že ji v tu chvíli jednu vlepim, tolik empatie, fakt… hodně štěstí přeju, nic moc jiného se teď udělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
25.5.22 07:06

@zabka90 hele je to blbý, ale nezbývá než doufat. Jediná útěcha je, že jsi úplně v začátku, kdyby to odešlo, tak to skoro ani nepoznáš. Takhle v tom začátku jsou neštovice fakt průšvih no. Zašla bych co nejdřív k Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5647
25.5.22 07:11

@zabka90 To je od kamarádky fakt hezký. :zed: No, lidi jsou nezodpovědní. :? Nicméně, jsi si jistá, že jsi těhotná? Vyšel ti pozitivní test nebo máš jen pocit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
25.5.22 07:42
@Tomie píše:
To je blbý, ale zas 95% lidí je mělo, tak by mě ani nenapadlo předpokládat, že někdo, kdo se nabízí k hlídání, je neměl. :nevim: Mám jednu kamarádku, co je neměla a všude to hlásí s tím, že děti ať se k ní vůbec nepřibližují. :DJinak uvidíš, třeba se nic nestane. A i kdyby, zas je výhoda, že jsi na úplném začátku, takže pokud by přecijen byl problém, asi se neuchytí a tím to skončí. Sice to je smutné, ale lepší varianta než mít pak hluché a slepé dítě.

@Tomie myslím,že hluchota a slepota je nejmenší problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
25.5.22 07:45

@zabka90 také mam strach, ted z těch opicich. Normálně bych neresila, ale v těhotenství to fakt řešit nechci. Dejte vědět, jak jste dopadla ,i.kdyz to Vam teď nikdo stejne nerekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
25.5.22 07:55

Ahoj, já jsem prodělala neštovice v 5.mesici těhotenství. Měla jsem pupínky jen na břiše a zvýšenou teplotu. Jinak nic dramatického. Více mě hlídali, což znamenalo důkladný screening. Nakonec všechno dobře dopadlo. Máme zdravou holčičku. V 1.trimestru dostat neštovice je velké riziko. Konzultuj to se svým gynekologem ten ti k tomu poví nejvíc. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.5.22 08:01

Kamaradka je mela v prvnim trimestru a nahnali ji na potrat. Je tam obrovske riziko poskozeni plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
25.5.22 08:04

@VitaminC docela radikalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8634
25.5.22 08:17

Já ještě doporučím, aby sis nechala u obvodniho doktora nabrat protilátky. Mně mamka cely život tvrdila, že jsem neštovice nikdy neměla. Jak jsem je brachum mazala, vodili mě na návštěvy k nemocným, důkladně pořád prohlíželi a nikdy nic.. No a když jsem to řešila v 8tt, šla jsem na protilátky a mám je. Takže jsem ty neštovice mít musela. Třeba jen jeden pupinek, kterej mamka neobjevila. Kdo ví. Zkus to taky a uvidíš, preju, abys dopadla stejně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68892
25.5.22 08:21

Kamarádka drsná. Já teda hlásila, i když bylo dítě v inkubační době.
Ty tedy ty neštovice definitivně máš a k tomu pozitivní těhotenský test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
25.5.22 08:49

První zásadní info je, zda jsi opravdu těhotná. Pokud ano, kontaktuj okamžitě svého gynekologa nebo přímo virologii… je tu možnost podání hyperimunního imunoglobulinu, ale musí se aplikovat do 72-96 hodin! A pokud už neštovice opravdu máš, pak je možný nasadit acyclovir, ale není to 100% ochrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí