Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Tomie píše:
To je blbý, ale zas 95% lidí je mělo, tak by mě ani nenapadlo předpokládat, že někdo, kdo se nabízí k hlídání, je neměl. :nevim: Mám jednu kamarádku, co je neměla a všude to hlásí s tím, že děti ať se k ní vůbec nepřibližují.Jinak uvidíš, třeba se nic nestane. A i kdyby, zas je výhoda, že jsi na úplném začátku, takže pokud by přecijen byl problém, asi se neuchytí a tím to skončí. Sice to je smutné, ale lepší varianta než mít pak hluché a slepé dítě.
Mě by zas nenapadlo, že mi někdo bude nabízet ke hlídání děti s neštovicemi!
A to, že je někdo už měl neznamená, že mu setkání s nimi nezpůsobí problémy. On takový pásový opar taky není nic moc!
Test je pozitivni a pupinky mam na hlave brichu a prave ruce. Ono je to horsi v tom ze ta kamaradka je zdravotni sestra. Kdyz mela s jejim pritelem covid taky si litali po meste… co na to rict? neuvedomuji si co zpusobuji. Vecer jsem mela 40 horecky a uz jsem si rikala ze pro mne jde zubata. nic oc by clovek stal…
Tak hned volej doktorovi. V prvé řadě gynekologii, možná i na infekčním by mohli vědět.
@Kriss Tina píše:
@zabka90 hele je to blbý, ale nezbývá než doufat. Jediná útěcha je, že jsi úplně v začátku, kdyby to odešlo, tak to skoro ani nepoznáš. Takhle v tom začátku jsou neštovice fakt průšvih no. Zašla bych co nejdřív k Dr.
S neštovicema nemůže běžet do gyn. ordinace
Musí počkat, až nemoc odezní a až již nebude infekční. Prostě dodržet karanténu, jinak těžce ohrozí mnoho dalších.
@Sunlight515 píše:
S neštovicema nemůže běžet do gyn. ordinaceMusí počkat, až nemoc odezní a až již nebude infekční. Prostě dodržet karanténu, jinak těžce ohrozí mnoho dalších.
A já píšu ať běží na gyndu? Může se spojit s praktikem, nechat si nabrat protilátky, myslím že se i dá píchnout nějaká protilátka (nevím přesně název, ale taky sem to v těhotenství řešila a praktická mi říkala, že kdybych je náhodou chytla, ať se okamžitě ozvu).
@zabka90 píše:
Test je pozitivni a pupinky mam na hlave brichu a prave ruce. Ono je to horsi v tom ze ta kamaradka je zdravotni sestra. Kdyz mela s jejim pritelem covid taky si litali po meste… co na to rict? neuvedomuji si co zpusobuji. Vecer jsem mela 40 horecky a uz jsem si rikala ze pro mne jde zubata. nic oc by clovek stal…
Tvá kámoška je blbá pi-a nic víc nejde napsat a za to její chování by zasloužila pár přes drz-u na takový mám neskutečnou alergii…ty si obvolej gyndu, infekční, obvodak a jednej…na nic bych nečekala
@zabka90 píše:
Jak jsme psala už dříve, kontaktuj svého lékaře nebo virologa. Možná bude ještě možné nasadit acyclovir. Ale čím dřívější podání tím líp.
Horečku intenzivně srážej pouze paralenem.
@zabka90
Zavolej na infekční a řekni jim co a jak…taky jsem byla v těhotenství
To je mi moc líto
Na druhou stranu tyhle rané ztráty jsou víc než časté a příroda vyřešila to dilema, co teď dál. Přeju, ať další šance přijde brzy a tentokrát už bez komplikací! A kamarádce bych to klidně vpálila do očí, třeba by se chytla za nos a nikdy v životě už ji nic takovýho ani nenapadlo.