Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mladej je pres mesic po nestovicich. Pac u myti rve, ma pudr ve vlasech na strupech porad. Dr. mi rekla, ze infekcnost je max sedm dni po vysevu. To byl jeste pod pudrem cely. A kdyby nemel hodne tezky prubeh, je venku taky. Mne sem jezdi tesco, ale o dva km dal uz nejezdi nic. Resila bych to v nouzi stejne. Jist bohuzel musime vsichni.
@Kriss Tina protože nám to řekla doktorka, že tam měla před chvílí holčičku s neštovicema, že to určitě chytne naše taky.
V čekárně nikdo jiný nebyl, šli jsme na očkování. Dcera byla malinka a Dr. Nam to řekla až po naočkovani.
(už k ní nechodíme)
No ale hlavně ta pravděpodobnost je naprosto minimální když už je zakladatelka měla. At už je nebo není to dítě infekční. Znáte někoho kdo měl neštovice dvakrát?
U nas ve skolce byly ted. Chytil je syn a jeste jedna holcicka. Zbytek nic. A to si hraji vsichni dost spolu. Je to mala skolka. Takze to muzete chytit v cekarne, ale po celodennim kontaktu klidne taky ne. Ti, co maji nestovice podruhe, tak ac nikoho takoveho neznam, tak pry to muze byt u kojencu, co to prodelali a byli chraneni protilatlami z placenty a jeste kojeni a meli treba dva pupinky. Tak tam se mozna nevytvorily dostatecne protilatky.
@ka2ka píše:čekala sem, kdo tohle vytasí
a pro zajímavost jak by jsi nakupovala, pokud by jsi byla matka samoživitelka, která nemá rodinu za zadkem a rozvážka jídla u vás neexistuje ?
Já nevim, no, já tyhle věci ctím, nejen kvůli zdraví okolí, ale i kvůli zdraví toho nemocného dítěte. Taky sem nebyla odvázaná, že sme na konci školního roku seděli tři týdny doma, nemohli jet na několik grilovaček a rodinné akce, ale seděli sme a přežili to…
@Mar__tanka1983 píše: čekala sem, kdo tohle vytasíčekala jsem kdo tohle napíše jsem fakt divná dítě bych doma samotný nenechala
Za prvé kamarádky, za druhé na malý vsi klidně i sousedky, a když už bych teda brala malýho s sebou do obchodu, tak bych ho tam nenechala bezprizorně lítat kolem ostatních nakupujících a maminek s kočárkama, ale pěkně za ruku, rychle nakoupit to nejdůležitější a domů
A dítko okolo třeba pěti let bych klidně nechala doma půl hodiny samotnýho, než bych vlítla k místním vietnamcům…Já nevim, no, já tyhle věci ctím, nejen kvůli zdraví okolí, ale i kvůli zdraví toho nemocného dítěte. Taky sem nebyla odvázaná, že sme na konci školního roku seděli tři týdny doma, nemohli jet na několik grilovaček a rodinné akce, ale seděli sme a přežili to…
Jedna z práce měla neštovice jako dítě i jako dospělá.
Tak samoživitelka v tom obchoďáku asi nebyla..stál tam s nima ještě chlap.
@pocker píše:
Jedna z práce měla neštovice jako dítě i jako dospělá.
Tak samoživitelka v tom obchoďáku asi nebyla..stál tam s nima ještě chlap.
pane bože tak už asi nebylo nakažlivé..
a když ti to tak vadilo mohla ses zeptat..já chodila s dětma taky ven když měli neštovice - už nenakažlivé a bez teplot…na dětské hřiště, atd..když měl někdo problém otevřel…hu-pusu.. ![]()
tak asi už nebyl infekční ne
moje děcka měli pupínky skoro 3 týdny a už s nima chodili i do školky..ono to trvá dlouho než se odloupnou..ale infekční už není..