Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, s přítelem se dost rozcházíme ve výběru jména pro klukaoba tedy chceme trochu netradiční jméno, a po dlooouhé době jsme teda shodli na jménech Theo, Noah, Liam. Všechny jména se mi líbí v tomto znění ale tak nějak mi nejde do pusy zkracování a zdrobněliny těchto jmen. A tak se na vás obracím, pokud některé z těchto jmen máte doma nebo v okolí, jak malému říkáte?
A možná mě i zajímá názor které z těchto jmen by jsme volila vy sama? Děkuji a hezký den
známí oslovují Liamku. Znám Theodory, ve škole říkají jen Theo, doma Theodorku. nebo Teo
My mame Kevina☺️ rikame Kevinku, Kevísku Keve ☺️
Druhy kdyz by byl kluk bude Denis…at to mame kompletni😂Kevin sam doma a Denis postrach ulice😂 😂 😂
Jinak bych volila Liama☺️
Je to krasny jmeno, zdrobnělině Liamku☺️
Nechci ti brát iluze, ale T(h)eo je teď poměrně oblíbené s dávané jméno, takže jestli chceš méně obvyklé, tak tohle bych asi vypustila.
Theo nebo Teodor
, hezké. Mi se strašně líbí Alvin a Raoul.
Od mala zbožňuji našeho prvorepublikového herce Raoula Schránila. To mi aj mrzí, že jsem si Raula neprosadila, že bude druhé jméno.
@DandátkoP příjmení Petřík, neřekla bych že je to k tomu úplně mimo nebo jo? Ješte teda nevíme co to bude. Ale u holky teda chceme Ellu a přítel navrhoval ji případně zkrátit jméno na Ella Petřík místo -ová. Ale mě se to teda nezdá krátit v Česku jména ![]()
Příspěvek upraven 24.03.23 v 18:26
@Nico12 píše:
@DandátkoP příjmení Petřík, neřekla bych že je to k tomu úplně mimo nebo jo? Ješte teda nevíme co to bude. Ale u holky teda chceme Ellu a přítel navrhoval ji případně zkrátit jméno na Ella Petřík místo -ová. Ale mě se to teda nezdá krátit v Česku jména
Znám Samuel Petřík. Vozila jsem ho v kočáru. Už je to dospělý mladý muž.
Myslím, že tahle jména už nejsou netradiční.
Netradiční je třeba Bořivoj, Leopold nebo nevím Klement, Gustav
Ta z výběru jsou už běžná a hlavně teda teď Theo theoš, Todor… Nicméně mi žních přijde nejhezčí
@Nico12 píše:
@DandátkoP příjmení Petřík, neřekla bych že je to k tomu úplně mimo nebo jo? Ješte teda nevíme co to bude. Ale u holky teda chceme Ellu a přítel navrhoval ji případně zkrátit jméno na Ella Petřík místo -ová. Ale mě se to teda nezdá krátit v Česku jménaPříspěvek upraven 24.03.23 v 18:26
Theo Petřík, Liam Petřík, Ella Petřík,… No ta kombinace cizího jména a českého příjmení je teda pecka
. Já téhle snaze o originalitu a světovost fakt nerozumím. A teda už vůbec nechápu proč dá někdo cizí jméno a pak k němu na sílu tvoří české patvary jako přezdívky. Dejte Theodora, říkejte mu maximálně Theo. Nebude nijak neobvyklý, protože jich je hodně, ale aspoň to není jak pěst na oko. A v případě, že bude holka bude mít stejně totálně tuctové jméno Ella, takže je nějaká neobvyklost asi jedno.
Theo v různých podobách se docela dává. Dcera měla ve školce a byl to prostě Theo. Žádná zdrobnelina se nepoužívala.
@Anonymní píše:
Myslím, že tahle jména už nejsou netradiční.
Netradiční je třeba Bořivoj, Leopold nebo nevím Klement, GustavTa z výběru jsou už běžná a hlavně teda teď Theo theoš, Todor… Nicméně mi žních přijde nejhezčí
Mě překvapilo, že jsem potkala dva malé Prokopy a Přemka. To jsou hezká jména a mezi Samueli, Jakuby, Štěpány, Šimony, Tobiáši, Matyáši a jinými -áši jsou originální.
Věnceslav, Hyacint, Čeněk, Rostislav, Bronislav, Konstantin, Metoděj, Oskar…
takový hezký jména…nakonec máme teda holku, ale prosazovala jsem Rosťu a Kosťu
Příspěvek upraven 24.03.23 v 19:18
Ahoj, s přítelem se dost rozcházíme ve výběru jména pro kluka
oba tedy chceme trochu netradiční jméno, a po dlooouhé době jsme teda shodli na jménech Theo, Noah, Liam. Všechny jména se mi líbí v tomto znění ale tak nějak mi nejde do pusy zkracování a zdrobněliny těchto jmen. A tak se na vás obracím, pokud některé z těchto jmen máte doma nebo v okolí, jak malému říkáte?
A možná mě i zajímá názor které z těchto jmen by jsme volila vy sama? Děkuji a hezký den