Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No spíš v takovej vlnách. PO píchnutí ouška hodně, apk to utávalo a pak zase píchnití a nové čištění. Hnis jí i odsávají za pomocí odsávačky na ORL. Malá má pseudomii ![]()
@JayLee doktorka mluvila o vyndání mandle, ale syn je maličký, dělá se to prý od dvou let
Prosli jsme si kolotocem atb a pichani v lednu. Na pohotovosti jsme byli vic nez doma. Nakonec nam pomohlo petkrat denne usi vyplachovat hermankem. Nalit do ouska nechat dve az tri minuty pusobit a nechat volne vytect, po tydnu byl klid.
Ahoj maminky jdu si pro radu. Syn má 13 měsíců a včera na večer před koupáním strašně z ničeho nic asi hodinu plakal. Mysleli jsme si že je to bříško, ale dnes jsem si všimla, že má v oušku jakoby hodně velký nános jakoby hnisu, ale nevím jestli to byl hnis. Prostě to vypadalo jako bych mu vůbec nečistila uši a měl to všude kolem otvoru zanesené žlutohnědý mázek. Na ucho si nesahal a dnes je bez problému i noc byla klidná. Je možné, že má zánět středního ucha? Všimla jsem si toho teď a dr. už tam není. Děkuji ![]()
Ano, je možné, že má zánět, a už mu to prasklo. Přesto bych jela to ještě zkontrolovat na ORL, může mít chycené i druhé ucho.
@Ivulka88 je možné, že mu už bubínek samovolně praskl. Tak to bylo u syna v podobném věku. Taky si na ucho nesahal. Jen plakal, pak ucho prasklo a pláč přestal. Doktor ti v tom moc neporadí, to je na ORL. Hlavně tam může zánět zůstat a opakovat se. Synovi prasklo a za 2 dny mu ucho museli píchnout a to už mu dali atb. Případně může být chycené i druhé ucho.
@Helen78 @Billi Syn má právě už 3 týdny rýmu. Dostal ATB Pamicon do nosu, ale po třech dnech opět zelená rýma. Mám strach, aby to nebyl Pneumokok. ![]()
@Ivulka88 pokud už má tak dlouho rýmu, tak bych jela na ORL. Tam se podívají do ucha a případně nasadí atb.
Jeďte zítra ráno na ORL, nemusíte mít žádné doporučení nebo taky v nemocnici je ORL pohotovost. Je možné, že ho to prasklé ucho začne ještě zlobit, syn to tak jednou měl. Někdy je taky nutné nasadit antibiotika.
Jedte na orl. Jestli pamycom nepomohl, tak je navsteva opravdu na miste. Muze mit uz chycene druhe ucho. Daji vam atb.
Hnis poznáš, to teče, jestli to bylo žlutohnede byl to prostě maz… hnis je spíš žlutozelený… udělá to takovou hnusnou krustu… a blbě se to sundavá
Určitě orl, nejlépe co nejdříve, a prasklé ouško by se mělo proplachovat borovou vodou, aby to ten hnis nezalepil a neudělalo to paseku, klidně dejte i nurofen.
@iiiv nám všude naopak říkají, ať nic nekapeme. Občas dostane tedy kapky s atb, ale borovou vodu nám nedoporučili nikdy a nikde. Jednou jsem se i ptala a doktorka říkala, že ne ![]()