Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@iiiv my nikdy. 7× pícháno a 2× prasklo samo. Vystřídané 4 různé ORL a nikde o tom nepadla ani zmínka. ![]()
@Billi píše:
@iiiv nám všude naopak říkají, ať nic nekapeme. Občas dostane tedy kapky s atb, ale borovou vodu nám nedoporučili nikdy a nikde. Jednou jsem se i ptala a doktorka říkala, že ne
Nam taky vzdy davali vyplach borovou vodou po pichani, uz to na orl v detske nemocnici rovnou kopiruji do lekarske zpravy. Do strikacky a vyplachovat.
@Tarinka u nás to ani nepíšou do zprávy. Za poslední rok 9× na orl se zánětem a vidělo ho tak 5 různých ORL doktorů (na 4 pracovištích) a ani jednou to nepadlo. Dokonce jsem se i ptala a řekli mi, že už se to nedělá
Jedna doktorka mi řekla, že když z toho budu mít dobrý pocit, tak můžu.
@iiiv @teepe @Verun83 @Helen78 @Tichošlápek @Billi Holky byli jsme na orl a opravdu má zánět středního ucha. Jedno ucho mu včera večer prasklo a druhé také nevypadá dobře. Dostal ATB a něco do nosa teď dostal ještě nurofen od bolesti je po jídle a asi půjde spinkat. Vůbec to včera nevypadalo na ucho ani si za něj nechytal. Kdybych jenom tušila jeli bychom na pohotovost už včera večer. Musel chudáček trpět. ![]()
@Billi @iiiv @Billi @Tarinka Jinak nám dr. řekl že se do ucha nesmí dostat žádná voda. Takže maximálně kdyby mu vytíkal ten hnis, tak jsme dostali nějakou vodičku na vytírání ucha. Ale přímo do vnitř se nesmí nic dostat. ![]()
@Ivulka88 tím se netrap, hlavně, ze uz dostane správné léky a uleví se mu.
@Ivulka88 někdy to prostě nepoznáš. Netrap se, udělala jsi maximum. U našeho tak probíhal ten první. Nic jsme na něm nepoznali, až mu ruplo ucho.
Teď už si dává pozor, protože se bojí, že pojedeme na píchání.
Ať je brzy lépe.
@Ivulka88 píše:
@iiiv @teepe @Verun83 @Helen78 @Tichošlápek @Billi Holky byli jsme na orl a opravdu má zánět středního ucha. Jedno ucho mu včera večer prasklo a druhé také nevypadá dobře. Dostal ATB a něco do nosa teď dostal ještě nurofen od bolesti je po jídle a asi půjde spinkat. Vůbec to včera nevypadalo na ucho ani si za něj nechytal. Kdybych jenom tušila jeli bychom na pohotovost už včera večer. Musel chudáček trpět.
Klid, deti nekdy proste nic nereknou. Ja takhle zanet nepoznala 3×, syn ho dokonce jednou prechodil, ucho se samo zahojilo. U dr jsme byli s mladsi a zkontroloval i jeho a pry to bylo uz skoro samo zhojene.
@Ivulka88 Nevyčítej si to, v tomhle věku měl prostřední syn poprvé píchané uši a já to taky nepoznala. Jen byl plačtivý a protivný, byli jsme i u dětské doktorky, jestli to nemůže být ucho, ale říkala mi, že by si na něj určitě šahal nebo nějak reagoval, kdybych mu na něj šáhla já, a on nic a nakonec ráno ORL a píchali mu obě. Už budeš příště vidět, i když samozřejmě nejlepší by bylo, aby žádné příště nepřišlo.
Holky je normální, aby při tom co bere od čtvrtka ATB mu začaly ještě horečky? Má 38,1. Já Tomu vůbec nerozumím, přece ATB by měli všechny záněty v těle léčit. Už jsem z toho zoufalá. ![]()
@iiiv tak dneska poprvé doporučil doktor po píchnutí ucha borovou vodu.
@iiiv nám všude naopak říkají, ať nic nekapeme. Občas dostane tedy kapky s atb, ale borovou vodu nám nedoporučili nikdy a nikde. Jednou jsem se i ptala a doktorka říkala, že ne