Neumí nic :(

Anonymní
2.10.16 09:53

neumí nic :(

Ahoj, mám problém se svým chlapečkem, má rok a neumí opravdu nic :( motoricky je snad v pořádku, od 11. měsíců chodí okolo nábytku ale všimla jsem si že jemná motorika taky pokulhává, bere věci celou dlaní, ne do špetky ale co mi nejvíc dělá trápení je ta mentální stránka, neudělá pacipaci, papa, jak si veliký, indiána, neumí zvířátka, na nic neukazuje, nestaví kostky prostě nic, dost si teda povídá ale takové ty miminkovské nesmysly mamama, tattata, bababab. připadá mi tak na 8. měsíců. myslíte si že to ještě dožene nebo máme nějaký problém?
prosím o anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1827
2.10.16 09:56
@Anonymní píše:
Ahoj, mám problém se svým chlapečkem, má rok a neumí opravdu nic :( motoricky je snad v pořádku, od 11. měsíců chodí okolo nábytku ale všimla jsem si že jemná motorika taky pokulhává, bere věci celou dlaní, ne do špetky ale co mi nejvíc dělá trápení je ta mentální stránka, neudělá pacipaci, papa, jak si veliký, indiána, neumí zvířátka, na nic neukazuje, nestaví kostky prostě nic, dost si teda povídá ale takové ty miminkovské nesmysly mamama, tattata, bababab. připadá mi tak na 8. měsíců. myslíte si že to ještě dožene nebo máme nějaký problém?
prosím o anonym

Neboj, ještě to dožene. Musíš se mu hodně věnovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.10.16 09:59

Normální dítě. Mladší byl to samé, jen teda v roce by jen ležící, chodit začal po roce a půl a mluvit až ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.10.16 10:03

Hele…neporovnávej se sousedovic Pepíkem…NIKDY!! Pokud pediatra nic nenašla, je v normě. Moje dcera v ROCE!!! pouze LEŽELA…o plazení, chození jsem si mohla nechat zdát…líné dítě, neurologicky byla ok. Chodit začala ve 14 měsících a to jsem jí „donutila“… :roll: Vše pak rychle dohnala. Dej mu čas…povídej, ukazuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.10.16 10:03
@Anonymní píše:
prosím o anonym

Tvé dítě je v pořádku a že není dle šablony ostatních alá: udělej pacipaci paci pacičky a jáááááááák jsi velikýýýý, no jáááák?, tak to neznamená, že je s ním něco jinak.
Já první učila dle šablony, jak to má asi být a teď druhé dítě učím přirozeně. Však to všechno bude umět :)
A jednoho dne třeba řekneš: prosímtě můžeš být už na chvíli ticho!? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
2.10.16 10:04

Neboj, urcite to dozene, maly teda ukazoval celkem brzo, uz v 10mes, ale pacipaci, papa, pusu, jak je velikej atd zacal az ted nedavno, kdyz je v detskem kolektivu cca ve 14mes…bud rada, ze je sikovnej na hrubou motoriku, my jsme pomalejsi v ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
2.10.16 10:07

Ty chceš, aby v 12m stavěl kostky? Jako fakt? V tomhle věku je spíš rozhází.

A jak často si s ním ukazuješ jak je velký apod.? Moje dcera třeba tohle vůbec neuměla, protože mně přišlo praštěné, aby rukama ukazovala jak je velká. Nepřišlo mi důležité, aby uměla pacipaci.

Neumí zvířátka je myšleno jak? Aktuálně 14m reaguje akorát tak na psa a říká něco podobného baf baf, jinak nezájem, natož aby nějaké zvíře dokázal určit a nemyslím si, že by s ním něco bylo.

Máš první dítě nebo srovnáváš se starším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.10.16 10:07

Na dělání zvířátek má ještě čas. Klasické ukazování taky může přijít s menším zpožděním (do roka a čtvrt?). Některé děti takové ty opičárny typu jak jsi veliký nebo paci paci prostě neberou.
S čím si hraje? Dítě nemusí nutně bavit stavit kostky, ale třeba jezdí s autíčkem, dává věci do misky, posílá si s tebou míček, chápe princip vkládačky (i když nepřiřazuje správně tvary)? Co hra na bafání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.10.16 10:10

No prave v tom bude asi ten problem. Mam starsiho a ten byl tabulkovy. Neucila jsem ho nic, vse prislo samo tak jsem ted vic plasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30907
2.10.16 10:14

Moje dcera vsechny tyhle opicinky taky odmitala. Minimalne do roka byla i motoricky pozadu. Mluvit teda zacala tesne po roce a pak uz to najednou jelo. Vse dohnala a nakonec predehnala. Ted je z ni prudce inteligentni 4leta bytost. Staveni kostek netusim, kdy zaclo, ale zijem v cizine a tady z toho deti „zkousi“ az na dvoulete prohlidce. Syn byl sikovnejsi, asi pro to, ze na nej ty opiciny delala jeho milovana starsi sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.10.16 10:18
@markizka píše:
No prave v tom bude asi ten problem. Mam starsiho a ten byl tabulkovy. Neucila jsem ho nic, vse prislo samo tak jsem ted vic plasim

A co s dítětem děláš? Jako ono samo nepřijde na to, že má něco dělat, pokud mu to někdo neukáže. Dítě se učí nápodobou.
Na druhou stranu některému dítěti stačí danou věc ukázat jednou a začne ji dělat, protože ho to baví. jinému dítěti to můžeš ukazovat třičtvrtě roku, než se chytne. A nebo se nechytne vůbec, protože ho to nezajímá.
Dceři jsem ukázala dvakrát „Kutálí se brambora“ a při třetím pokusu už si zakrývala oči, ukazovala nahoru, a dělala na konci bramborák. To jí byl sotva rok. A u toho zůstalo - je jí rok a půl a nemá potřebu ukazovat ten zbytek, baví ji jen ty tři části. Synovi to trvalo skoro rok, než poprvé na bramboru něco ukázal. Prostě ho to nezajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.16 10:30

No prave ukazuju do zblbnuti, stekam, bucim, mnoukam ale ho nic nezajima… co ho bavi nejvic je delat bordel, stokrat za den davam hrnecky a talirky do detske kuchynky a on to zase rozkramuje, vyhazuje supliky atd, s hrackama si nehraje jen si je prohlizi a strka do pusy. Je na me strasne zavisly a ma rad deti

• Citovat
  • Upravit
213
2.10.16 10:31

@Svistice kutali se brambora vubec neznam.to je nejaka rikanka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.10.16 10:33
@Anonymní píše:
prosím o anonym

A už nikdy neříkej, že tvé dítě neumí nic. Umí, už jen to, že je :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
2.10.16 10:33

Presne tak. Mame taky peknou „opicku“. Staci jednou max. dvakrat neco ukazat a uz musi sama, sama sama:-)))) A ted v 18m i sama najednou zacla doma chodit na nocnik - 50 na 50, nekdy uplne sama, nekdy ji radeji pripomenu zda nechce curat, a nekdy i samozrejme nehoda (ale jedna dve za den).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML