Občasné jesle v 1 roce

183
30.9.16 13:40

Obcasne jesle v 1 roce

Mam rocni ditko, ma rado deti a jsou u nas jesle pro i obcasny pobyt. Davate nekdo takto deti? Ze si zatim treba vyridite co potrebujete? Nebo udelate doma potrebne veci? Jsou deti spokojene? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
30.9.16 13:43

Ne
u nas jedině soukromé jesle a ty jsou drahé, státní máme taky ale ty jsou natřískané a neberou nové děti ani občasné..
s ročním si vše vyřídím sama, k lékaři beru sebou, nakoupím atd.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
30.9.16 13:47

@EmmaSwan I v takových jeslích dítě potřebuje adaptaci. Není to o tom, že zítra potřebuješ k doktorovi, tak dáš dítě na 2 hodiny na hlídání cizím lidem do neznámého prostředí.
Takže bych zapřemýšlela tímto směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.9.16 13:48

Za sebe bych tohle řešení nevolila. Do kolektivu bych chodila s dítětem. Vyřídit se většinou dalo taky vše s dítětem- zlatej kočár. Ty jesle bych opravdu využila, pokud bych potřebovala něco důležitého a nešlo by to s ním, ale bála bych se, že to probrečí. Ale já tu možnost neměla a dalo se to. Hlídací babičky jsem taky neměla. Hlídací centrum jsem využívala od 2,5 let - defacto soukromou školku pro to, že jsem ho tam zaučovala, před odchodem do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
30.9.16 13:49

Zkusila bych to, za to nic nedáš, ale dítě začíná sociální vazby navazovat až po 2. roce. Do té doby si děti hrají ne spolu, ale vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.9.16 13:50

Nějaká známá s dítětem by nebyla? Že byste si pomáhaly při zařizování? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
30.9.16 14:40
@JayLee píše:
u nas jsou statni jesle uz od pul roka veku prcka a od 1,5 roku mi chodili obe dve deti do jeslí ;) spokojeny byly moc malej teda stále :pankac: :pankac: :pankac: nikdy jsem s sebou nebrala zadny dite na urady nebo na to kam jsem co potrebovala vyridit nebo si udelat cas sama na sebe ;) to je pak o nicem ;)

89 783 prispevku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.9.16 14:51

@EmmaSwan Staršího jsem dávala od 16 měsíců jednou týdně, právě na vyřízení pochůzek, lékařů apod. Mladšího od 8 měsíců (jsou tam společně se starším) také jednou týdně na dopoledne. Oba to táhne k dětem, kolektivy odjakživa vyhledávají. Jsou tam spokojenější, než kdyby mě doprovázeli po městě. Jako vydrží to, když je to nutné, ale příjemné jim to není. V jesličkách jsme měli 5 hodin na zvykání - no vůbec jsem je nevyužila, vždy jsem po půl hodine odešla, protože jsem tam byla jak páté kolo u vozu, děti si mě vůbec nevšímaly.
Být tebou, řídila bych se dítětem, určitě bych to zkusila a pokud by se mu tam líbilo a neplakal by, tak bych s klidným svědomím dávala v nějaké rozumné míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.9.16 14:51
@JayLee píše:
a? :think: :nevim:

asi že máš čas, když máš děcka v jeslích:o) :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15217
30.9.16 15:03

@EmmaSwan Ne nedávala jsem děti v roce do jeslí, byly závislý kojomamánkové :lol: Osobně si myslím, že v roce pro dítě nejsou jesle žádný přínos ;) Vyřídit si dokážu vše i s dítětem, případně se postará muž, nebo babička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
30.9.16 15:06
@JayLee píše:
malou mam ve skole v druzine vyzvedava babicka jj na 4 pro nej jdu a pak ho predam taky babicce - jsem ještě v praci ;) a toho casu mam dost nejen na em pravda ;)

A tobě to vyhovuje mít děti celý den pryč, jesle, družina, pak ještě u babičky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
30.9.16 17:34

Nejde mi o hlidani, ale spis o ty deti, ze si vyhraje a taky bude obcas v jinem prostredi a beze me. Kamaradka, babicka,… Tam nejsou ty deti :mrgreen: A do center me nikdo nedostane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
30.9.16 18:11
@Alušáček píše:
A tobě to vyhovuje mít děti celý den pryč, jesle, družina, pak ještě u babičky? :think:

a ty jí ty jesle, družinu a spol platíš? Nejspíš vyhovuje, když to tak má. Navíc psala, že chodí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
30.9.16 18:47
@lleennttiillkkaa píše:
a ty jí ty jesle, družinu a spol platíš? Nejspíš vyhovuje, když to tak má. Navíc psala, že chodí do práce.

proč sem taháš kdo platí jesle, tebe to zajímá? Mě ne :lol: Ano psala, že je v práci, ale také, že má dost času pro sebe a emimino :lol: Já si prostě neumím představit, že malé dítě 1-2roky, ráno odvedu do jeslí, odpoledne ho šoupnu k babičce :nevim: No, ale zřejmě je to normální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
30.9.16 20:37
@Alušáček píše:
proč sem taháš kdo platí jesle, tebe to zajímá? Mě ne :lol: Ano psala, že je v práci, ale také, že má dost času pro sebe a emimino :lol: Já si prostě neumím představit, že malé dítě 1-2roky, ráno odvedu do jeslí, odpoledne ho šoupnu k babičce :nevim: No, ale zřejmě je to normální :lol:

To že si to neumíš představit ty neznamená, že to nevyhovuje někomu jinýmu. Psala někde, že to tak má denně? nebo snad to, že se stala matkou znamená, že se vzdá sama sebe? Času pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí