Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Po probuzení dcery 28 měsíců, jsem si při převlékání všimla, že má po pažích a nohách, šílené fleky. Vystouplé, ohraničené, teplé na dotek. Nesvědí ji to ani nebolí. Vypadá to jak od kopřivy, ale ve velkém. Kdyby nebyl svátek, tak jdu k dr. Ale jít na pohotovost. Nic zvláštního nejedla, tak nevím co to má
A svědí jí to? s tímhle bych na pohotovost šla, ale já jsem plašan ![]()
Nesvědí, nebolí, teplotu nemá. Ale vypadá to strašně, určitě půjdu, jen mě napadlo jestli nemáte někdo zkušenost. Alergie mě taky napadla, ale na co? Nic neobvykleho neměla
To je fakt hodne, take bych jela na pohotovost.
Vypada to jako silna alergicka reakce. Zvire, jiny praci prasek, avivaz, nove pyzamo /latka/, lek. I ovoce, ktere problem driv nedelalo to muze zpusobit-nejaky postrik.
Nemáš nějaké léky na alergii? Fenistil kapky? Dala bych dítěti jednu dávku a pokud by do půl hodiny nebylo zlepšení, šla bych k lékaři, klidně dnes na pohotovost. Taky bych se přikláněla k alergické reakci. Je to fakt dost veliké…
Už ji to mizí, tak nevím jestli jet. Už to zkoro vůbec nemá.
@nozu fenistil kapky mám, ale už to má skoro pryč, tak nevím jestli dát
Jestli to zmizelo, tak bych je nedávala. a jet asi taky nemá cenu. doktor by tam nic neviděl. Možná zkus ty fotky ukázat zítra své dětské doktorce a uvidíš, co ti na to řekne.
Ahoj, je to alergie. Přesne takovou jsem mela v dětství ja a občas se ještě objevuje. Většinou se to stane po spaní, když je tělo prohráte. Já to mela na peří a má roztoče. Kdybys mela nějaký prášek, zirtec či xyzal apod. staci pulku a za chvilku je to pryc.. Měj je doma pro prevenci. K lékaři, když půjdeš, dopadne to tak, že budete brát každý den prášky a podle me zbytecne, jen to dite unavuje a zatěžuje. Lepsi je byt spis připraven a pokusit se vyhnout věcem, které by ji mohly škodit. Určite jdete na testy ať vis co přesne ji vadi, ale stále léčbě bych se bránila. Z vlastni zkusenosti vim, že mi alergie ustoupily az po vysazení léků! Držím palce ![]()
Vypadá to na alergii, něco podobného se mi dělalo na testech u alergologa v místě vpichu. Jinak alergie může být na opravdu cokoliv.
Pokud to mizí, tak bych to řešila s pediatrem. Ukaž mu ty fotky. Možná to je momentální indispozice, ale možná to je předzvěst toho, že něco vadí.
Pokud máš fenistil, tak je ještě dej.