Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Luciiik88 píše:
Ahoj, je to alergie. Přesne takovou jsem mela v dětství ja a občas se ještě objevuje. Většinou se to stane po spaní, když je tělo prohráte. Já to mela na peří a má roztoče. Kdybys mela nějaký prášek, zirtec či xyzal apod. staci pulku a za chvilku je to pryc.. Měj je doma pro prevenci. K lékaři, když půjdeš, dopadne to tak, že budete brát každý den prášky a podle me zbytecne, jen to dite unavuje a zatěžuje. Lepsi je byt spis připraven a pokusit se vyhnout věcem, které by ji mohly škodit. Určite jdete na testy ať vis co přesne ji vadi, ale stále léčbě bych se bránila. Z vlastni zkusenosti vim, že mi alergie ustoupily az po vysazení léků! Držím palce
Přesně jak píše Luciiik88, ještě mě napadá, zda jste nebyli na návštěvě, kdo má zvíře, neběhala včera travinami, prací prášek…
Dobrý den, podívej si do mouky jestli nemáš v mouce takový ty malinký broučky, někdy si je můžeš přinést z obchodu. Ty způsobují obrovské reakce.
Včera měl jeden kluk od nás přesně totéž, skákal předtím dlouho v javorových větvích:-) Tak asi taky alergie.
Ahoj, řekla bych alergie na něco co ti snědla, nebo něco z okolí.
Ahoj, přesne tohle měla dcera taky, je to jednoznačně na něco alergie. Dej ji hned něco jako Fenistil kapky, Zodac apod. A hlavně si dojdi na alergologii a nech ji nabrat, na co je alergicka…muže to byt i aviváž, či oblečení, potraviny. Držím palce!
Tak po odpoledním spánku se to opakovalo, plakala, že ji to svědí, tak jsme jely. Ze je to kopřivka, dostala hned cipek dexamethazonu a doma dávat fenistil kapky, calciovy sirup a na noc dithiaden. A v pátek pokud se to nezhorší k naší dr. a ta nás když tak pošle na alergologii
A nevíte někdo jak je to s tim kalciovym sirupem. Dočetla jsem se, že je to doplněk stravy, vápník. Tak k čemu je to dobré ohledně alergii?
Vím, že se dává při různých reakcích. Dostala jsem calcium při reakci do kapačky a co si pamatuji, tak dříve jsem chodila na injekce do žíly.
@divomys Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tu vyrazku, jestli se vám to opakovalo a zda jste byli na alergologii. Syn má teď 2 dny po sobě totéz
Moc děkuji!
@Petruse1811 Ahojky, má syn to samé co je na fotkách? Mohla by to být kopřivka.. Měla jsem a bylo to děsné.. sice jsem ji měla až jako dospělá, tak jsem se s tím 2-3 dny nějak bojovala, drbala a tak a pak když už byla dr v ordinaci jsem volala, popsala příznaky, řekla že bud at přijdu a nebo že to vidí na kopřivku, vzala jsem si tedy léky na alergii, brala jsem je 3 dny a pomalu mizelo.. Dítě nemám, tak nevím jaké léky smí děti užívat, ale pokud máš doma léky na alergii vhodné pro dítě, tak to zkus, popř. pohotovost nebo dr.. ![]()
@Pavucinkaa Moc děkuji! Dala jsem mu fenistil kapky. Už to zmizelo, ale vyděsilo mě to, když to měl teď 2 dny po sobě..
@Petruse1811 ten fenistil je na alergii? mohla to být nějaká alergie jen chvilková.. mě se to vyrašilo budto po přežrání vlašákách a nebo po jednom německém léku ibuflamu nebo tak nějak se to jmenuje a měla jsem dva.. Je silný a možná se to mému tělu nelíbilo
neměl syn tedka něco co by mohlo vyvolat alergii? může se jednat i o nový prací prášek, nové vůně doma, nové oblečení.. Určitě být na tvém místě bych se pro sychr poradila s dr, kdyby se to ještě objevilo ![]()
@Petruse1811 s dcerkou jsem na alergologii nebyla, měla nějakou kopřivku, vím že jsem dva dny potom byla u naší dr. a ta nás nikde neposlala. Vím že to tak 3 týdny ještě trochu mivala na nohách, ale ne už tak moc, jak na fotkách a od té doby naštěstí dobrý. Ale z čeho to měla dosud nevím. Davala jsem ji ten fenistil kapky. Zakladatelka