Neumím pít, problém ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
18.2.22 09:02

Představ si že jsi na mostě a když ho jednou přejdeš, ten most spadne a už se nejde vrátit zpět, nebo jen velmi těžko, musela bys přeplavat velkou řeku.
To je tvůj problém s pitím, přestaň teď, protože když přejdeš tu pomyslnou hranici, kterou má každý jinde, už se velmi těžko dostaneš zpět do normálního života.
Alkohol tě poškozuje, poškozuje tvůj mozek, vnímání, psychiku, vztahy, fyzickou stránku.
S alkoholem musíš přestat navždy, jednou jsi alkoholik a neexistuje, že budeš někdy pít kontrolovaně, to alkoholici neumí. Střízlivost je těžká, ale stojí za tu čistou mysl, zdraví a hezký život.
Najdi si pomoc, existují poradny, weby, léčebny. Pobyt v léčebně je hrazený ze zdravotního pojištění a dají tě tam dokupy hlavně po psychické stránce. Možná na tom nejsi ještě tak zle, třeba nebudeš mít ani takový absťák abys musela na detox. Ale čím déle budeš pít, tím je větší šance, že bez detoxu to nedáš. A takové delirium, to neni sranda a může tě i zabít.
Musíš se zbavit závislosti a tedy i věcí a lidí, kteří tě v závislosti podporují. Tedy partnera a změnit životní styl. Jsou lidi a organizace které ti s tim pomůžou, ale je to hlavně na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
18.2.22 09:14

Tvůj přítel je pěkně nechutnej. To by jako v 52 letech chtěl nějakou pannu? Prostě s tebou manipuluje a ty se necháš. Jsem stejně stará jako ty a nechápu tvůj životní styl. Chce to ale začít u sebe, evidentně si sama sebe nevážíš. Než se zahazovat s takovým buranem, to raději přece budu sama, ale na to si musíš dojít sama. A jak se lidi obejdou bez chlastu, když jim není nejlíp? Úplně normálně! Čokoládou, během, procházkou v lese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
18.2.22 09:30
@Anonymní píše:
Je mi 30 let. Příteli je 52. Taky má stejný problem, vydrží nepít i 2 týdny někdy i měsíc. Jednou i půl roku jsme nepili. Ale jak si dá trochu kupuje hodně vodku atd. Bojím se, že příště to bude záchytka nebo uraz, cokoliv.

A nejvíc mě štve, že jsem v létě přestala kouřit denně a jak se napiju, vždy si zapálím, ale jen když jsem fakt našrot.
Občas se povede si dát jen trochu vína a nic víc, ale většinou dostanu takovou slinu a piju do bezvědomí.

Myslíte si, že se dá abstinovat celoživotně? Jak potom člověk zvládá tragédie bez alkoholu? Např. úmrtí, rozchod, ztrátu zaměstnání? Nebo když zjistí, že je nemocný?

Prosím tě vykašli se ve svým věku na takhle starýho chlapa, vždyť s ním nemůžeš mít ani děti, navíc alkoholik. A přestaň si hledat berličky kdy pít, normální lidi zvládají stresové situace i bez alkoholu. Bez někam na léčení, najdi si psychiatra a vykašli se na chlapy a začni se věnovat sama sobě a ne jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
18.2.22 09:38
@Anonymní píše:
Je mi 30 let. Příteli je 52. Taky má stejný problem, vydrží nepít i 2 týdny někdy i měsíc. Jednou i půl roku jsme nepili. Ale jak si dá trochu kupuje hodně vodku atd. Bojím se, že příště to bude záchytka nebo uraz, cokoliv.

A nejvíc mě štve, že jsem v létě přestala kouřit denně a jak se napiju, vždy si zapálím, ale jen když jsem fakt našrot.
Občas se povede si dát jen trochu vína a nic víc, ale většinou dostanu takovou slinu a piju do bezvědomí.

Myslíte si, že se dá abstinovat celoživotně? Jak potom člověk zvládá tragédie bez alkoholu? Např. úmrtí, rozchod, ztrátu zaměstnání? Nebo když zjistí, že je nemocný?
Úplně normálně jako každý jiný. Pláče, je naštvaný, zaboří svou pozornost do nějakého koníčku… Každý reaguje jinak. Ale na dně sklenice opravdu pomoc nenašel ani jeden.
Já nepiju vůbec, nemám důvod ani chuť a fakt nepociťuji, že by to bylo nějaké omezení. Natož přemýšlet nad tím, že co kdyby se stalo něco špatného, vždyť to přece pít musím, to je jasné 8o.
Pokud přemýšlíš takhle, tak jsi alkoholik. Sama to nedáš. Vybodni se na dědka i na všechny svoje ex a začni znovu. Nejlépe sama, dokud si nevyřešíš tyhlety svoje věci.
Běž tomu štěstí trochu naproti :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 10:19

Já jsem pila dlouho rizikove, jakmile jsem se chytla flašky, měla jsem problém se pustit. Kolikrát jsem si pak druhý den nepamatovala, co jsem komu říkala..
Cokoli jsem zapijela a rozhodně se to zhorsovalo. Výlet měl smysl, když byla možnost, dát si tam pivo.. A ne, nebylo mi 20, ale dost přes 30.
Už to nedělám. Sesypala jsem se a musela si vyřešit svůj zivot. Udělala jsem spoustu změn.. A najednou už nebylo potřeba nic zapijet. Taky jsem přes rok brala antidepresiva, na která se moc pít nedá :)
Dneska si občas dám skleničku, ale jen výjimečně a při nějaké příležitosti. Vím, proč jsem pila a dávám si sakra pozor, aby ty skleničky byly maximálně dvě, opít se už v životě nechci..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.22 10:36

No ten byvaly chce taky přestat pít. Tak kamarádi můžeme být i dál. Ale se současným nejsem šťastná. Sice umí být hodný atd, má mě rád. Jenže mu musím pořád něco tajit a lhát. Zná mé kamarády. Bohužel u jednoho se provalilo, že před 11 lety jsme spolu chodili, tak ho znenavidel.

A ještě jeden kamarád, s tím jsem měla před 10ti lety úlet v opilosti. Oba jsme pak toho litovali. Příteli to neví. Bojím se, že se to někdy dozví a znenavidi i jeho. A zakáže mi ho. Nevídám se s tím kamarádem nějak často, ale když se sejdeme tak spíš jako celá parta na pokec.
A nikdy se o minulosti (imunitní) nebavíme.

Mě popravdě ten sex nějak za mlada ani nebavil, spíš nulové sebevědomí a byla jsem ráda, že mě někdo chce. Takže těch pochybných vztahů a úletů lituji.

Jenže žiju v neustálém stresu, že musím tajit a lhát. Nikomu ti dva kamarádi nikdy nevadili, ale tenhle mi řekl jasně: pokud jsem s někým něco mela mám zákaz být jakkoliv v kontaktu. Tak musim lhát. A furt se bojím, že se to provalí. Bojím se přítele brát mezi kamarády.

Proto asi piju.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
18.2.22 10:44

Jsi závislá. A je jedno na čem zrovna - na chastu, na práškách, na toxických vztazích.

Přiznej si to a začni řešit svoje psychické obtíže - pak budeš snáze zvládat se ničit tím, co máš pocit že ti krátkodobě utiší tvoje démony - chlast, prášky, toxické vztahy.

V psychoterapii.

Samozřejmě že se těžké události dají zvládat bez chlastu - naopak, pokud okolo sebe máš lidi se kterými máš zdravé, podpůrné vztahy a umíš zacházet se svými emocemi a pečuješ o sebe, tak se takové věci zvládají snáz, než se naložit do chlastu a přihodit léky.

Hlavně si proboha nepořizuj děti dřív, než se z té sebedestruktivní spirály nedostaneš, zničila bys je.

pro začátek se mrkni třeba sem

https://obchod.portal.cz/…isle-vztahy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.2.22 10:46
@Anonymní píše:
No ten byvaly chce taky přestat pít. Tak kamarádi můžeme být i dál. Ale se současným nejsem šťastná. Sice umí být hodný atd, má mě rád. Jenže mu musím pořád něco tajit a lhát. Zná mé kamarády. Bohužel u jednoho se provalilo, že před 11 lety jsme spolu chodili, tak ho znenavidel.

A ještě jeden kamarád, s tím jsem měla před 10ti lety úlet v opilosti. Oba jsme pak toho litovali. Příteli to neví. Bojím se, že se to někdy dozví a znenavidi i jeho. A zakáže mi ho. Nevídám se s tím kamarádem nějak často, ale když se sejdeme tak spíš jako celá parta na pokec.

Mě popravdě ten sex nějak za mlada ani nebavil, spíš nulové sebevědomí a byla jsem ráda, že mě někdo chce. Takže těch pochybných vztahů a úletů lituji.

Jenže žiju v neustálém stresu, že musím tajit a lhát. Nikomu ti dva kamarádi nikdy nevadili, ale tenhle mi řekl jasně: pokud jsem s někým něco mela mám zákaz být jakkoliv v kontaktu. Tak musim lhát. A furt se bojím, že se to provalí. Bojím se přítele brát mezi kamarády.

Proto asi piju.

NEmusíš lhát, nemusíš nenávidět sama sebe, nemusíš být v toxickém vztahu. Ano - teď to jinak neumíš. Ale není to to co musíš dělat a není to nic, co by se nedalo změnit.

A chlastem a dalšímí závislostmi to celé jen zhoršuješ. protože kromě psychickýcho obtíží si přidáváš ještě obtíže se závislostmi, které ti pak zpětně zhoršují psychiku.

Přiznej si že máš problém a že potřebuješ pomoc. Psychoterapeuti či adiktologové tě nebudou soudit a budou ti nápomocní při změně tvého života k něčemu, co půjde žít.

Ale musíš chtít, musíš začít a musíš vydržet a to i přes to, že to nepůjde snadno a na cestě budou propady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
18.2.22 10:51
@Anonymní píše:

**Jenže žiju v neustálém stresu, že musím tajit a lhát. Nikomu ti dva kamarádi nikdy nevadili, ale tenhle mi řekl jasně: pokud jsem s někým něco mela mám zákaz být jakkoliv v kontaktu. Tak musim lhát. A furt se bojím, že se to provalí. Bojím se přítele brát mezi kamarády.

Proto asi piju.**

Ne, zase si to omlouváš. Pila jsi i s ex, alkoholové excesy jsi měla i před tímto vztahem. Přečti si po sobě to, co jsi psala v úvodním komentáři obou diskuzí. Pokud to nezačneš ihned řešit, skončíš špatně. Neopájej se představou, že to máš pod kontrolou, piješ kvůli partnerovi a kdybys s ním nebyla, jsi v pohodě. Není to pravda. Člověk, který se několikrát do měsíce opije do němoty, pomočí, má okno a ztrácí věci má zásadní problém a sám od sebe se nevyřeší. Natvrdo, žádný muž (pokud sám není alkoholik) vedle sebe nechce mít něco podobného, beze zbytků lidské důstojnosti a nikdo tě zachraňovat v takovém stavu nebude. Tu bitvu si musíš vybojovat sama, odříznout se ode všech a začít na sobě pracovat. Čas už nemáš.

• Citovat
  • Upravit
7188
18.2.22 11:00

Já taky nemám klapku, ale takhle moc nepiju teda. To už mi přijde za hranou a asi bych se obrátila na odborníka. Ty nemáš ráno morální kocovinu? Taky se mi stalo, že jsem se opila tak, že jsem někde spadla, neco jsem ztratila, to nebudu říkat že ne, ale není to rozhodně běžný a hodně jsem se za to ráno styděla. Ale že se i pomočíš, to už mi přijde fakt přes čáru a měla bys to řešit. Předně začít tak, že si srovnáš ty vztahy, i když chápu, že je to složitý.
Co se týče těch životních tragédií - tam si myslím, že naopak ti alkohol spíše uškodí. Já v 99% piju s čistou hlavou, když se jde někam do hospody, do baru. Nikdy ne na stesk, na neštěstí, protože to všechno jenom zhorší. Obrátila bych se na odborníka, fakt. Takhle se zničíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 11:32

Dobře děkuji všem za radu. Už pít fakt nechci ani kapku, takhle už to dál nejde.

• Citovat
  • Upravit
3699
18.2.22 11:38
@Anonymní píše:
Bohužel mám s pitím dost problém. Dřív jsem taky už ztratila schopnost mít,,brzdu,, tak jsem rok nepila a bylo mi dobře. Jenže pak po rozchodu jsem začala popíjet. Přišel první absťák. Dost hnusný stav. Pomohly až léky na uklidnění.

Půl roku jsem nepila (mám jiný vztah). Jenže mám pocit, že jsem nešťastná. S tím ex se tajně vídám, chce mě zpět. Prostě jsem udělala chybu, naštval mě a já zareagovala tak, že js si začala s jeho kamarádem. Současný je strašně žárlivý, zakazuje mi se bavit s každým s kým jsem dřív chodila.
Jenže já minulolst nezměním, spíš jsem byla mladá a blbá plus nízké sebevědomí.
Někdy ho to tolik žere, že není můj první, že mě označí za d.vku.

Kvůli tomu, že to mám se vztahem tak zamotané, jsem se začala opíjet do bezvědomí.

Teď se opíjím jednou týdně - jednou za 14 dní. Někdy se nestalo nic, tak jsem si namluvila, že to zvládnu omezit. Jenže se stává to co se mi nikdy nestávalo. Opíjím se tak, že ztrácím věci, mám okno, valím se po zemi, někdy pomočená. Toto se mi děje ať už piju s partnerem ve společnosti nebo jinde. On totiž taky nemá brzdu, opilý hodně utrácí, rozdává atd. Vždy si řekneme, že nepijeme a do dvou týdnů je to tu zas. V sobotu jsme pili a já naštěstí doklady a klíče nechala doma. Mobil a vše co jsem měla s sebou, vše jsem samozřejmě ztratila. Už nevím co dělat.

Z obou vztahů pryč, léčení nebo abstinence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
18.2.22 11:41
@Anonymní píše:
Dobře děkuji všem za radu. Už pít fakt nechci ani kapku, takhle už to dál nejde.

Prosím, hlavně se neboj požádat o odbornou pomoc. Není ostuda si přiznat, že je něco nad naše síly a vymklo se to kontrole. Ve třiceti máš celý život před sebou, můžeš ho mít skvělý a naplněný dle svých představ. Se současným a ex tě nic dobrého nečeká.

Anonymní linka důvěry pro alkoholiky a jejich rodiny - 724 307 775, čtvrtek 8-22 hod.
Nasměrují tě a poradí, co teď dělat.

• Citovat
  • Upravit
35
18.2.22 12:17

Dokola opakovaná poučka - Alkohol problémy nevyřeší, jen je zhorší.

Alkohol potřebuješ pro to, abys nějak vytěsnila špatné pocity ze svého života a na chvíli na ně zapomněla. Je to jako brát prášky proti bolesti, ale tady je bolest psychická. Taky tomu nepomáhá fakt, že si v životě neumíš udělat pořádek.

Nezlob se na mě, ale ani já bych neustál, že by se moje partnerka kontaktovala s ex nebo se s nim nedej bože někde scházela. Pro mě okamžitý konec. A mimo to, nikdy bych nezačal vztah s kamarádovou ex nebo kamarádovi přebrat partnerku, to je hnus. Nezlob se, ale to je ubožák.

Co se týče jeho žárlivosti nebo že mu vadí, že není tvůj první, to u chlapů taky bývá, bohužel. Musí pochopit, že minulost se vrátit nedá a že nejde o to, kdo byl první v sexu.

Musíš si dát do pořádku svůj vztah, potom začít řešit své pití a chvíli si dát od vztahů pokoj. Nebo alespoň poradně zhodnotit, jestli je to vhodný partner do vztahu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
18.2.22 12:17
@Anonymní píše:
Dobře děkuji všem za radu. Už pít fakt nechci ani kapku, takhle už to dál nejde.

Ono to nechce jen nepít, ale ten „volný čas“ zaplnit něčím jiným. Aby člověk neměl takzvaně roupy. Máš kamarády, kamarádky, co nepijí? Trav víc času s nimi. Nějakého koníčka? Nebo si něco najdi, něco, co si třeba vždycky chtěla dělat a nebyl na to čas nebo peníze. Jezdi víc autem, pokud víš, že to pro tebe je brzda v požívání alkoholu. Klidně si najdi třeba brigádu nějakej rozvoz, když už fakt nevíš, co bys…
Co času a peněz ušetříš v chlastu, můžeš investovat jinam. Do sebe. Obklop se normálními lidmi a né kámošema z nonstopáče.
Jestli máš aspoň slušné rodinné vztahy, tak se klidně obrať na ně - to je náruč, co tě vždy přijme a může i pomoct.

Jinak jak si psala o tom, jak bys bez chlastu řešila krizové situace, tak to je právě ono. Základ je si uvědomit, že krizi chlastem nevyřešíš. Možná ji o pár hodin posuneš, protože budeš mimo, ale jen co se dostaneš z alkoholovýho okna, bude zpátky. A možná dvakrát taková. Většina lidí si pobrečí na ramínku kamarádů nebo rodiny, pak se pořádně vyspí a vrhne se do řešení, případně se s tím naučí žít, protože když vidíš všude kolem sebe jen tragédie, je i tvůj život tragický. Leckomu někdo umřel, leckomu byla sdělena špatná diagnoza, ale tím život nekončí - je potřeba se zaměstnat, najít si drobné radosti a užívat jak se zrovna dá. Né se utopit na dně flašky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí