Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A jako kdo ti říká, že zadržuješ porod?
Jak se dá zadržet porod, to by mě zajímalo
To mám nejradši tyhle komentáře a rady. Já si furt myslela, jak budu určitě přenášet a taky tohle poslouchat, tak jsem byla rozhodnutá nebrat telefony ![]()
Nasi tezko chapou, ze tehotenstvi muze trvat 42 tydnu. Radit umi bezvadne, to jo ![]()
Holky na bourky jsem spolehala, jsou u nas ted kazdy den a stejne nic. Vcera jsem snedla ananas, pry to pomaha. Dala si vino, horkou vanu a sex. A nic. Uplne vyrizena jsem usnula.
Třetího jsem přenášela 10 dni po termínu. Uz jsem se smířila s dalsim vyvolavanim (druhým, první byl taky vyvolavany), ale nakonec se porod rozjel přesně o pulnoci, kdyz jsem druhy den rano mela nastupovat do porodnice.
Neves hlavu, taky jsem tomu uz neverila.
A na návštěvy bych se zvysoka…
@Overlook píše:
A jako kdo ti říká, že zadržuješ porod?Jak se dá zadržet porod, to by mě zajímalo
To mám nejradši tyhle komentáře a rady. Já si furt myslela, jak budu určitě přenášet a taky tohle poslouchat, tak jsem byla rozhodnutá nebrat telefony
Podle mamky to zadrzuju. Min.tehotenstvi jsem mela ke konci vysoky tlak, to jsem si pry taky privodila sama
. Ona ma porad takovy hlody, se snazim to neposlouchat a jen mlcim a kyvam.
@Novire píše:
Třetího jsem přenášela 10 dni po termínu. Uz jsem se smířila s dalsim vyvolavanim (druhým, první byl taky vyvolavany), ale nakonec se porod rozjel přesně o pulnoci, kdyz jsem druhy den rano mela nastupovat do porodnice.
Neves hlavu, taky jsem tomu uz neverila.A na návštěvy bych se zvysoka…
Jeee to je krasny to cist, kezby to tak dopadlo i u me.
@scentini mně teď máma říká, že jsem si přivolala zamlkle těhotenství, protože jsem se bála aby bylo vše ok. No, co ji na to mám říct. Občas si nevidí do pusy.
@scentini píše:
Podle mamky to zadrzuju. Min.tehotenstvi jsem mela ke konci vysoky tlak, to jsem si pry taky privodila sama. Ona ma porad takovy hlody, se snazim to neposlouchat a jen mlcim a kyvam.
Každej je vždycky odborník na těhotenství ostatních
Já na mateřský ležela jak vorvaň a koukala na seriály a vždycky telefonát Co děláš? Nic. A následovaly rady, jak mám mít pohyb a jít ven (v mrazu a po ledovce) a že prej budu na sále nemožná ![]()
@g.sandova píše:
@scentini mně teď máma říká, že jsem si přivolala zamlkle těhotenství, protože jsem se bála aby bylo vše ok. No, co ji na to mám říct. Občas si nevidí do pusy.
Tak to je hnus. Ja cekam druhou princeznu, moc moc se tesim. A mama pred ostatnima, kdyz se ptaji, co to bude. Tak rika holka, nepatrime mezi ty stastne, co maji parecek
. Strasne me to boli. Nebo odhad vahy mam 3, 500 a hned mi vpalila, co to budu mit za mamuta
. Pritom prvni mela , 3,700g a byla nadherna.
@Tableta píše:
Proto je lepší ostatním říkat, že máš termín až o měsíc později. Tyhle hloupý kecy od okolí fakt miluju
Souhlas ![]()
@scentini achjo, to jsou kecy! Asi to člověk musí brát s nadhledem, co jiného zbývá.
@scentini píše:
Tak to je hnus. Ja cekam druhou princeznu, moc moc se tesim. A mama pred ostatnima, kdyz se ptaji, co to bude. Tak rika holka, nepatrime mezi ty stastne, co maji parecek. Strasne me to boli. Nebo odhad vahy mam 3, 500 a hned mi vpalila, co to budu mit za mamuta
. Pritom prvni mela , 3,700g a byla nadherna.
Tohle je hrozný. Co furt mají všichni s tím párečkem
A 3,5 kg a mamut?? ![]()
Přenášela jsem obě děti. Je to geneticky dané. Říct mi někdo v tehle vedrech, ze prenasim schválně, tak po něm hodim pánev ![]()
O tom jestli bude porod vyvolávaný nakonec rozhoduješ sama. Já bych na vyvolávání nikdy nešla. Ať si tu tabletku strčí lékař sám do sebe. Soustředila bych se na mimčo, kecy přestala poslouchat a příjde to samo. Dokud je miminku dobře, ozvy jsou ok a vyživuje placenta není důvod vyvolávat. Přenáší se až 42+ … Zrovna tento týden všude psali jak Rudova přítelkyně porodila v 46tt. Chce to klid a věřit sama sobě. Do maturity v tom břichu nebude. Tělo moc dobře ví, kdy je připraveno porodit. Jen lékaři mají tendenci do toho pořád kecat a přitom nepoznají blížící se porod ani omylem.
@wendy1607 to nemůžeš takhle generalizovat. Oba moji kluci sli az 42tt a měli hodně přes 4kg. Kdyby prvního nevyvolali uz bych ho nedokázala porodit a skončilo by to cs. Uz se mu i kazila plodovka, břicho obri a nebyl ani nejmenší náznak otevírání se nebo sestoupení dítěte
jak jsem psala výše sklony k přenášení jsou geneticky dané a ne každé tělo ví, kdy ma rodit.