Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, pripadam si neschopna. Jsem 4 den po terminu porodu a nic. Vcera jsem zkousela, kde co a nic. Jsem unavena a je mi horko. Bricho, jak balon a furt dotazy, jestli uz nerodim. ![]()
Prvni jsem rodila 10 dni o terminu vyvolavane, bylo to hnusny a ja tak nechci zas dopadnout. Ale vypada, to ze jo. Vcera na kontrole, mi bylo receno. Ze by bylo dobry porodit
. Doma si mysli, ze to zadrzuju, ale ja nic nezadrzuju. Jako jo bojim se, ale vic se tesim. Je na tom nekdo stejne nebo byl?
@scentini píše:
Ahoj, pripadam si neschopna. Jsem 4 den po terminu porodu a nic. Vcera jsem zkousela, kde co a nic. Jsem unavena a je mi horko. Bricho, jak balon a furt dotazy, jestli uz nerodim.
Prvni jsem rodila 10 dni o terminu vyvolavane, bylo to hnusny a ja tak nechci zas dopadnout. Ale vypada, to ze jo. Vcera na kontrole, mi bylo receno. Ze by bylo dobry porodit. Doma si mysli, ze to zadrzuju, ale ja nic nezadrzuju. Jako jo bojim se, ale vic se tesim. Je na tom nekdo stejne nebo byl?
Ahoj. Já byla včera v poradně a termín mám 6.8-8.8
Jsem taktéž vyřízena a ještě ty vedra tomu nepřidávají…jsem zalezla v bazénu a ještě k tomu nachlazena jinak bych posla. Včera byla v poradně paní co rovnou že jde rodit a já když to viděla tak mě naopak přepadl šílený strach že budu mít opět komplikovaný porod. A prostě rodit už se mi nechce
ale musim
. Jak zadržovat porod to jde? A prd na každého kdo se ptá kdy porodis a co a kdy…já už měsíc neberu telefony že nechci ob den poslouchat tak co už…?
Soucítím s tebou. ![]()
Já rodila císařem,syn byl koncem pánevním, někde jsem slyšela,ze kdyz se miminka neotoci do správné polohy,ze se jim k mamince nechce. Byla jsem z toho dost špatná,porad jsem přemýšlela,co dělám špatně. Ted uz vim,ze je jedno jak miminko na svet přijde,hlavni je,ze je zdravé. Tak nepremyslej nad blbostma,nemuzes za to,hold si to ty děti uz v bříšku vsechno umi osefovat ![]()
Já jsem měla kdysi termín 13.-.29.6. a mladej se narodil 7.7., tak jsem si myslela, že tam zůstane už napořád
Nevím, jak by se teda dal zadržovat porod
Neboj, mimino se narodí, až se bude chtít jemu, nevím, proč bys měla být neschopná ![]()
Já přenášela všechny 3 děti. První porod byl vyvolávaný a dlouhý, u druhého jsem opět měla nastoupit na vyvolání, ale syn se narodil v neděli, den před vyvoláním.
Poslední porod byl rychlovka (6 minut od přijetí do porodnice), ale taky pár dnů po termínu.
Držím palce, ať se to rozjede ![]()
Dekuju vsem za povzbuzeni
. Ja se nejvic bojim toho vyvolani. Bylo mi receno, ze koncem pristiho tydne pomalu zacnou. A to se bojim moc. At tam treba jeste 3 dny je, kdyz to potrebuje, ale at to zacne samo.
@scentini A jak se zadrzuje porod??? Tes se na zdrave miminko a pribuzne s chytrym kecanim posilej do haje, mas na to narok. Hormony, nervy, bolesti, proc ti jeste pridavaji?
@laducha 6minut? Co se delo predtim prosim?
@scentini nestresuj se, třeba do tý doby porodíš, stejně to neovlivníš
, já jsem u prvního porodila v neděli, v pondělí jsem měla nástup na vyvolání
a ani to vyvolání nemusí být taková hrůza, pokaždý je to jiné
@kacakaca píše:
@scentini A jak se zadrzuje porod??? Tes se na zdrave miminko a pribuzne s chytrym kecanim posilej do haje, mas na to narok. Hormony, nervy, bolesti, proc ti jeste pridavaji?@laducha 6minut? Co se delo predtim prosim?
V 9 hodin jsem šla do porodnice, že rodím, ale poslali mě domů. Doma jsem si šla lehnout, pak jsem dala vanu a potom to už byl fofr. Vezli mě rychlou, auto nemáme a taxíkem bych to nestihla. Dovezli mě na oddělení, bylo 12.50, sundala jsem jen kalhoty a vylezla na lůžko. Sestra šla chystat holení a než došla ke stolu, jednou jsem zatlačila a malá byla venku. Odrodila jsem si ji sama, držela jsem ji, aby nespadla na zem. Prý to tam dlouho neměli ![]()
Jo, i prvni jsem prej zadrzovala
. Navic dnes jdu k nasim, to zas bude kecu. Vsichni se tvari, jak kdybych mela rakovinu.
@scentini píše:
Ahoj, pripadam si neschopna. Jsem 4 den po terminu porodu a nic. Vcera jsem zkousela, kde co a nic. Jsem unavena a je mi horko. Bricho, jak balon a furt dotazy, jestli uz nerodim.
Prvni jsem rodila 10 dni o terminu vyvolavane, bylo to hnusny a ja tak nechci zas dopadnout. Ale vypada, to ze jo. Vcera na kontrole, mi bylo receno. Ze by bylo dobry porodit. Doma si mysli, ze to zadrzuju, ale ja nic nezadrzuju. Jako jo bojim se, ale vic se tesim. Je na tom nekdo stejne nebo byl?
Doma upadli na hlavu nebo jen zblbli z horka?Hlavně nedělej żádné vyvolávácí blbiny ať si ještě neublížíš.
@laducha píše:Ty jo,to je skvělý
V 9 hodin jsem šla do porodnice, že rodím, ale poslali mě domů. Doma jsem si šla lehnout, pak jsem dala vanu a potom to už byl fofr. Vezli mě rychlou, auto nemáme a taxíkem bych to nestihla. Dovezli mě na oddělení, bylo 12.50, sundala jsem jen kalhoty a vylezla na lůžko. Sestra šla chystat holení a než došla ke stolu, jednou jsem zatlačila a malá byla venku. Odrodila jsem si ji sama, držela jsem ji, aby nespadla na zem. Prý to tam dlouho neměli
@scentini píše:
Jo, i prvni jsem prej zadrzovala![]()
. Navic dnes jdu k nasim, to zas bude kecu. Vsichni se tvari, jak kdybych mela rakovinu.
Tak tam nechoď ne?Jak máš v klidu porodit,když tě takhle stresujou.
Proto je lepší ostatním říkat, že máš termín až o měsíc později. Tyhle hloupý kecy od okolí fakt miluju ![]()
@laducha píše:
V 9 hodin jsem šla do porodnice, že rodím, ale poslali mě domů. Doma jsem si šla lehnout, pak jsem dala vanu a potom to už byl fofr. Vezli mě rychlou, auto nemáme a taxíkem bych to nestihla. Dovezli mě na oddělení, bylo 12.50, sundala jsem jen kalhoty a vylezla na lůžko. Sestra šla chystat holení a než došla ke stolu, jednou jsem zatlačila a malá byla venku. Odrodila jsem si ji sama, držela jsem ji, aby nespadla na zem. Prý to tam dlouho neměli
Tak to je sila, jsi dobra. Ja bych zesilela hruzou
.