Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@scentini No to by mamka mohla poradit těm, co jim hrozí předčasný porod, jak se to dělá
. Akorát ty to určitě děláš schválně, protože sis tam vrazila špunt, nechceš jim mimíska asi ukázat
. No pevné nervy a ať to máš brzy za sebou ![]()
@Tichošlápek píše:
Přenášela jsem obě děti. Je to geneticky dané. Říct mi někdo v tehle vedrech, ze prenasim schválně, tak po něm hodim pánev
A to je dedicny? Nebo jak k tomu nekdo prijde?
@hanaross ja nejsem vubec nachystana a na hamiltona jsem nekde cetla, ze to musi byt aspon trochu nachystany.
@wendy1607 fakt 46 tt???? No ja si netroufnu moc s dr. debatovat. Verim jim a nevezmu si na triko, ze se neco male stane. Kdyz mi rekne, ze je potreba vyvolat nebudu se s nim dohadovat.
@scentini píše:
A to je dedicny? Nebo jak k tomu nekdo prijde?@hanaross ja nejsem vubec nachystana a na hamiltona jsem nekde cetla, ze to musi byt aspon trochu nachystany.
Na to bych se vyprdla na nějaký hamiltony,ono to přijde neboj.
@scentini píše:
Tak to je hnus. Ja cekam druhou princeznu, moc moc se tesim. A mama pred ostatnima, kdyz se ptaji, co to bude. Tak rika holka, nepatrime mezi ty stastne, co maji parecek. Strasne me to boli. Nebo odhad vahy mam 3, 500 a hned mi vpalila, co to budu mit za mamuta
. Pritom prvni mela , 3,700g a byla nadherna.
Ona nepatri mezi ty stastne, co maji soudnost
@scentini Nic si z toho nedělej, rodinu si člověk nevybírá
. Já bych zase třeba brala tvoje 2 holčičky, žádný páreček jsem nechtěla a ani ho nemám:) , a malá bude krásná, i kdyby měla 4 kg nebo ještě víc
nic si z toho nedělej, co ti matka říká, někdo už je prostě takovej ![]()
@wendy1607 píše:
O tom jestli bude porod vyvolávaný nakonec rozhoduješ sama. Já bych na vyvolávání nikdy nešla. Ať si tu tabletku strčí lékař sám do sebe. Soustředila bych se na mimčo, kecy přestala poslouchat a příjde to samo. Dokud je miminku dobře, ozvy jsou ok a vyživuje placenta není důvod vyvolávat. Přenáší se až 42+ … Zrovna tento týden všude psali jak Rudova přítelkyně porodila v 46tt. Chce to klid a věřit sama sobě. Do maturity v tom břichu nebude. Tělo moc dobře ví, kdy je připraveno porodit. Jen lékaři mají tendenci do toho pořád kecat a přitom nepoznají blížící se porod ani omylem.
Přesně tak, duveruj sobě a miminku…ani po 42tt nemohou vyvolávát bez Tvého souhlasu.. tam je lepší čekat a pravidelně kontrolovat, pokud nejsou žádné komplikace, nevyvolavala bych automaticky..
A Tvoje mamka je fakt mimo. Teď bych se od ní úplně izolovala a měla klid, ten potřebujes nejvíce
@Tichošlápek píše:
@wendy1607 to nemůžeš takhle generalizovat. Oba moji kluci sli az 42tt a měli hodně přes 4kg. Kdyby prvního nevyvolali uz bych ho nedokázala porodit a skončilo by to cs. Uz se mu i kazila plodovka, břicho obri a nebyl ani nejmenší náznak otevírání se nebo sestoupení dítětejak jsem psala výše sklony k přenášení jsou geneticky dané a ne každé tělo ví, kdy ma rodit.
Ono to dítě za těch pár dní na víc zase tak moc nevyroste.. můj plod měl začátkem srpna 3,36 kg, 3 týdny na to kolem 3,4 kg a dítě se narodilo po půl cesty září s 3,5 kg
@scentini Jsem si vzpomněla na svůj rychlý porod před 6 týdny a pobavila mě představa že bych to chtěla zadržet, malej šel ven tak rychle že jsem to nemohla zadržet ani pár vteřin než přijde porodník
To jsou teda pěkný kecy.
Musí ti být mizerně, chápu, mám to ještě v živé paměti
Ale ono to přijde, neboj, fakt nejvíc pomáhá se uklidnit. Dej si pohov, hoď nohy do škopku se studenou vodou, nacpi se melounem a odpočívej ![]()
Mně vyvolavali porod a bylo to super… Trval celkově 10 hodin, rychle jsem se zahojila malá úžasná obě v pořádku… Moc nechápu proč se kolem vyvolávání dělá takový bum… U mě to bylo úplně v pohodě, rychlý a bolesti taky v pohodě ![]()
@Lucy1512 píše:
Mně vyvolavali porod a bylo to super… Trval celkově 10 hodin, rychle jsem se zahojila malá úžasná obě v pořádku… Moc nechápu proč se kolem vyvolávání dělá takový bum… U mě to bylo úplně v pohodě, rychlý a bolesti taky v pohodě
Mne prvni porod vyvolavali 14 dni po terminu, vsechno v pohode, dokud nesahli po oxytocinu a pridavali a pridavali. Byla jsem si jista, ze umru, to je dokonale mucidlo. U druheho mi bylo temer bajecne, dokud opet nedoslo na oxytocin. Neverim, ze existuje neco horsiho.
Ja ani na svuj vyvolavany porod nechci vzpomnet.
4400g 54cm bez jakehokoliv umrtveni, tablety 2×, oxytocyn, dvojita placenta, ktera nesla ven…
doufam, ze druhe pujde bez vyvolavani
Holky, co to tu píšete, teď bude zakladatelka zadržovat ještě víc, když se bude bát vyvolávání.
Cywe, zadržovat porod. Jako jo, slyšela jsem, že je to v hlavě. Ale jak to funguje, to fakt nevím. Spíš moc ne.
Asi se vnoučeti za takovou babičkou moc nechce, no.
Já se porodu nebála, nestresovala jsem se, skoro jsem se těšila a rodila jsem den a půl před hrozícím vyvoláváním a to nález den předtím byl „no, už je to o trochu lepší, než minule, třeba to nakonec stihnete.“ Podle mě bych ještě ten den ráno neměla nález nic moc. Od rána mě sem tam zabolelo břicho a až tak nějak v době oběda mělo smysl u toho chodit, předtím to na mě nikdo ani nepoznal. Ještě v 16:00 jsem si nebyla jistá, jestli má smysl někam jezdit, ještě v 18:00 jsem říkala manželovi, ať tašky nechá v autě, že nás třeba pošlou domů. A v půl osmé byl malý na světě. Takže ani to, jak jsi nebo nejsi tam dole připravená, nic neznamená. Souhlas, že příbuzným říkat termín posunutý o 14 dnů dopředu. Ještěže mi to poradila jedna porodní asistentka včas.
A na vyvolání po termínu bych šla. Kdybych cítila nějaké změny a na vyšetření by bylo všechno OK, tak bych to zkusila usmlouvat třeba o den dva, ale ve 46. týdnu, na to bych neměla, tak dlouho čekat. I když jsem četla o dlouhých těhotenstvích, které asi měly smysl. Malému se po narození rozjela sepse, naštěstí to pečlivá paní doktorka podchytila včas a nemuseli jsme nikam na specializované pracoviště a „jen“ jsme byli v porodnici delší dobu. Nezjistilo se, co přesně to bylo za infekci a kde k ní novorozenec přišel a to pak nevím, jestli by fakt nebylo na škodu, rodit později.
@wendy1607 Nemáš někde zdroj/odkaz na tu Rudovu přítelkyni? Ani nevím, o kterém Rudovi je řeč, ale tohle bych si ráda přečetla a viděla na vlastní oči tu odvážnou matku. ![]()