Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte zkušenosti s náctiletými kluky, kteří naráz zhubnou? Kdy vám pak přibývali?
Syn, 13 let před 3 měsíci 55 kg, teď 49,5 kg. Hodně porostl. Jí normálně, krev v pořádku. Je slušný, návykové látky předem vyloučené.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nám přes prázdniny taky kluk zhubl. Sice jen o 2 kg, ale moc nevyrostl. Za mě to je v létě běžné, jsou víc venku. Syn byl na 3 táborech, když je doma, litá s klukama, nebo jezdí na kolech, ale my jsme na vesnici, takže jsou venku, u rybníka… Žádné rychlé občerstvení.
Záleží na výšce. Předtím i teď. Ale obecně by rostoucí děti hubnout neměly, pokud nemají velkou nadváhu. Spíš třeba zůstat na své váze a vytahovat se do výšky.
Já mám jedno dítě s normální váhou a druhé spíš hubené, ale nehubne ani jedno.
Teď má 169 cm a 49.7 až 50.2 kg (ráno - večer). Před 3 měsíci měl 54,5 -55 kg a o 3 cm méně.
Měl testy na imunologii /vyloučená cukrovka, záněty, štítná žláza, alergie na jídlo, revmatické a gastro nemoce/, stolici na parazity. Vše v pořádku. Jsem z toho zoufalá.
Je víc unavený? Nepribral před tím nějak rychle? To se stalo synovi v době covidu, přibral na 38 kg při výšce 140 cm, pak přestal covid a během půl roku se dostal na 32 kg a 145 cm.
Je místy unavený, těžko říct, jestli to přisuzovat létu. Prokázaný covid měl v lednu, v květnu zánět nosohltanu a stafylokoka v nose, atb. Hubnout začal od května/června.
U nás běžně hubnou ve školním roce nebo za covidu. I mínus 5 kg a to měli/mají spíše nižší hmotnost a dostali se do podváhy.
Billi: Díky, věřím, že je tvůj chlapeček v pořádku. Jakým tempem přibývá teď, když taky tolik shodil? Řešila jsi to u dr.?
Evkad: díky. Za jak dlouho shodili třeba 5 kg? Jak jste řešili u dr.?
@Lyra120 neřešila jsem. Teď od začátku prázdnin shodil 2 kg, taky neřeším. Kdyby byl hodne hubený, trpěl nechutenstvím, tak to budu řešit. Teď má 162 cm a 40 kg a co neprivazu nebo neschovám, tak sní.
@Lyra120 píše: Více
2-3 měsíce?
U lékaře jsem je spíše bránila, že nemají anorexii
. Jen neměli čas na jídlo. Pak jsem jim jídlo nosila pod nos a zase trochu nabrali.
Třeba přes prázdniny vždycky kilo, dvě naberou, musím povolit kalhoty, abych je zase na konci září musela zužovat.
Dobrý den,
na žádost zakladatelky uzamykám diskuzi.
Děkuji za pochopení
Jana ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat