Prázdniny skoro u konce

Anonymní
14.8.24 18:44

Prázdniny skoro u konce

Prázdniny jsou skoro u konce. Čas neúprosně běží a mně z toho začíná být smutno. Přijde mi, že jsem si léto vůbec neužila. Na dovolené jsme byli na začátku prázdnin. Bohužel jsem si to kvůli menšímu úrazu moc neužila. Teď chodím pořád do práce. Děti mají tábory. Vidím se s nima málo. V práci jsem teď více hodin než normálně. Přijde mi, že mi ten čas protekl mezi prsty, ani nevím jak. Na druhou stranu se nedá odpoledne nic moc dělat, protože v tomhle vedru jsem ráda, že přežívám. Ještě mám před sebou pár dní volna, ale to, na co jsem se těšila celou dobu, se rozplývá. Asi to nedopadne. A přede mnou už zase začíná kolotoč, svačiny, škola, učení učení učení, kroužky… Už teď začínají dětem nějaké tréninky. A sladit to v září, abych to vůbec nějak zvládla, je šílený a fakt se na to netesim.

Zrovna nedávno jsem narazila na článek, že někdo se těší na dovolenou a pak si nedokáže dovolenou užít. Už od začátku zase vidí to, že dovolená brzo skončí, blízi se povinnosti a celý rok nic, na co by se člověk těšil.

Nevím, čím to je, že se letos necítím nějak extra nadšená. A září je pro mě opravdu peklo. Plus ani nebudu mít hlídání pro děti, víc práce v práci… Jestli jsem měla v létě načerpat nějakou energii, což se moc nestalo, tak v září o ni určitě přijdu.

A jak se máte vy? Jak se letos cítíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35825
14.8.24 18:48

Jak se cítím? Už aby ti smradi vypadli do vzdělávacího ústavu a měla jsme chvíli klid na práci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
14.8.24 18:55
@JancaS84 píše: Více

Haleluja amen!

Hlavně pořád má někdo posranou dovolenou a nedá se pořádně pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
14.8.24 18:56

Ja mam po dovolene a pred dovolenou, takze se tesim, ze si jeste uzijeme intenzivni spolecny cas jako rodina. Deti uz jsou v puberte, takze zcela samostatne jednotky, tak se behem skolniho roku sebe moc neuzijeme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 18:59

Ja si nestěžuju, já dělám částečně z domu, takže si sednu do pergoly a jedu. Večer pak grilovačky, venkovní aktivity - o víkendech výlety. Navíc dovolenou si plánujeme 2× min do roka a snažíme se mimo hlavní sezónu, někdy to vyjde, někdy ne. Nevím, proč se upínat jen na prázdniny jen kvůli tomu, že děti mají volno, to neznamená, že si nemůžeš udělat zbytek roku taky hezký a dobíjet energii (aspoň částečně) i při školním roce

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield

Taky mi to letos hrozně uteklo …. Ale super je, že teď můžeme sedět venku, večer se chodíme projít ještě - tohle je super …. Takový to zastavení na chvíli, to mám ráda.
Dovolená bohužel ofiko nebyla a síly chybí.

Příspěvek upraven 14.08.24 v 19:00

• Citovat
  • Upravit
13915

Cely červenec jsem byla zdravotně vypnutá, takže pro mě jako by nebyl. Takže teď koukám na kalendář a je mi taky smutno 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4377
14.8.24 19:05

Jsem na tom podobně. Opravdu letní prázdniny neberu jako dobu odpočinku. Spíš je to těžká logistika a organizace, jak pokrýt s 5 ti týdny dovolené všechny prázdniny, co během roku ve škole mají.
Od oka bych řekla, že je to dobře 8 týdnu letní, 1 týden jarní, 1 týden vánoční a týden za Velikonoce a podzimní to bude, takže 11 týdnu…
No zas už vidím, jak se tu vrhne školní sekce, a bude nám vykládat, jak je to těžký zimě management pracovat ve školství.
Klasická letní dovolená letos nebyla, manžel byl nemocný až do konce července. Takže bez vycházek byla ta logistika primestak začínající v osm a končící ve čtyři, hlavně na mě., plus plný úvazek v práci, zástupy za kolegy, co byli na dovolených. Ale dítě, už aspoň jednu cestu začal zvládat sám, někde už tu logistiku zvládl sám. Do toho letní opakování, aby se mi z té hlavy úplně všechno nevykourilo. Zítra jdu nakoupit sešity…
Ale příští týden budu sice v práci, ale sama doma, tak to bude aspoň trochu mentální relax…
No ale že bych si o prázdninách odpočinula, to opravdu ne…to bych musela mít aspoň 3 týdny volno a to bych se pak v práci z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4377
14.8.24 19:10
@Anonymní píše: Více

A to zvládáš s dětmi v zádech full time HO soustředěných 8 hodin práce???
Já třeba mám během dne jeden meeting za druhým, max tak stihnu ohřát oběd…
Takže HO, tak jeden dva dny v týdnu max…a to už mám poměrně velké dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
14.8.24 19:10

@Menton pche, prý 11 týdnu. Takže 9 letních, 1 jarní, 2 vánoční a podzimní, velikonoční a pololetní dají další 1 týden. Plus 5 dní reditelskeho volná a jsme na krásných 14 týdnech prázdnin. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4377
14.8.24 19:13
@Cuddy píše: Více

Mi ta matika nikdy nešla :jazyk: no je to peklo…
Za mě sice ty děti ten relax potřebují, ale klidně bych brala, aby se taková škola v přírodě realizovala v době letních prázdnin, prvni týden v červenci nebo poslední v srpnu. Naštěstí naše škola pořádá aspoň 2 týdny primestak, ale člověk musí být dost rychlý s přihlášením.
Letos nás tábory vyšly na nějakých 15 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
14.8.24 19:16

Náhodou, léto je super :dance:

začli jsme s výlety a dovčami s mořem v červnu, pak červenec, teď pár dní v Luhačkách čekají jen v páru až odevzdáme juniory ;) a ještě Egypt v říjnu, tak se furt mám na co těšit, mám v cestování takové světýlko na konci tunelu kvůli práci a povinnostem školní rok je lepší v tom, že je o děti jaxi ústavně postaráno :mrgreen:
ale trávím s nimi ráda čas a letos toho bylo plno a i krásné počasí, odstěhovali jsme se v květnu na chalupu, tak jsem metr od přírody a jsem happy
naopak mne osobně dusí listopad a vánoční šílenství, každoročně si v lednu oddechnu, že je to nejhorší fuč a bude zas líp a teplo a jaro :mrgreen:
holt to má každý jinak..

ale chápu, že kdo je třeba na RD a má hodně děti doma, tak už je to prostě moooc..
já to teda poznala na peněžence ohledně jídla - utratím určitě o půlku víc jak přes školní rok, kdy mají děcka obědy ve škole a furt stojím u plotny, naštěstí mne to baví, ale fakt skoro denně vařím/peču, zrovna jsem vytáhla borůvkovou buchtu s tvarohem ;) tak je to mnohem náročnější, než si ve školní rok udělat klidně studenou večeři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
14.8.24 19:21

No u nás letos také nic moc. Od poloviny července řeším v podstatě nemoci dětí i svoji. Aktuálně dcera nafasovala antibiotika na zápal plic. Chtěli jsme za 14 dní odjet aspoň na prodloužený víkend do jižních Čech, tak je to ve hvězdách podle toho, jak léky zaberou a jak dopadne kontrola u lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.24 19:26

Pro mě jsou letní měsíce nejnáročnější z celého roku, takže toužebně vyhlížím podzim. Dovolené a výlety jsme si užili, ještě jedna nás čeká a pak bych brala 15 stupňů a dítě ve škole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
14.8.24 19:27

Mně končí dovolená rodičovská :mrgreen: A fakt mi to nevadí. Dva roky doma, z toho rok a nějaký měsíc na brigádách. Pak možná taky budu za nějakou dovolenou i ráda, ale já jsem člověk aktivní, takže uvidíme, kdy ji budu potřebovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová