Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Až na to, že to bylo od alialiali myšleno, že učitelé mají během své dovolené povinně školení nebo se věnovat dobrovolničení. Přece nebude dovolená jen tak. Proto jsem se ji ptala, když má tenhle názor, jestli i ji diktuje někdo, jak má trávit dovolenou.
@blumen píše: Více
Já to nemyslela tak, že ostatní děti nic nedělají. Myslela jsem to tak, že moje děti to, co dělají, miluji. Bylo by těžké jim to vzít. A pak by sklouzly k tomu, že by je ta televize lákala víc než teď. Mají i období, kdy je to klidnější. Ale to náročné období je opravdu náročné, kdy nemáme x víkendu volných. Někdy musí být každé dítě někde jinde v jeden den.
@Sunnysmile19 píše: Více
Práce mě baví, takže ji určitě měnit nechci. Jen bych si vzala na léto volno. To ale bohužel nejde.
Samozřejmě že si vymyslim náhradní program, přizpůsobím se, když je špatne počasí. Je fajn, že ty jsi nikdy v životě nebyla zklamaná a smutná a vse prejdes mávnutím ruky. Mě to tentokrát dost zamrzelo. Zrovna tak, jako mě zamrzelo, když se mi snaží někdo diktovat, jak mám trávit své volno. U toho jsem se zmohla jen na to otevřít ústa. Volno si chci trávit po svém.
@Anonymní píše: Více
Mě přijde, že ty ani nechceš být spokojená. Vždycky se najde něco, na co můžeš brblat.
Jdem proto, aby kroužků a mimoškolních aktivit bylo pouze tolik, aby to bylo únosné pro rodiče bez ztráty duševního zdraví. A pokud možno vést k samostatnosti. Hledat cesty, aby se dopravily samy. Na závody klub neorganizuje společnou dopravu?
@Kelsey píše: Více
Budeš se divit, ale to se mně teď stalo. Dostat rady, jak mám trávit své volno. Další věc je, že se v rodině musíme přizpůsobit.
Co se týče učitelu, tak jelikož si některé učitelky neví s některými věcmi rady (týká se to tříd, ve kterých jsou mé děti), tak by se možná měly na to zaměřit. A pokud to nezvládnou před rok, nebylo by od věci využít čas v létě? Mně je docela nepříjemné, když učitelka na rodicaku přizná, že si neví rady a zada rady od nás rodičů.
Každopádně rozumím, že si učitelky potřebuji oddychnout od děti. Taky si potřebuji oddychnout od práce, přestože mě baví. Jen na to nemám tolik času a nedostanu dva týdny dovolené v kuse, protože většinu práce za mě nikdo nezvládne udělat - je to malá firma.
„Volno si chci trávit po svém.“ JENŽE ty ho ale nechceš trávit po svém, kdyby to tak bylo, tak (jak tu zmiňuješ),do toho bazénu jdeš, i když je zrovna nad tebou mrak, ale i tak je teplo. Trávit volný čas (který ti zbyl a máš) po svém můžeš přeci jak je libo, jenže ty ho trávit tak nechceš, jinak by sis neustále na to počasí a vše ostatní tady nestěžovala, když něco chceš stůj co stůj, tak si zatím přeci jdeš a je jedno, jestli na to máš 3 hodiny nebo 6 ![]()
Prší? Nevadí, jdu dělat tohle. Je mrak? Nevadí, bazen je teplý, jdu tam i tak, je pod mrakem a bude pršet? Nevadí, jdeme I tak grilovat, je i tak teplo. Je to jen na tobě, jak s tím časem v rodině naložíte ![]()
podle mě máš všeobecnou
depku (což tím neustálým psaním dokazuješ), která souvisí s tvým životním nastavením, proto furt vidíš vše černě ![]()
Příspěvek upraven 17.08.24 v 08:03
@1Pears1 píše: Více
Ano. Je to tak. Proto jsem nedovolila dítěti příští rok přidat, protože by to nebylo pro mě už asi únosné. Možná by se to zvládlo, ale nejsem si tím jistá. Ještě před týdnem jsem si myslela, že ano. Po rozhovoru s dalšími lidmi jsem to vzdala. Samozřejmě že řešíme odvoz nějakého dítěte s někým. Někdy to ale nejde.
@Sunnysmile19 píše: Více
Ale já do toho bazénu samozřejmě šla. A dvakrát. Jak jsi přišla na to, že jsem se nekoupala? Chtěla jsem si pak číst, tak jsem si pak lehla a četla. Ale zamrzelo mě to, že jsem si přála vykoupat se se sluníčkem a číst si na sluníčku.
@terien píše: Více
Ty nikdy nejsi zklamaná, smutná, když si něco plánuješ a někdo se ti to snaží překazit?
Mám pocit, že tady nikoho nerozesmutni nic a ať se děje, co se děje, pokrcite rameny a usmivate se dal. Já vím, že je to banalita. Taky se umím nad spoustou věcí povznést. Ale co se týká sluníčka, mám ho asi z mého pohledu nedostatek.
Jen na okraj, vitamin D beres? Jeho nedostatek ma vliv na depresivitu.
Taky mám známé, které to horko milují a nemohou mít celé léto dovolenou. Prostě Tě možná štve, že ty musíš trávit krásné dny v práci a „ostatní“ mohou být od rána u vody.
To je pochopitelné ![]()
Nedostat v létě dovolenou dva týdny v kuse je smutné, mělo by to být všude běžné. I ve firmách. Ve větších pořád funguje a osvědčuje se celozávodní dovolená.
To, že si učitelka nemusí vědět rady s nějakým problémem, se stát může. Je to živý člověk a škola je živý „organismus“. Ne robot pracující v laboratorním prostředí a podmínkách. Hodně věcí si zažije praxí, další letní šprtání jí nemusí pomoct.
Mozna proto tak dychtis po slunci. Ja taky, takze Te chapu, u me ma vliv i to, ze delam na zkraceny uvazek a tudiz koncim jeste za svetla. Driv jsem mela dlouhodoby nedostatek, z prace chodila pozde a trvalo dva roky, nez jsem ho srovnala. Tak si ho nech zkontrolovat, doporucuju. Po srovnani te hladiny jsem se citila lepe.
@blumen píše: Více
Taky mě to napadlo, že ho mám málo a je to tím. Ale v zimě ho mám určitě míň než v létě a nevadí mi to, že nejsem venku. Taky teda toužím po sluníčku. Ale přijde mi, že to není tolik jako v létě. Možná chci sluníčko v létě nabrat do zásoby. ![]()