Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zumpa píše: Více
Tak pak mate v rodine neco nestandardne nastavene. ![]()
Osobně jsem ráda, že už bude konec. Jsem učitelka a přijde mi to dlouhé. Stačilo by méně. Klidně bych brala jen 6 týdnů. Užili jsme si to, ale času je až moc.
Mám doma svoje děti a je luxus, že můžeme být spolu, ale už nás to nebaví ani jednoho. Dneska obě děti po obědě zmizely a vrátily se večer, zítra mají stejné plány.
My jsme si léto užili (a ještě užíváme) hezky, výlety, koupání, grilovačky na zahradě, večeře v restauraci na zahrádce, první dovolená, synův tábor, druhá dovolená, ještě je v plánu pár dní u babičky a ještě jedno Mirakulum s rodinou. Letos bylo i hezké počasí, že nebylo moc chladných a deštivých dní.
Když je červen, tak už umírám a těším se až začnou prázdniny (žádný vození do školy, úkoly, svačiny) no a v půlce srpna už se začínám těšit až ta škola zase začne a přes dopoledne tu nebude
![]()
@alialiali U nás je vždy přes léto nějaká škola 2-3 týdny otevřená a funguje tam družina, platí se asi 200-300 za týden a obědy. Školky to mají podobně.
Tak si naplánuj nějakou dovo na podzim.
Já třeba kvůli práci měla dovču naposled v březnu na lyže. Pak mám 10 dní v říjnu - Maroko. A kdy vyberu ten zbytek je ve hvězdách, a to máme 6 týdnů dovolený. “Lepší” benefit nám vymyslet nemohli.
Taky jsem teď v tyhle dny v práci dlouho, protože se mi nechce z tý vychlazený kanceláře. Dneska jsem vzala děti do bazénu. Dorazili jsme v 18:30 a víš jaký to bylo? Příšerný! Nejdřív 20 minut čekání, protože bylo tolik lidí, že neměli čipy. Když jsme se dostali do bazénu, tak hlava na hlavě. Nedalo se prakticky hnout. A podle google - podprůměrné vytížení.
![]()
A to se jedná o krytej bazén. Taky jsem jela okolo koupaliště lhotka cca v 17:30 a fronta až ven, ta fronta se nehýbala. Tím chci říct, že je opravdu zbytečný snažit se po práci o nějaké aktivity, když je venku takový horko. A nevyčítej si to.
Já se třeba těším na konec října/listopad. Nebude horko, začnou krásné mlhy a nebude tak dlouho svítit slunce.
Zkus si najít něco na co se můžeš na podzim těšit. A klidně si ještě udělej nějakou dovču.
@Mina Titivu píše: Více
Tak to bohužel naše škola nenabízí:( jinak stojí příměstský tábor na tyden min 3 tis Kč a to už je Teda rozdíl než 200 Kč…
@Anonymní píše: Více
no ja si neumim predstavit, jak bychom v tech vedrech ucili, resp. jak by to deti v tom vedru vydrzely
@Eliška píše: Více
Asi taky už od půlky června bylo ve škole ke 30 stupňům.
Letos ty prázdniny nějak rychle utekly. Dovolená za námi, děti jsou teď s prarodiči u moře, tak dodělávám resty a odpočívám, příští týden ještě stihneme nějaké výlety a pak už půjdu do práce a děti budou zatím u babi na „příměšťáku“. Netěším se na ten shon na začátku září, než se zaběhneme, všechno se usadí a zajede do nějakých kolejí. Proti trudnomyslnosti doporučuji naplánovat třeba prodloužený víkend o podzimkách nebo aspoň nějaký výlet, ať je na co se těšit.
@Eliška píše: Více
Tak nějaká projektová výuka, lesní pedagogika, sportovní aktivity… proč by v létě děti nemohly mít plavecký kurz, pro starší třeba hudební, výtvarný, rukodělných týden…dalo by se toho vymyslet spoustu..
@Menton píše: Více
Myšlenka je to hezká, ale pokud to myslíš na prázdniny, je to totéž jako příměšťák. U nás na víceletém gymplu máme takto pojatý poslední týden školy a chodí tam minimum dětí, rodiče jim to omluví… Syn chodí na 1. stupeň a taky mají poslední dny jiné aktivity a už ani tahle malý děti to nebaví.
Edit. A další háček je personální zajištění, učitelé mohou čerpat dovolenou prakticky jen v létě, takže kdo by ty děti hlídal? Za sebe říkám, že já teda konkrétně ne ![]()
@Eliška U nás by teoreticky učit v létě šlo. Máme všude rekuperace. Takže v budově horko není. Když vidím, jak se soustředí (teda nesoustředí v červnu). Už jen trápíme unavené duše, které chtějí být neorganizovaně venku a užívat si letního počasí. Takže prakticky výuka v létě nereálná.
@ProfZav píše: Více
Jsou i státy, kde jsou prázdniny kratší, a fungují…jak to personálně zajistit? úplně jednoduše, úpravou zákoníku práce a délkou dovolené. Ze zákona má " normální" smrtelník 4 týdny dovolené…
@Menton píše: Více
Já jsem pro jakoukoli změnu tohoto zaziteho stereotypu, kdy deti už skoro od půlky června ve skole nic nedělají a pak 2 měsíce zevluji s ustaranymi rodiči, kteří v lete taky moc nepracují, když musí všichni řešit prázdniny deti a učitele mají 2 měsíce veget, ( dobře poslední týden v srpnu jsou ve škole a něco tam jakože dělají..), ale proc nemají alespoň nějaké školení v lete, něco co by je posunulo ve výuce dopředu a co by mohli zužitkovat ve školním roce??? Případně se Teda podílet na nějakém primestskem táboře, kdo by měl zájem si přivydělat a 2 měsíce jsou pro něj také moc
@alialiali píše: Více
Tak dva měsíce volno jsou pozůstatkem doby Marie Terezie, kdy děti měly volno, aby pomáhaly při žních..
Bohužel, s tím, jak máme " pokrokové" reformy a to nejen ve školství, se obávám, že takovou revoluci by nedali…
U nás ve škole je alespoň ty dva týdny příměstský tábor… pořádá ho telocvikar a dolní si tím opravdu ty dva týdny o prázdninách…