Prázdniny skoro u konce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.8.24 06:03
@blumen píše: Více

Asi nežijete v ČR. Jedete pak na další dovolenou, když mají být děti ve škole. To my nejezdime. Dovolenou už ani nedostaneme. Doufám, že vyrazime někam aspoň na víkend. Jenze je spousta povinnosti, učení, kroužky, závody - cely rok je strašně náročný,

Samozřejmě že může být hůř a věř mi, že takových prázdnin bylo hodně. Napr.dva dny před odjezdem na dovolenou úraz a další horší veci. Celé léto řeším nějaké zdravotní potíže. Poslední rok byl opravdu náročný po zdravotní stránce. Aspoň ten čas, který nemusím trávit v práci a povinnostmi, bych si chtěla užít. A pak je mi líto, že to nevyšlo.

• Citovat
  • Upravit
74217
17.8.24 06:56
@Anonymní píše: Více

Jen jsem otevřela teď oči. Tak vidím, že svítí. Bude hezký den. Tak se na vše vykašli a jdi k té vodě. Dneska máš příležitost.

Příspěvek upraven 17.08.24 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
17.8.24 06:57

Hele promiň, ale přijde mi, že se akorát rochniš ve svém „neštěstí“,asi ti dělá dobře si neustále stěžovat, jak tohle je naprd, tohle se nepovedlo, tady jsem musela být dýl.
Osobně mi to přijde strašná škoda se neustále utápět v negativitě. Taky mám ráda léto, sluníčko a teplo, ale to neznamenâ,že pobežím na eMimino a budu tu brečet „achjo mrak“. Kdybys chtěla si to léto užít, tak si to užiješ - když to přeženu - i za toho deště nebo i mráčku na nebi, je to o mindsetu. Když budeš chtít, můžeš klidně vyrazit na túru za deště - teď jsme to tak nedávno měli, chytnul nás v zahraničí déšť, ale nakonec to byl super zážitek, aspoň jsme si z toho udělali dobrodružnou vzpomínku 8)
To není o tom, že děcka mají konec za chvíli prázdnin a ty máš (jako každý smrtelník) práci, je to o přístupu k tomu životu. A když budeš chtít si neustále stěžovat, tak se vždycky něco najde :nevim:

Včera bylo u nás třeba krásně a až k večeru jsme se rozhodli (i kvůli konci pracovní doby), že půjdeme na kola, přijeli jsme až skoro po 8 večerní a jaký to bylo parádní a ty místo toho, abys využila každou volnou chvilku na aktivity, které chceš dělat, tak tu vzdycháš, co se zas nepovedlo a co je špatně, děláš si to trochu ale sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
17.8.24 07:08

Tak Tobě zkazí mrak náladu (máš sklenici poloprázdnou), já jásám, že konečně to nesnesitelné vedro trochu poleví a při troše štěstí třeba i zaprší (mám sklenici poloplnou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 07:09
@Kelsey píše: Více

Ano, to je super, že bude hezky. Ale psala jsem, že celý víkend nemohu. Snad v pondělí - těším se.

• Citovat
  • Upravit
85397
17.8.24 07:13

Ano, v zahranici, v rijnu maji hned dva tydny prazdnin, ze skoly bych je v dobe vyucovani nebrala.

Ja to chapu az moc, mam rada slunne dny, teplo, nesnasim podzim, zimu a dest a to hlavne z toho, ze jsme vecne na hromade. Proto si uzivam jakkykoli pekny slunecny den kdykoli a toho, ze jsme zdravi. :nevim:

Na dovolene me dest nerozhodil, i v tom rijnu bude nejspise i prset, podnikneme jine aktivity. Pro me je podstatne, ze si odpocinu od stresu v praci a hlavne od brzkeho ranniho vstavani, to me nici.

A teda uzivame si i vikendy behem roku, bud odjedeme proste jen na vikend do CR nebo ted pojedeme na hory, i kdyz uz je skola, od toho ty vikendy prece jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
17.8.24 07:15

A teda proto mame mene krouzku a bez zavodu, nechceme mit blokovane volne vikendy urcene k odpocinku. Neco za neco.

Příspěvek upraven 17.08.24 v 07:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 07:15
@Dadda8 píše: Více

Takhle to podle mě není. Pro tebe to bylo nesnesitelné vedro, tak je jasné, že ti udělá radost mrak.

Pokud se na něco těšíš a ono to pak nikdy nedopadne, tak se zaradujes? Vždy ze všeho máš radost? Samozřejmě, že jsem neměla zkaženou náladu na celý měsíc. Ale v tu chvíli mě to teda zamrzelo dost. Se sluníčkem to tak mám. Jakmile vyleze sluníčko, mám pocit, že jakýkoliv čas strávený jinde než na sluníčku, je ztracený. Nemám to tak odjakživa, ale od doby, co jsem po mateřské nastoupila do práce.

• Citovat
  • Upravit
3422
17.8.24 07:17
Šlo o úhel pohledu - stejný mrak Tebe zamrzí, já se z něj raduju.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 07:17
@blumen píše: Více

Je to náročný. Ale nemám to srdce to dětem zakázat, když je to strašně baví. A je to pohyb, takže to je super, že nechtějí jen ležet u mobilu a televize.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.24 07:19
@Dadda8 píše: Více

To sice ano, ale jsou to dvě nesrovnatelne věci. Jsme každá jiná, máme každá rada jiné věci. Asi se teda radujes neustále ze všeho, st je to cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
3422
17.8.24 07:24

Ano, každá jsme jiná, proto na tu poloprázdnou sklenici máme každá svůj úhel pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
17.8.24 07:25

To ano, ale pisu neco za neco. U nas taky u tv a tabletu nesedi, to, ze nemaji zavody neznamena, ze musi sedet doma. Naopak mame ten cas na spolecny vylet, koupani, zajet do CR atd.

Edit: preklepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
17.8.24 07:28

opět jak jsem psala výše, je to o přístupu k životu, taky (opět znovu) mám raději když je teplo a sluníčko, ale mám vždy na výběr, když to tak nebude, budu se z toho hroutit a nechám si tím kazit dny, anebo si přiznám, že ne každý den musí být dle představ a přizpůsobím se, hm?
Rada sportuji, když je venku hnusně (tzn prší, je zima),tak i přesto jdu aspoň třeba si kousek zaběhat, proč bych si měla kazit náladu, protože zrovna je takové a takové počasí? Zkrátka se tomu přizpůsobím, protože se tomu přizpůsobit CHCI.

A ty nechceš, tak pak vidíš všechno negativně, ale pak si to neštěstí navozuješ sama, protože se okolnostem nehodláš přizpůsobit, máš jen svoji vysněnou jednu dráhu, po který to jaksi v realitě ale drhne…

Je strašně vidět, že tě práce nebaví, nenaplňuje, spíš děsně otravuje. Co třeba půl úvazek (nevím jak to máte finančně doma nastaveno), změna práce? Od toho se dle mě odvíjí neustálá negativita a štve tě pak i podělaný mráček na obloze…

Příspěvek upraven 17.08.24 v 07:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.8.24 07:38
@alialiali píše: Více

Toto všechno si můžeš zařídit, pokud na to máš peníze. Jsou minimálně jazykové tábory, kempy, nejen angličtina. Dítě druhého stupně tak může vyjet i do zahraničí. Jedna dcera byla, 14 dní se intenzivně věnovala cizímu jazyku.
Dále vypomáhala s organizací významného sportovního mistrovství. Za celodenní stravu a asi 180 Kč za den. Přenechala jí to starší sestra, která na současné brigádě vydělá za den to, co tam za týden.

Co se týče pomáhání na příměstském táboře, nezletilý může dělat jen podržtašku. Pár míst se objeví každý rok. Syn vloni byl. Už nechce. Na současné brigádě v rychlém občerstvení si vydělá dvakrát tolik. A nemusí se otravovat s rozjívenými dětmi. Může pracovat v klidu a sám za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová